Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 28 juli 2011

Ljuvliga semester. Om att campa på Ulricehamns BK.

Av Linda - 28 juli 2011 19:04

På lördagseftermiddagen rullade vi in på Ulricehamns BK. Där uppstod det lite problem. Tävlingsledningen hade glömt bort att jag skulle ha butiken med mig och alltså fanns det inte plats för både husvagn och butik intill klubbstugan som lovat. Antingen fick jag sätta mitt tält på en attraktiv plats, men då hade vi inget förtält vilket är nödvändigt när man har liten husvagn. Eller så fick jag helt enkelt ha försäljning där husvagnen stod. Och så fick det bli.

Vi parkerade husvagnen på domar- och funktionärscampingen och satte upp försäljningstält/förtält och utställningstältet intill för att ha hundar och varor i. Staketet satte vi också upp så att hundarna kunde få röra sig fritt runt husvagnen.

Och så var det den ständiga frågan - vad ska vi ha till middag? Det verkade som alla de andra skulle grilla, så vi kunde ju inte vara sämre. Vi fick tips om den lokala ICA-butiken, en riktigt guldgruva enligt mig. Inte nog med att de hade en delikatessdisk fylld med pajer och kötträtter av olika slag. De hade även en salladsdisk. Det var bara att ta en plastbunke med lock och sedan plocka åt sig de godsaker man ville ha. Förutom grönsaker så fanns det olika ostar, kyckling, skinka, räkor, ägg och tacoköttfärs. Mums! Så där handlade jag varje kväll och utan att tänka mig för så blev det en nyttig vecka inom dietens ramar. Nästan.


  De första två dagarna tävlade bara large.  Husse dömde och jag hade försäljning. Affärerna gick inte lysande, men lite pengar trillade det in. Jag hade lite folk att prata med eftersom domarna inte dömde samtidigt och en god bok att läsa. Klubben hade klokt nog ordnat med catering från morgon till kväll, så det var bara att gå till köket när man var hungrig.

Eftersom bara en storlek åt gången tävlade så blev dagarna inte så långa och man hann njuta av semestern. Vädret var vare sig bra eller dåligt, långbyxor men ingen fleecejacka.


Tisdag och onsdag tävlade husse och Miza. Mestadels nådde de inte riktigt hela vägen fram men på onsdagen slog de minsann till och tog pinne i hoppklassen! Det är skönt att Miza är fräsch igen och kan springa, nu ska bara självförtroendet och farten komma. 

Miza har för övrigt varit en surmålla hela veckan. Att vara ensam med mig har tydligen inte passat prinsessan Mazarin, hon längtar något alldeles förfärligt efter sin pappa och har smitit så fort hon har fått en chans. Hon har suttit och häckat bakom en låda inne på "lagret" och sedan smitit under duken och staketet när jag inte har tittat. Efter att ha skällt på henne ett par gånger så gick hon in i husvagene och tjurade.


  En annan som gillat "lagret" skarpt har varit Nova. Så fort jag har packat ihop så har hon lagt sig bland lådorna och vaktat "sina" grejjor. Knashund!


  På torsdagen och fredagen var det äntligen min tur att tävla. Jag är faktiskt väldigt nöjd med Spice. Trots att hon väger alldeles på tok för mycket så kämpar hon ändå på och är säkerheten själv. En 7:e, två 12:e, två disk och en 2:a plats med laget blev det.

Nova tyckte inte om hindren på hoppbanan och busade en del. Fötterna var höga och blev ett hinder i sig när hoppen skulle tas på diagonalen och höjden var ofta maxad. Nej tack, så Nova och pep förbi. Så det blev inte en enda pinne för hennes del.


Vädret blev dock sämre och hundarna fick ha täcken på sig. Natten mellan torsdag och fredag kom det ett ruskigt åskoväder in över Ulricehamn och husvagnen skakade otäckt.


 

På det hela taget har det varit en underbar semester. Vi har byggt om lite i husvagnen så att vi får bättre plats och det har varit trevliga kvällar med god mat, dricka och goda vänner. Framför allt så har jag släppt alla mina måsten och bara levt i nuet. Inte haft koll på vad klockan varit, inte ens vetat vilken dag det är. Hundarna har kunnat vara med mig hela dagen och jag har inte behövt stänga in dem för att åka till jobbet. Jag har sagt det förr - jag skulle lätt kunna vara hemmafru eller jobba hemifrån.

Två dagar tävlande i Oxie, sedan har vi en hel vecka ledigt innan det är dags att börja jobba igen.

 
 
Ingen bild

Anki/Dumle

28 juli 2011 22:16

Låter som ni haft en skön semester!! Jag håller med dig, skulle också kunna vara hemmafru eller kanske jobbat hemma. Borde kanske fundera ut en idé så man kan jobba hemma??
Kram:))

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards