Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 8 augusti 2011

Tillbaka i saltgruvan

Av Linda - 8 augusti 2011 18:46

Attans vad sista semesterveckan gick fort!

Jag hade bestämt mig för att göra en massa saker, men det gjorde jag inte. Jag slappade och slöade på soffan (vädret var inte så kul), tittade på TV och sov. Skönt och avkopplande. Lite fix här hemma blev det, men inte mycket.

Tränade lite med Skrutt på klubben, han tyckte att det var för lite av den varan under semestern.


Och sedan var det dags att börja jobba igen. På något vis är det ändå skönt att återgå till jobbet, för allting blir som vanligt igen. Eftersom ungarna fortfarande har sommarlov och vi går på sommarschema så passar jag ändå på att ha semester när jag är hemma. Det har blivit mer TV och en god bok på gräsmattan i hettan.

Kurserna har också dragit igång och det har varit underbara kvällar utomhus på Bialitt. Vi har haft både teori och fika utomhus.

På torsdagen var det klubbtävling på Rönne och det var ytterligare en skön kväll. Lite klibbigt men annars härligt. Spice ligger återigen tvåa i sammandraget  och Nova trea. Klubbtävlingen krockade med serietävlingen på Bialitt, så husse och jag fick vara på varsitt håll. Jag fick tävla med Miza på klubbtävlingen och jag tog henne runt nolla i båda loppen. Ja, tidsfel blev det förståss. En 6:e och en 3:e-plats blev det minsann och Miza fick sina första riktiga poäng i klubbmästerskapet. Sammanlagt ligger hon 6:a i small.


På fredagen drog vi ner husvagnen till Ystad. Anledningen var att medium skulle banvandra så rysligt tidigt att vi hade fått åka mitt i natten. Nu åkte vi ner i sakta mak, käkade på vägen, satte upp tältet och kröp till kojs. Banvandringen började 7.30 och jag klev upp 7.00 Skönt!


Spice presterade återigen felfria lopp, tyvärr lite tidsfel i hoppklassen. Dessa berodde nog mest på den snåla referenstiden. Banan var knixig och endast två ekipage klarade tiden.

Spice blev 7:a i agilityklassen och Nova var inte alls med på noterna. Hon halkade på A-hindret bland annat och fick många tidsfel.

I hoppklassen var hon mer på G och slutade 8:a. Spice fick som sagt lite tidsfel men det räckte ändå till en 5:e-plats.


Efter evighetslång väntan var det dags för Miza att springa hopp 1. Som hon gick! Riktigt snabbt var det och det räckte till en 2:a plats och pinne. Nu är det bara en kvar så är hon uppflyttad i tvåan.

I agilityklassen gick det inte alls, gungan var bara för läskig. Men för övrigt såg det fint ut.

Det blev en extremt lång dag och vi var inte hemma förrän klockan var närmare halv nio.


På söndagen firade Bialitt Hundcenter 5 år. Och vi har varit med nästan från början. Det blåste friskt och mina tipsfrågor blåste nästan bort. Men regnet höll sig borta och solen sken. Förutom tipsrundan kunde man prova på rallylydnad, miljöbana, ta flest agilityhinder på 60 sekunder och sedan avslutade vi med vårt traditionella race. Att få sin hund att så snabbt som möjligt springa 100 meter är inte lätt. Jag hade bara Skrutt med mig så jag lät honom testa. Jag var ganska säker på att han skulle få en bra tid, han är ju snabb som sjutton. Men icke! Han hade stort problem med vattenpölen på halva vägen och visste inte riktigt hur han skulle ta sig förbi den. Stackars Skrutt!


Kaffe och tårta fick avsluta en härlig eftermiddag, och efter lite söndagsgöromål så väntar en ny vecka och en helg fylld med tävlingar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards