Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 24 augusti 2011

Hjälp, dygnets timmar räcker inte till!

Av Linda - 24 augusti 2011 22:36

Jag minns knappt när jag bloggade senast, men det måste ha varit ett tag sedan. Nu när vi är tillbaka i vardagen utan att riktigt ha vant oss, så är det kaos. Dygnet har verkligen allt för få timmar och det känns som om jag rusar på i alldeles för hög hastighet. Det som gör det extra jobbigt just nu är alla beställningar som kom in under sommarens turné. Hunderian gick verkligen jättebra och optimistiska jag tog emot en del beställningar på halsband. Det borde jag inte ha gjort, för jag hinner helt enkelt inte sy dem. Nu får jag bita i det sura äpplet och ta tag i det också.

Höstens kurser är igång, tre kvällar i veckan, och det är jättekul att träna alla vetgiriga och inspirerande ekipage. Till helgen är det dags för terminens första obligatoriska tävling, dessa tävlingar tycker jag är jättekul.

Det egna tävlandet rullar på som vanligt. Sedan jag bloggade senast har vi hunnit med fem tävlingsdagar. Här kommer en snabbresumé:


Ystad

Banvandring okristligt tidigt, så vi drog ner husvagnen på fredagen och sov över. Jag klev upp ur sängen 7.15 och banvandringen började 7.30 Me like!

I agilityklassen kom Spice 7:a och Nova lite längre ner. Ingen pinne till Nova. Det var inte alls vår typ av bana. Men den gav i alla fall folk lite att träna på eftersom man kunde skikthandla över balansen.

Hoppklassen var mer vår grej. Båda hundarna fick pinne, Spice 5:a och Nova 8:a. Referenstiden var ganska snäv så det blev inga poäng till ÅAGH.

Dagens sensation stod dock Miza för. I en ganska stor klass 1 tuffade hon på som tåget och kom 2:a med pinne. Duktig Miza!

Jättetrevliga priser, vann olika örstsalter och timjanolja.


Råådalen

Lååååång tävlingsdag! Husse skulle döma så vi var först på plats. Klass 3 startade först och klass 1 sist, så jag sprang första och sista klassen. Hemfärd: 18.30

Jag började med hoppklass 3, en kul bana som skördade många offer. En bana som passar mig med andra ord. Med Nova tappade jag tyvärr en arm, så det blev disk. Med Spice körde jag järnet och det räckte minsann till vinst. Tidsfel blev det tyvärr, och inga poäng denna gången heller. Det hade jag behövt. Jag fick trösta mig med en väldigt trevlig bok som hette "Sju sorters tomater".


Agilityklassen hade varit ganska utslagsgivande för large, men medium klarade sig bättre. Spice var först och gick som en raket. Överraskande nog dömde Nisse 5 fel på bommen vilket överraskade många. Är domare vanedjur? Jag vrålar alltid TRAMPA! åt Spice. Men inte den här gången. Kan Nisse ha dömt fel eftersom jag inte vrålade? Spice var på kontaktfätet, det såg jag med egna ögon. Utan den femman hade vi kommit tvåa.

Nova var tramsigare än tramsigast, så henne satte jag tillbaka på kontaktfältet.

Miza satsade järnet i hoppettan så det blev lite fel på vägen och disk. I agilityklassen visade hon sig från sin allra sämsta sida, kastade sig på marken och kissade på sig. Man skulle kunna tro att vi prylar henne med jämna mellanrum, men hon bara gör sådär när det blir överhettat i hjärnan.


Efter att ha intagit McFlurry med Smarties och chokladsås respektive milkshake så åkte vi till klubben för att ställa iordning inför vår egen tävling.


Rönne

Vi hade trots allt lite tumme med vädergudarna och det blev minsann riktigt varmt. Tävlingen flöt på och alla var nöjda.

Jag började med hoppklassen, en bana som passade Nova. Trots det stora motståndet så blev hon minsann 5:a och vann en kasse innehållande två chipspåsar, en Cola och en gratis Guldtvätt på macken. Spice hade lite konstigheter för sig och fick ihop nästan 20 fel.

Agilityklassen var riktigt tuff och Spice diskade sig. Nova däremot gick som ett skållat troll ända fram till slutet där en vanligt mur satte stop för drömmar om cert och SM-pinnar. Varför hon vägrade vet jag inte, men det kostade mig en SM-pinne och med största sannolikhet certet. Bara att ta nya tag!


Kungsbacka

Jag vet inte hur många gånger husse har fått tacka nej till att döma i Kungsbacka på grund av andra åtagande. Jag har varit där ganska många gånger och tävlat. Jag övertalade husse att åka redan på fredagen och bo på Scandic över helgen. Han var inte så svårövertalad.

Kungsbacka har ju fått sin beskärda del av regn och översvämningar, och när vi närmade oss vräkte regnet ner. Det slutade regna innan vi skulle sätta upp tältet men banan var inte kul. Vi kunde i alla fall åka till hotellet och äta en god middag och på morgonen hann vi äta frukostbuffé innan vi åkte.

Jag började med att starta Miza i agility 1. Banan var riktigt trevlig och Miza sprang på bra. Gungan brukar orsaka en del problem i Kungsbacka eftersom den är så tung, även denna gången. Men Miza tar ju gungan så långsamt att jag inte såg det som ett problem. Miza satsade och flög över gungan utan att den rörde sig en millimeter och landade på mage med alla benen åt varsitt håll. Hon skakde sig inte men blev klart dämpad. Stackars Miza!

Sedan fick jag vänta hela långa dagen innan det var dags för agility 3. Den var riktigt utmanande med två parallella staket. Tydligen passade den Spice, för hon blev 4:a. Nova bar jag ut för hon var inte på samma planet som jag.

Hoppklassen var en riktig dräpare med knepig slalomingång och svårt upplopp. Både Nova och Spice skötte sig fint och kom 5:a respektive 6:a.


På kvällen käkade vi en god middag och kröp sedan till kojs, så sent blev det innan vi kom från tävlingsplatsen.


På söndagen började jag med agility 3. Inte den typ av bana jag gillar, redan på hinder 2 skulle det snurras kring hinderstödet. Nova var riktigt duktig och nollade. Det räckte till och med till ledning ett bra tag. Hon gled utanför certplats, men SM-pinnen fanns det fortfarande chans på. Spice gjorde ett väldigt fint lopp och slutade 5:a. Ett tag såg det ut som Spice knuffat Nova utanför pinnplats, men när allt var färdigräknat så delades det bara ut 8 pinnar och inte 9 som vi trott. Nova blev utan igen, men det kändes fånigt ett tag, att Spice gjort så Nova inte fick pinne.

Miza fick avsluta helgen med hoppklass 1. Hon gick lite fort i slalom och gled ur på slutet. Men för övrigt gick hon riktigt fint och jag är nöjd med den lilla räkan.


Men Skrutt då?

Skrutt har varit fullt nöjd med att bo på hotell och åka glashiss flera gånger om dagen. Det ger fin utsikt över matsalen och människor att skälla på. Får man sedan träna lite kontaktfält på framhoppning så får livet lite guldkant. Stora sängar på hotellet som man kan hoppa i, det funkar också.

Annars så tränar vi på. Högerslalom är svårt tycker Skrutt så vi har köpt ett eget slalom att ha i trädgården. Kontaktfälten börjar lossna och han fattar att det är något han ska göra där nere. Han är fullkomligt orädd och kör gungan i flygande fläng. Vad ska det bli av detta underbarn? undrar jag nervöst.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se