Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 2 september 2011

Om blixtar och dunder - på på och utanför banan

Av Linda - 2 september 2011 21:31

I helgen har jag varit gräsänka. Husse hade fått en inbjudan att döma i Luleå och det kunde han såklart inte motstå. Själv skulle jag både coacha elever och tävla själv hela helgen, först i Halmstad med Miza och sedan o Oskarström med Nova och Spice. Det är lite meckigt när man ska rådda fem hundar, tält och packning på egen hand. Jag hade inte tänkt sätta upp tält alls, men på vägen till Halmstad plockade jag upp ett oväder som följde med mig hela vägen. När jag kom fram hade jag inget annat val än att sätta upp tältet i hällande regn, accompanjerat av häftiga åskknallar. Då känner man sig ganska liten!

Så småningom gav det värsta vädret med sig och tävlingen kunde börja. Men åskan mullrad runt tävlingsplatsen större delen av dagen.


Förutom att coacha elever skulle jag springa med Miza. Hon gick riktigt fint i hoppklassen och jag var nöjd med henne även om jag inte visste om hon fått en vägran i slalom eller inte. Det blev inga fel och Miza var nolla. Det räckte till en 4:e plats, pinne och uppflyttning.


Agilityklassen är alltid jobbig tycker Miza. Gungan är läskig och man vet aldrig om det är en gunga eller balansbom man ska upp på. Jag fickk verkligen jobba för att få henne med runt och massor med tid gick åt till att se till att hon inte smet förbi balansen eller gungan.

Vi klarade trots allt tiden och Miza nollade sitt första agilitylopp någonsin. Det räckte till en 7:e plats, precis utanför pinnplats. Men jag är så nöjd med henne! Jag trodde faktiskt aldrig att hon skulle ta sig runt en agilityklass.


Tävlingsdagen blev inte lång. Vi åkte hem och lagade en god middag, tände ljus och kröp sedan i säng med en god bok. Och på söndagen fick vi sova ända till åtta innan det var dags att gå upp och göra sig iordning. För en gångs skull var large först ut och medium fick sovmorgon.


Vädret var fint när jag åkte hemifrån men på andra sidan åsen vräkte det ner och man fick köra långsamt på motorvägen, för man såg inget. När vi kom fram till tävlingsplatsen var det uppehåll och det regnade nog inte mer än två droppar när medium körde. Large hade fått tävla i skyfallet och small, som kom efter oss, hade samma skitväder.

Även om det inte regnade på oss så var planerna helt fördärvade och det var bara att dra på sig fotbollsskorna.


Först ut var lagen.

Jag vet inte om jag berättat detta, men Rosa och Mascot är tyvärr inte med i vårt lag längre. Mascot skadade sig allvarligt veckan innan Nordiska och han har tur om han någonsin får springa agility igen. Vi fick i alla fall fort som sjutton hitta en ny fjärdehund; inte lätt med tanke på att alla bra mediumhundar antingen redan tävlar lag eller inte vill vara med i lag. Hur som helst så valde vi den enkla vägen, att låta Magnus och Nova vara med. Vi får en säker laghund som vi kan byta ut mot något bättre inför nästa säsong. Tyvärr upptäckte vi sedan att Magnus inte kan vara med på så många lagtävlingar som han trodde, så de gångerna får jag springa med henne.


Jag startade då först med Nova. Banan gick lite hit och dit och endast ett largelag tog sig runt. Jag fick ett rysligt hjärnsläpp och skulle rädda en passage som inte behövde räddas, och då drog jag Nova innanför ett hinder. Jimmie och Max nollade, Agneta och Zingo fick en femma och jag och Spice nollade. Tyvärr gjorde våra fem fel att vi blev utan pinne.


Efter lagklassen gick vi raka vägen till agilitybanan. Den var riktigt kul och jag tyckte att den passade mig. Nova var först och hon skötte sig så fint! Det var ett tag sedan det kändes så bra!

Spice är som vanligt bara bäst, hon kom 5:a, någon sekund efter vinnaren.

Hoppklassen var..... märklig. Men den passade mig väldigt bra. Spice fick dock gå ut från banan då hon blindbytte på mig efter en tunnel och tog fel hinder. Nova höll på att göra samma sak, men jag hann stoppa henne. I gengäld lyckades jag trampa på foten till ett hinderstöd så hela rasket välte. Fem fel får man då.


På det hela taget är jag väldigt nöjd med helgen. Nästa helg är det mer lagtävling och jag ska starta Miza i klass 2.



 
 
Ingen bild

Anki/Dumle

2 september 2011 22:19

Klart du ska vara nöjd med både dig och Miza, ni var duktiga!! Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards