Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 11 september 2011

Sofiero 2011

Av Linda - 11 september 2011 21:59

Efter ytterligare en veckas regn så var den stora frågan; blir det något Sofiero i år?

Personalen var orolig för gräsmattan där agilityn skulle hålla till och många ringar fick flyttas på grund av leran. Men till slut så!


Två hundar att tävla och en hund att ställa - givetvis klockar det. Sheltieringen låg bara ett stenkast från agilitybana, men vad hjälper det när jag beräknas vara i båda ringarna samtidigt? men som genom ödets försyn så missade domaren båter från Helsingör och allting blev försenat en timme. Alla verkade ta det med ro men ingen blev nog så glad som jag. Samtidigt som largehundarna började tävla så traskade jag in i ringen med Skrutt. Mycket kan sägas om det som försigick i ringen, men det var inte så trevligt och känslorna svallade. Men jag fick min bedömning och kunde sedan gå därifrån, som jag sa till någon: dit jag hör hemma. Domaren dömer och det får vi acceptera, men jag har aldrig tidigare känt mig illa bemött av vare sig domare eller funktionärer.


"Bra storlek, behöver bättre könsprägel, något rund i skallen, behöver fylla ut i nosparti, bra öron, kort hals, bra rygg i passande benstomme, bra vinklar, bra päls, rör sig bra. Kv: Very good"

 

På agilitybanan gcik det mycket bättre. Banan var mer klass 2 än internationell klass 3, en riktig racerbana. Det skumma underlaget stökade dock till det i alla klasserna. Det var inte lerigt och det var inte vått, det var mer svampigt och fjädrande. Speciellt large hade stor problem med rivningar.

Nova startade först och vi satsade på SM-pinne. Hon gick fint och rev tyvärr ett hinder som stod i uppförsbacke. Men jag är nöjd ändå och vi gjorde vårt bästa. Pirayan knatade på bra och kom 4:a. SM-pinne nummer 27 var det.


Hoppklassen var lika snabb och flytig den. Jag måste också ha varit snabb och flytig för jag hann med saker jag inte hade tänkt. Hundarna skötte sig kanon, men hoppklass är inte riktigt vår grej. 6:a och 7:a blev det och Spice fick SM-pinne nummer 28.


Förresten, mitt mellan klasserna fick jag in och visa hund igen iförd leriga långbyxor och fotbollsskor. Skrutt fick äran att vara med i avelsklassen tillsamman med pappa Caesar. Enda gruppen som deltog, tyvärr utan HP.


  Foto: Stig Blom

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se