Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 11 september 2011

Det handlar om SM-pinnar

Av Linda - 11 september 2011 22:17

Vad är det egentligen som driver en att tillbringa varje helg på agilitytävlingar?

Alla har väl sina anledningar, men för mig handlar det om umgänget, spänningen och jakten på SM-pinnar. För oss vanliga, som inte har en suck att komma med i landslaget, är nog SM årets höjdpunkt. SM är det man jobbar för hela året.

Med Spice är det självklart att satsa men Nova hade jag bestämt mig för att pensionera och bara köra på skoj. Men så började pinnarna att ramla in och SM verkade inte vara så långt borta. Så tog det stopp. Inte en pinne på månader. Förra helgen blev det minsann en och tävlingsdjävulen tittade fram igen. Och igår var det nära.


idag tävlade vi i Lund, trots åska och trombvarning. Fast det visste vi inte förrän vi kom dit och slagit upp tältet. Tur var väl det, annars hade jag aldrig åkt. Åskan mullrade ljudligt runt oss hela tiden, men någon tromb såg jag inte till.


Agilitybanan var inte svårt, men förarna gjorde den svårare än den var. Spice gick in som nummer 10 och tog ledningen i klassen. När Nova startade som nummer 58 hade ingen annan nollat. Snacka om att jag var nervös när jag gick in! Nolla betydde både SM-pinne och eventuellt ett cert. Jag var så noga så noga med allting och såg till att hon höll sig i schack på alla kontaktfälten.

Och bästa tanten gjorde det, nollade under referenstiden. SM-pinnen var i hamn och frågan var hur det blev med certet. På något vis hade husse missat en amris som smugit sig in bakom Spice och den slog Nova med inte ens en sekund.

Spice vann och Nova kom trea, så nu är hon klar för SM!!!!


Hoppklassen var rolig och annorlunda. Tyvärr fick jag inte prova hela eftersom jag råkade diska Spice på mitten. Jag blev så full i slratt att jag inte kunde fortsätta. Husse skulle provköra Nova inför lagklasserna och det blev nog sisådär en tio fel.


Efter klass 3 var det dags för lag och vi tävlade med en hund kort. Nova och husse har inte kört så mycket ihop, Jimmie och Max är lite orutinerade ännu och Spice är bara bäst. Frågan var om det skulle räcka.


I agilityklassen drog vi på oss fem fel och det räckte till en tredjeplats utan pinne. Fast det gjorde inte så mycket eftersom vi bara får ta en agilitypinne till, resten måste vara i hoppklass.

I hoppklassen blev det också fem fel, men vi hade turen på vår sida. Lagen efter oss hade 6 fel eller mer och det räckte till en andraplats och pine. Så nu är det bara två kvar!


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Tina&Kid

11 september 2011 22:45

GRATTIS till SM kval pinnen!!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se