Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 13 februari 2012

Upp som en sol och ner som en pannkaka

Av Linda - 13 februari 2012 22:41

Just som tävlingssäsongen drar igång så kom snön.

Idag åkte vi till Karlshamn för årets första officiella tävling. Det är inte utan att man börjar bli sugen på att komma igång på riktigt. Vi har tränat ganska sparsamt i vinter även om vi har tillgång till inomhusträning när vi vill, och i den mån vi har tränat så har jag lagt mycket krut på Skrutt.


Tävlingen inleddes med en mycket trevlig agilityklass. Banan var inte jättesvår men det fanns passager där man kunde tjäna in tid. Spice var grymt taggad och jag riktigt kände kraften pulsera från henne när jag lämnade henne i starten. Loppet igenom hade jag en skön känsla i hela kroppen och jag var placerad precis där jag skulle. Utom i sista delen. Fast att jag hela tiden påminde mig själv om att inte springa ifrån henne vid sista tunnelutgången så gjorde jag just det. Så svängen där efter blev vidare än tänkt och Spice slog dessutom av på farten. Troligtvis kostade det misstaget mig vinsten. Nu fick vi nöja oss med att "bara" bli 3:a. Det var SM-pinne nr. 33 och jag vann ett solsegel, vilket jag blev väldigt glad över.


Eftersom ridhuset bara rymde en bana så blev det lite tid att slå ihjäl mellan klasserna. Men vädret var underbart så det vara bara att promenera. När var ute så fattade Skrutt att det pågick agility någonstans i närheten och blev helt oregerlig. Nästa gång jag gick ut i bilen för att hämta Spice så hade han tuggat upp detaljer på sitt Back Om Track-täcke som hämnd.


Hoppklassen var lite meckigare med fler handlingsalternativ modell "hinner jag så gör jag såhär, hinner jag inte så gör jag såhär". Det fanns också en hel del tunnelhål bredvid varandra att hålla reda på.

Jag satsade och ibland hann jag och iblan hann jag inte. Men hur som helst så blev det en ganska bra tid och jag kände mig nöjd. Tills jag fick veta att jag blivit diskad för att ha sprungit fel väg. Jag blev helt ställd, jag tyckte jag sprang rätt hela vägen. Och jag har tittat på filmen flera gånger och jag kan inte avgöra om jag om medvetet skickar Spice på fel tunnelhål eller om hon helt enkelt tog fel. Men varför jag inte märkte något är en gåta.


Myzzli var med inne i ridhuset och minglade hela dagen. Till slut blev även hon trött och frusen och bäddade med lite hjälp ner sig i filten.


 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se