Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 18 mars 2012

Malmö Int. 2012

Av Linda - 18 mars 2012 17:12

Hela helgen har vi tillbringat i den nya mässhallen i Malmö. För husses del innebar det även fredagen för att förbereda inför agilityn på lördagen. För min del har veckan varit alldeles hysterisk och helgen blev också hysterisk, det har liksom gått i ett. Men som vanligt blev det mycket trevligare än vad jag hade väntat mig.


Lördag

Tidigt på morgonen fyllde jag bilen med hundar och människor för att åka till Malmö. Allting kring mässan är nytt och det är egentligen bara själva hallen som är färdig. Entre, parkering och en del annat är långt ifrån klart och lite kaos. Parkering på en grusplan, husbilar och personbilar blandat utan parkeringsvakter, är helt klart intressant.

Såhär dags på dagen var i alla fall kön till insläppet inte så lång. Och husse hade redan tagit in mina grejjor på fredagen så jag hade bara väska och hund att hålla reda på. Large banvandrade när vi kom in så vi hade gott om tid att äta och titta på agility.

Agilitybanan var kul, även om jag fick ägna en stor del av banvandringen på starten. Spice är inte så lättsvängd och starten bestod av många svängar. Men jag gick mot strömmen och gjorde det jag trodde på och det blev så bra så. 0 fel och en 5:e plats. Men det höll på att sluta illa. Sista hindret stod lite dumt till och en del hundar hade svårt med det eller missade det helt. Spice tvärstannade framför det och tog sedan att grodhopp utan att riva.


Hoppklassen var en ruskig utmaning, på ett ställe hade föraren inte någonstans att göra av sig själv och på slutet gällde att få till fina svänga för att tjäna tid. Spice gick hyfsat bra men på slutet såg hon sig inte för och jag höll på att ramla över henne. En vägran fick vi också. Och på slutet blev det en disk - när SKA hon lära sig att threadla?!


Shoppade gjorde jag ju såklart också. Bland annat så tittade jag in hos Arrak för att åter prova en jacka jag sneglat på. Tycker det är mycket med 1900:- för en jacka, oavsett hur bra den är. Just denna kostade bara 300:- eftersom det var det sista exemplaret i den modellen och storleken. Jag hittade även en ny sax att klippa tassarna med. Trodde den skulle kosta en halv förmögenhet men behövde bara ge 175:-.


Söndagen ägnade vi åt utställning. Det kändes så lagom kul att komma hem på lördagkvällen och ställa sig och fluffa hund. Men utställning är alltid kul, så det var bara att sätta igång.

Kön in var enorm men vi fick åtminstone parkera på funktionärsparkeringen så det blev inte så långt att gå. Och alla sakerna stod redan på plats vid ringen, så det var bara att kliva in. Klasserna var inte jättestora så dagen gick ganska fort.

Jag trodde att jag läst på de nya utställningsreglerna men en sak hade jag missat. Skrutt fick VG i juniorklassen men skulle ändå vara med i konkurrensen. Tydligen så måste att VG-hundar vara med och konkurrera om det inte finns fyra Excellent-hundar. Så Skrutt blev 4:a i klassen. Kritiken var lite si och så, men domaren var så trevlig så det spelade ingen roll. Och han ÄR skranglig.

Spice fick även hon VG, inte vidare elegant hund, men fick även hon vara med i konkurrensen där hon blev 3:a.


På vägen hem stannade vi till för att hitta nya gympaskor till mig. Eftersom jag har problem med fötter och ben så är det viktigt med bra skor, något jag hittils inte lyckats hitta. Men nu kanske... Köpte svindyra skor med gelesula, det var som att gå på moln. Åtminstone i butiken. Skorna är inte invigda ännu, fast jag är rysligt sugen på att gå ut och testa trots att jag har ont.

 
 
Annika

Annika

18 mars 2012 22:17

Lycka till med nya skorna! Själv har jag precis oxå investerat i nya skor, ett par för inomhusbruk & ett par för utomhusbruk! Nu jäklar ska det röras på fläsket! :-P

http://www.clerselius.se/blogg

 
Sara

Sara

20 mars 2012 14:21

Skoj med att få se dig <3

http://lunaqueen.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards