Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 9 april 2012

Ruskväder, valpmys och Gåsahoppet

Av Linda - 9 april 2012 22:27

Påskhelgen har varit rolig, avslappnad, trevlig och mycket mer. Det känns faktiskt helt okej att jobba imorgon. Annars brukar jag vara fristrerad över allt jag inte hunnit med under helgen men idag känner jag mig faktiskt färdig. Inget mer på listan som absolut måste åtgärdas de närmaste dagarna.


skärtorsdagen var jag ledig från jobbet. Ändå var jag uppe med tuppen för att väga valparna och förbereda för en strid ström av fikagäster som var inplanerade på dagen. Det var verkligen jättetrevligt, men till slut hade alla gått och jag kunde ta tag i helgens största projekt - trädgården. Denna trädgård och alla projekt som egentligen skulle påbörjats förra helgen, men vädret blev så dåligt att vi inte kunde vara ute. Nu blev vädret dåligt igen och vi har fortfarande inte direkt fått gjort något mer än småsaker. Men många bäckar små...


Tidigt på långfredagens morgon smög jag och Spice ut från sovrummet för att åka till Gåsahoppet. Jag kan säga att Spice var mycket glad över att få ha mig för sig själv.

Klass 3 medium var klar strax efter lunch och jag kunde åka hem igen. I agilityklassen gick vi runt felfritt vilket gav både SM-pinne och poäng till Årets Agilityhund. I hoppklassen blev vi diskade sedan vi (läs Spice) missade en mycket enkelt passage i den annars svåra banan.


påskaftonen hade vi sovmorgon och jag hann äta frukost ihop med husse innan det var dags att åka. I gengäld var vår gick vår sista klass sist på dagen. I agilityklassen räckte vår prestation till en fjuttig 14:e plats. Då hade vi också blivit tilldömda fem orättvisa fel för en vägran. Jag förstår att alla domare inte dömer lika och de har lite olika syn på vad som är vägran, men en och samma domare får gärna visa lite konsekvens tack!

Banorna under helgen var mycket utmanande och ett nöje att springa. Underlaget i hallen gjorde såklart sitt till. Den i särklass tråkigaste banan var lördagens hoppklass. Jag nollade med Spice och det räckte till en 22:a plats och det var gott om ekipage som hade betydligt sämre tid. Mitt resesällskap och jag konstaterade när vi sprungit att vi lika gärna kunde åka hem, för några plceringar skulle det inte bli tal om. Så vi kom faktiskt hem i tid och kunde fira påsk.


påskdagen var det återigen dags att gå upp tidigt. Frusit hade det gjort och bilen bara vägrade att starta. Efter många om och med kom vi iväg och var framme alldeles lagom till ombyggnaden av agilitybanan. Åter igen en utmanande och rolig bana. Tyvärr får Spice ta på sig disken i det loppet. Balansen stod som hinder 17 och hon passade på att missa hela kontaktfältet fast att jag var där. Och innan jag visste ordet av så hade hon rusat iväg och tagit ett annat hinder.


Innan klassen startade passade jag på att dubbelkolla mina startnummer. Eftersom jag ändå skulle få vänta en bra stund på att banvandra så passade jag på att slötitta lite på listorna som visade vilka ekipage som låg bra till inför finalen som skulle gå senare på dagen. Döm av min förvåning när jag hittade mig och Spice på kvalplats. Jag visste inte hur det hade gått till, men där stod det svart på vitt. Så jag bara kände att det var nödvändigt att ta mig runt i agilityklassen. Och istället blev det en disk.


Innan hoppklasserna skulle starta så skulle man köra finalerna. Det var minst sagt rörigt; listorna tog tid att uppdatera och small han köra och mediums bana byggas innan vi fick besked om vilka som gått till final. Och tro det eller ej, Spice och jag kom med. Jag hade trott att de skulle bygga trevliga och publikvänliga öppenklassbanor. Men så var inte fallet. Finalbanorna var minst lika svåra som de officiella treorna, så det var bara att kriga på. Jag hade en fantastisk känsla i kroppen hela loppet igenom och jag är så stol över oss båda två. Tyvärr räckte det "bara" till en 4:e plats, men jag är så himla nöjd!


Den avslutande hoppklassen var en riktig dräpare. Startfältet hade tunnats ut och många åkte hem så det var svårt att hänga med i startordningen. Spice skötte sig väldigt fint och vi klarade av många av våra svagheter. Precis på slutet skulle man skicka hunden på en dold tunnelingång och Spice for iväg som en torped. Problemet var bara att jag mötte henne på andra sidan tunneln. Jag skickade in henne igen och hon gjorde om samma sak. Till slut tog hon den, men då hade vi fått tio fel och tidsfel.


När vi äntligen hade packat allting och gick för att hämta bilen så ville den givetvis inte starta. Så jag fick hämta hjälp och den ville ändå inte starta. Vi höll på hur länge som helst innan den gav med sig. Sånt gör mig bara galen!


Dagen idag - annandagen - har tillbringat på soffan, vid datorn och i valplådan. Jag har fått gjort en hel massa trots att jag slöat och slappat rejält. Valparna är så mysiga att lyssna på när de snuttar på sin mamma eller ligger själva och drömmer. Tiken har minsann öppnat ett halvt öga idag, så nu är de på väg att bli riktiga hundar.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Jana& Izac

10 april 2012 18:45

Låter väl som en toppenhelg ! Frånsett krånglande bil då såklart.... Och snart kommer lilltösen att flirta med dig oxå. HÄRLIGT ..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se