Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 21 april 2012

Dags att lämna lyan

Av Linda - 21 april 2012 23:06

Dygn 21 är en viktig höjdpunkt i en valps liv. Ute i det vilda är det på 21:a dygnet som valparna lämnar lyan för första gången. När jag ser dem kravla omkring i hagen så kan jag knappt fatta att det bara är tre veckor sedan de var fullkomligt hjälplösa. Nu går de på ganska stadiga ben och har för första gången fått äta riktig mat. Jag har byggt ut komposten kring valplådan så att de har fått mera utrymme och Miza kan får mera avstånd samtidigt som hon ändå är hos dem. Valparna klarar sig glatt långa stunder när Miza är ute eller chillar på soffan en liten stund. Har de bara fått mat så klarar de sig själv. Häromkvällen blev det dock ett litet missöde när vi släppte ut Miza för kvällsrastningen. Miza hade knappt hunnit ut förrän det började morras, skällas och pipas något förfärligt i lådan. Det var inte förrän Miza kom in igen som vi fattade att valparna var vrålhungriga. Vi filmade en snutt, för de lät så vansinnigt roligt.


Veckorna rusar på med farlig fart även utanför valplådan. Vi har tre kurser i veckan och snart börjar tävlingarna. En längre tid har vi planerat att verkligen ta tag i trädgården och göra den färdig och tävlingskalendern har varit på vår sida. Men vad hjälper det med lediga helger när det regnar, stormar och snöar? Denna helgen är verkligen sista chansen att få allting klart innan kalendern murar igen. Och valparna kommer att kräva allt mer tid ju äldre de blir.

Men idag har vi faktisk haft tur med vädret. Även om det kom en åskknall och det regnade en stund så har vädret varit bra och stundtals riktigt varmt. Så trädgården har vi kommit en bra bit med, imorgon tar vi det sista och sedan är det klart. Det har inte varit någon lätt match och jag har till och med ont i naglarna.


 


 


    


 


 
ANNONS
 
Ingen bild

Jana

22 april 2012 02:48

Pluttarna då, va dom växer, så kul att se deras utveckling .... Puzz från pappzingen och mig..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se