Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 28 maj 2012

Debut i Töntligan och nya SM-pinnar till Spice

Av Linda - 28 maj 2012 22:03

"Ååh, jag längtar till jag får börja tävla i Töntligan igen! sa en elev till mig när vi stod och tittade på en klass 1. Vi hade båda varit inne i klass 3 med våra "gammelhundar" och var måttlig nöjda med resultatet. Vid våra fötter satt påläggskalvarna och följde hunden på banan med stort intresse.

Så sedan dess har klass 1 kärleksfullt kallats för Töntligan. Och det ÄR roligt att tävla Töntligan med sin alldeles nya hund.


I lördags var det äntligen Skrutts tur att debutera, tillsammans med sin syster Iris. Twice skulle också ha varit med men hennes matte blev bjuden på en resa och lämnade hunden hemma hos oss. Hade det inte varit för att debuten är så speciell så hade jag gladeligen startat henne. Tänk er - tre Stormstjärnor ur samma kull på plan!


Upp tidigt som sjutton för att få hunden inmätt, träffa lite folk, snacka lite skit och återvända hem för att mata mig själv och resten av flocken. Husse tog sitt pick och pack och drog till Finland i fredags och lämnade mig ensam med fem vuxna hundar och en valp.

In med hunden i bilen igen för att åka tillbaka och tävla.


Resultatet blev 10 fel i varje klass. De flesta hade nog varit toknöjda med en sådan debut. Men inte jag. För han krånglade inte i säcken. Han missade inte kontaktfälten. Han fick helt enkelt vägringar för att han inte kunde hålla truten och springa rakt fram. Och DET irriterar mig! Han hade kunnat få göra alla nybörjarfel som finns i boken, men att springa förbi hinder för att han ska skälla på mig är inte okej.

Hans syster däremot var mycket duktigare och vann minsann agilityklassen. Stort grattis från stolt uppfödare!


 

Tidigt på söndag morgon packade jag in hela rasket i bilen och körde till Lund för att tävla klass 3 och lag. Synd bara att vägbeskrivningen på Hitta.se var helt åt helvete, jag örlade omkring ute på landsbygden i evigheter innan en vänlig morgonmotionär kunde lotsa mig rätt.

Jag hann fram precis i tid och inte med den goda marginal jag hade planerat. Släpade in alla grejjor och fick lite handräckning med tältet innan det var dags för banvandring.

Resultatet i agilityklassen är jag mer än nöjd med, 4:e plats och SM-pinne. Jag har börjat uppleva att jag är kvickare i fötterna och Spice får mera fart. Många har kommenterat att jag rör mig fortare. Tänk att Skrutten kunde vara bra till något!

Hoppklassen var jag inte alls nöjd med och det kändes inte bra när jag sprang. Banan var fartig och Spice kändes seg och tung i det tryckande vädret. Till råga på allt missade hon sista hindret och jag mitt nöt funderade både länge och väl på om jag skulle gå ut eller ta om. Jag tog om, men tiden rann såklart iväg.


Det blev paus innan lagklasserna och Zippy hann vara ute och mingla lite. Men mingel och värme är ingen bra kombination, då blir man trött och somnar.


 


Agilitylagklassen brydde jag mig inte om att springa eftersom laget redan var diskat. I hopplagklassen var jag tvungen att som sistahund gå in och nolla eftersom vi redan hade två femmor. Banan var trång och knixig och den var svår att gå eftersom alla stampade på samma ställe hela tiden. På två ställen tvekade jag en hundradelssekund för att orientera mig, men vår tid räckte ändå till vinst och SM-pinne.



 
 
Annika

Annika

28 maj 2012 23:01

Jag måste verkligen hålla med de som säger att du rör dig klart mycket snabbare & smidigare! :-D Du ser ju nästan (men bara nästan ;)) ut att tycka att det är SKOJ att springa(!) :-D
Men ojojojoj, så mycket han har att säga! Hahahah! :-D

Grattis till SM-pinnnen!

http://clerselius.wordpress.com

 
Ingen bild

Lottie

31 maj 2012 20:43

Han ser jättefin ut, Linda! Det kommer att bli kanon när han får lite mer rutin på tävlandet. Det andra ser han redan ut till att kunna precis som du skriver =).
I första loppet påminner han mycket om Spice och (en ung) Zac! =)
Kram Lottie med flock

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards