Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 27 augusti 2012

Det kanske hänger på skorna?

Av Linda - 27 augusti 2012 22:15


Vilken helg jag har haft!

Att tävla i Bjuv brukar inte vara någon höjdare och i många år har vi lyckas undvika det. Men nu hade de flyttat Bjuvscupen och det fanns ingen annan tävling att åka till, så vad gör man? Resten av laget ville dessutom dit och vi behöver ju de där SM-pinnarna.

Vi hade i alla fall tur med vädret ända fram till söndag eftermiddag och sista klassen. Då kom det istället desto mer regn.

Hela helgen har jag använt min nya, dyra skor i hopp om bra fäst och snabba ben. Snabba ben vet jag inte om jag fick, men definitivt bättre fäste. Jag kan varmt rekommendera dem till dig som inte vill köra med fotbollsskor.


 


På lördag morgon började jag med att ta en pinne i agility 1 med Miza. Totalt oväntat och verkligen jätteroligt. Efter det tävlade jag hopp 2 med Skrutt. Där blev det en 3:eplats och pinne. Agility 2 var en makalöst svår historia, närmare en klass 3 än klass 2. Genom vilda räddningar lyckades vi klara oss felfritt fram till slalom, och våra fem fel gav oss en 5:eplats.

Hoppklass 3 var en riktigt springbana och fast att vi nollade så räckte det inte speciellt långt. Agility 3 var en sanslöst svår bana, vilket passar oss utmärkt, och det räckte till en 7:eplats.

Laget fick en 2:aplats och en pinne vi inte behövde. Även Skrutt fick tävla lag, som inhoppare i Tre ess och en joker.


Efter en god natts sömn var det dags för banvandring 07.00 Snark, jag är ingen morgonmänniska!

Startade först med Miza i agility 1. Dumt nog så testade jag en grej på gungan som inte blev så bra. Den tog längre tid än vanligt och vi missade pinnen med 1 sekund. Med tanke på att vi klarade referenstiden med 3 sekunder och Miza stod på gungan minst 5-6 sekunder så hade vi en riktigt bra tid på gång. Retar mig faktiskt att jag tänkte så dumt.

Sedan sprang jag med Skrutt i hopp 2. Banan var packad med klass 3-svårigheter men trots det så diskade vi oss på ett simpelt bakombyte. Skrutt är fantastiskt smidig och klarar av att vända på en femöring i samma ögonblick som han landar. Det betyder att jag inte hinner flytta mig och styra upp det hela, vilket ofta leder till disk.



Agilityklass 2 var verkligen en klass 2 och det klarade vi fint förutom en fullsnurr och en horribelt lång sväng. Det räckte hur som helst till vinst och pinne.

Hoppklass 3 var en rolig historia. Faktum är att vi skrattade oss igenom banvanringen. De parallella linjerna föll samman och det fanns ingenstan för föraren att ta vägen. Såklart skrattade jag så mycket att jag gick lite fel dessutom. Det börjar bli en dum vana.

Diskningarna avlöste varandra och jag tog mig an banan med berått mod. Det kändes inte helt klockrent men det ser inte så dumt ut på film. Och det räckte dessutom till en 5:eplats och SM-pinne nummer 20.



Agility 3 tyckte jag var ganska skum och det var flera av oss som hade svårt att komma ihåg den ens under banvandringen. Vissa banor är sådana. Den var inte jättesvår egentligen men det blev ändå mycket fel och diskningar. Redan från början kände jag att jag inte hade Spice med mig och till slut blev vi diskade när Spice blindbytte på mig.

I agilitylagklassen var det tänkt att vi skulle ta en pinne. Men så blev det inte för Spice hoppade kontaktfältet på bommen. Jag försöker komma ihåg när hon fick kontaktfältsfel senast. Det är några år sedan och jag minns att det var på A-hindret, för att jag drog henne för långt åt sidan.

Hur som helst så var det inte rätt klass att missa ett kontaktfält i.


Nu väntar vi med spänning på att cupresultatet för helgen ska dyka upp så att jag får veta om mina poäng räckte till någon topplacering eller inte. Oavsett vilket så ligger Spice 4:a på SBK:s lista över plockade pinnar i medium.


 
 
Sara

Sara

29 augusti 2012 12:45

Snygga Lopp :)
Hoppas vi får se de på Sofiero

http://lunaqueen.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards