Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 22 oktober 2012

En riktig sheltiehelg

Av Linda - 22 oktober 2012 20:19

Det börjar hända en del i vårt södra distrikt, sheltieklubbens då alltså. Vi är några stycken som hjälps åt att ordna olika aktiviteter och i lördags var det jag och Magnus som höll i en träff. Vi var ute på Bialitt och vi skulle visa lite mera om agility. Efter att ha berättat lite om sporten och serverat några svar till tipsrundan så gick vi ut för att träna. Det kom ett önskemål att vi som kunde skulle visa lite hur det ska se ut när det är färdigt. Vi var faktiskt några tävlande på plats och det var kul att få visa upp sig lite.

Vi jobbade sedan på olika stationer med en instruktör på varje. Stort tack till Emma Laurin som hjälpte oss på den tredje stationen!


Efter agilityn var det dags för tipsrunda och lite pälsvård för den som ville. Frågorna handlade om agility såklart och de flesta hade alla eller väldigt många rätt. Och alla fick pris. Stort tack till Ulla på Top Pet som skänkt priser!

I samband med fika och prisutdelning så kom Britt in och berättade om verksamheten och kurserna. Stort tack till Britt med familj som lånade ut stället till oss! Jag tror nog faktiskt att ni har flera nya kursare på gång =)


När träffen var officiellt avslutad så var det ändå en del folk som stannade kvar och pratade, bland annat mina valpköpare. Jätteroligt att se er! Det blev såklart även en del fotograferande, bland annat så var nästan hela Skrutts familj på plats.

Från vänster: syster Twice, pappa Caesar, mamma Spice, Skrutt och brorsan Nisse som åkt ner ända från Oskarshamn.


 

Till slut var det dags även för oss att åka hem. Nisse och hans matte följde med och övernattade. Det blev många timmar med hundsnack, god mat och dricka. Så himla roligt att ni kom!


Ja just det, Zippy bodde hos oss under helgen med anledning av söndagens utställning. Han är så otroligt charmig, men han lever tillsammans med stora hundar och det märks när han leker. Möblerna for åt alla håll och stackars Myzzli blev nertacklad i golvet och kunde inte at sig upp. Och hela tiden är han SÅ lycklig! Ja, utom när det skulle duschas och fönas.


Utställning var i ett riktigt bra ridhus där vi har ställt många gånger förrut. Extra roligt att det var en rasdomare som dömde.

Zippy var först ut och han var helccol i ringen trots att vi inte tränat något alls. Trots att han är väldigt stor för sin ålder så vann han klassen, dock utan HP. Ut och byta hund fort som blixten, och in med MYzzli. Myzzli vet hur man ska showa och charmade domaren.


"Liten tik med utmärkta proportioner. Vackert huvud och uttryck. Välburna öron. Utmärkt hals och överlinje. Välkroppad. Välvinklad. Rör sig med härlig steglängd men ganska löst fram. Utmärkt blue-merlefärg, korrekt pälsfärg. Utmärkt temperamnet. En liten läckerbit!"


Resultatet blev BIR-junior med HP och sedan BIG 2-junior.


   

 
ANNONS
 
babylemon

babylemon

23 oktober 2012 14:26

Söt blogg!
Skulle bli glad om du kunde kika in på min och klicka på det lilla hjärtat längst ner på inläggen till höger.
Kramisar!
/BabyLemon

http://babylemon.devote.se

 
Ingen bild

Marita o Nisse

25 oktober 2012 19:40

Tack för en trevlig kväll, sängplats, mat o dryck!
Ha det gott!
Hälsar Marita o Nisse

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se