Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 29 oktober 2012

Om SM-pinne nummer 22. Och nummer 1. Båda lika viktiga.

Av Linda - 29 oktober 2012 11:05

Okristligt tidigt var bara förnamnet, när vi åkte hemifrån i lördags morse. 05.15 stod klockan på när vi satte oss i bilen. Oturligt nog kom vi inte iväg då eftersom rutorna var nedisade och bilen vägrade att starta i den "överraskande" kylan.

Vi kom iväg till slut men det planerade kissa-dricka kaffe-äta frukost-stoppet fick vi hoppa över eftersom vi var sena. Faktum är att vi tajmade in första banvandringen på pricken, bara att kliva på och börja använda huvudet.

Nisse hade ritat en riktigt utmanande bana med mycket runt om och hit och dit. Den var svår som sjutton att lära sig och jag gick fel ett antal gånger. Spice har ju varit lite tråkig på sistone men idag var hon på bettet och diskade sig på hinder nummer 9 eftersom jag glömde bort att jag faktiskt har två händer. Nåja, Spice är ju redan klar för SM så nu för tiden handlar ju allt om Skrutt. Skrutt kraschade i oxern och drömmen om certet var borta. SM-pinnen försvann vid hinder nummer 9 där vi lyckades diska oss trots att jag tänkt om sedan jag sprang med Spice. Diskad med två hundar på samma ställe trots olika taktik. Starkt jobbat!


Agilityklassen stod Jörgen Sundvall för och den var inte alls lik honom. Det var tajt och trixigt men inga galna löpsträckor och långa raka tunnlar. Skrutt skötte sig förvånansvärt bra och misslyckades egentligen bara på två ställen. Snäva svängar bort från mig sitter ännu inte, så där fick jag medvetet satsa på en fulsnurr. På slutet var man tvungen att skikthandla över en böjd tunnel och trots min långa arm så kommer han in mellan tunneln och nästa hopphinder. Trots detta så kom han 6:a och fick sin första SM-pinne!

Spice satsade verkligen järnet och kom 3:a, hon tog SM-pinne nummer 22. Och båda är precis lika viktiga.


Efter klass 3 blev det paus i någon timme. På PM hade man skrivit att klass 2 inte skulle starta förrän 16.00, alltså fick vi vänta innan Miza fick springa. Lars Sassner var dagens klass 2-domare och han överraskade mig med två trevliga banor som kanske inte var direkt klass 2 utan snarare klass 1,5. Men jag gillade dem mycket och ska maila honom och be att få dem. Hur som helst var det inte överväldigande många som nollade. vilket säger mer om standarden på våra klass 2-ekipage än om Lars Sassner.

Miza gjorde ett stabilt agilitylopp där husse verkligen tagit till sig ett och annat. Tyvärr räckte det inte till pinne, men väl pris. Även i hoppklasen jobbade hon på bra. Den var lite mera svängig än agilitybanan och svängar är ju inte Mizas starka sida. Vad tiden hade räckt till vet vi inte. För husse sprang ifrån Miza på slutet vilket gjorde att Miza struntade i sista hindret. På vägen tillbaka gick det långsammare än långsammast och Miza stannade till och med och riskade på sig.


Kvällen höjdpunkt var när vi efter ett tips stannade till på den lokala pizzerian för att äta innan hemfärd. Pizzerian bemannades av en äkta grek vars szouvlaki och tzatziki satt som en smäck i hungriga agilitymagar.


Nu är jag ledig ett par dagar eftersom det är höstlov. Eller ledig är väl kanske inte hela saningen - jag är inte på jobbet i alla fall. Jag ska utnyttja tiden till att fixa allt som blivit liggande samt förbereda för försäljningen jag ska ha i Tånga hallen i slutet av november. Är det något ni vill ha levererat dit så börjar det bli dags att hojta.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Marita o Nisse

1 november 2012 19:25

Grattis till sm-pinnarna, ni är så duktiga!!
Hälsningar Marita o Nisse

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se