Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 8 januari 2013

Om platta och oplatta skor. Och om platta och oplatta golv.

Av Linda - 8 januari 2013 19:52

I helgen var vi och tävlade på Kistamässan för första gången. I vanliga fall brukar vi åka till MyDog eftersom det är närmare och därmed billigare. Men nu har de inte agility längre och jag behöver verkligen plocka SM-pinnar med Skrutt. Så vi åkte och fick resesällskap med oss.

På vägen upp hade vi dem mycket seriösa diskussionen om vad man skulle ha på fötterna när man sprang. Mattan på mässan är ökänt hal i alla fall för hundarna. Jag hade efter förfrågningar på Facebook tagit med mig både gympaskor med bra dämpning samt mina Speedcross som sitter bäst på foten. Vo kom fram till att man på platta golv bör ha platta skor. Och på oplatta golv (läs: ute) så ska man ha oplatta skor (läs: dubb) Ja, så seriöst kan det vara en fredagseftermiddag i bilen på väg till Stockholm.


Vi anlände precis i sista minuten för att den snälla vakten skulle släppa in oss på mässan för att ställa av burar och stolar. Och eftr det vidtog bestyret med att checka in, bära grejjor och rasta hund innan det äntligen blev dags att äta. Vi bodde på Scandic Victoria Tower som är ihopbyggt med mässan. Eftersom vi inte hade sett några resturanger på området så valde vi att äta på hotellet. Det var nog den i särklass dyraste måltid jag stoppat i mig. Magnus och jag bor ofta på Scandic och vet att det är lite olika i både pris och mängd mat. Men detta tog priset! Till min köttbit fick jag fyra färskpotatisar, fem körsbärstomater, en klick café de paris-smör samt en balja rödvinssås som jag fick betala extra för. Maten kostade för min del en bit över 200 kronor. Jag var hungrig igen innan jag kom upp på rummet.


Efter maten vidtog de vanliga bestyren med att mata hundar och gå ut och rasta. Rastningsmöjligheterna var faktiskt ovanligt bra med massor av gräsremsor intill en cykelväg. Även om vi inte gick långt så kunde hundarna vara lösa hela tiden och flänga av sig det mesta.


Efter en orolig natt där jag inte sov många timmar så var det äntligen dags för den efterlängtade hotellfrukosten. Att det kan vara så gott att äta frukost! Jag gjorde husse sällskap trots att han skulle in på mässan betydligt tidigare än jag eftersom han skulle vara funktionär. Därför hann jag faktiskt ta en liten tupplur under täcket tillsammans med Spice och Skrutt innan det var dags att tävla.


Golvet var precis så halt som jag fått berättat för mig. Spice inledde med ett riktigt skitlopp på nästan 20 fel varav ganska många var tidsfel. Skrutt gjorde faktiskt en helt okej debut på mattan även om han gjorde en väldigt onödig utflykt in bakom en tunnel.

Agilityklassen innehöll en rejäl fälla med tunnel under balansens upp gång och den föll alla i. Utom Spice som tog den klockrent och sprang till sig en 6:e-plats, trots att hon låg och kravlade lite på golvet också.

Skrutt klarade dock inte fällan vilket jag var övertygad om att han skulle klara. Vi har nämligen övat just den situationen miljoner gånger och han har aldrig gjort fel.


På lunchean hade jag och vårt resesällskap bestämt att vi skulle äta på Subway som låg i samma hus. Döm av vår förvåning när vi upptäckte att Subway hade stängt på helgerna. Så det blev till att leta efter annan mat. Vi såg skyltar för Max och började gå. Och vi gick. Och vi gick. Till slut hamnade vi nere vid gallerian och där låg Max.


I gallerian låg även Jensens och där passade vi på att äta på kvällen. Priserna var billigare än på hotellet och maten var både godare och mer. Till efterrätt åt vi gör-din-egen-mjukglass-och-ät-så-mycket-du-vill. Kräkvarning på den, så mycket vi åt.

Eftersom Myzzli är som hon är med rumsrenheten och förstörelsemanin så hade vi stängt in henne på toaletten med Miza. När vi kom tillbaka visade det sig att fröken Myzzli trots våra ansträngningar hade hittat något att förstöra - en toapappersrulle.


På söndagen gjorde vi om alltihopa igen. Jag provade faktiskt att doppa Spice tassar i vattenbadet, något som aldrig gett resulat på MyDog, och hon fick mycket bättre färste och sprang till sig en 5:e-plats. Skrutt däremot var ganska flängig och obadad när han med startnummer ett gjorde ett nollat lopp som räckte till en 7:e-plats.

Den avslutande hoppklassen var den lättaste banan på hela helgen. Men sväng efter tunnel är alltid svårt och det var temat för banan. Den finske domaren som hade ritat alla banorna verkade jobba mycket med teman. Den första hoppklassen hade temat staket och threadlar. Den första agilityklassen hade temat en-jättefälla-och sedan-inget-mer. I den andra agilityklassen var temat runt om. Och i den sista hoppklassen var då temat tunnlar och sväng efter tunnel. Denna domaren ska döma SM, så det är bara att sätta igång att träna.


Spice lyckades återigen göra bra ifrån sig fast att det inte var hennes typ av banan, och det räckte till en 6:e-plats. Skrutt lämnade hjärnan i starten och bara flängde på, sista hund i mål blev han.

Skrutt fick inga pinnar med sig hem alls medan Spice fick tre som hon inte behöver. Hur som helst så är det bara att ta nya tag och vi åker gärna till Kista igen.

    



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards