Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 25 mars 2013

Malmö Int. 2013

Av Linda - 25 mars 2013 16:57

Det är en tradition att åka till Malmö Int. Det verkar också vara en tradition att något ska krångla när jag är på väg till Malmö int. ensam, eftersom husse sover över i Arlöv. I år var det nte helt otippat bilen som inte ville samarbeta, trots att vi vidtagit alla mått och steg för att bilen skulle vara på bästa tänkbara humör och starta snällt. Men nej, det gick inte. Det slutade med att hjälpen strömmade till från inte mindre än två håll och jag kom ner till Malmö i tid.


Nisse hade ritat flytiga och roliga banor, dock en aning för enkla för medium skulle det visa sig. Spice tog sig runt agilitybanan lugnt och säkert och kom i mål med tidsfel. Hon är skendräktig och därmed tjock och omotiverad. Skrutt for omkring som ett skållat troll och blev tyvärr diskad på näst sista hindret, tunnel under balansen. Jag blev lite för ivrig och drog iväg mot nergången istället för att hjälpa och Skrutt kan tydligen inte höra skillnad på "balansen" och "tunnel". Så vi får båda ta på oss den disken.


Det kändes som om det kvittade för den viktiga klassen var ju hoppklassen, där hägrade både cert och SM-pinne. Jag höll i honom ganska bra men två små missförstånd kostade tid. Trots det tyckte jag att det gick undan, så döm av min förvåning när jag fick veta att vi fått noll-komma-nånting i tidsfel! Vi ledde ett bra tag men blev petade längre och längre ner i listan. Eftersom tidsfel vare sig ger cert eller poäng till Årets Agilityhund, så fick jag hoppas på SM-pinnen istället. När klassen var slut kunde jag efter nervös väntan andas ut. Vi hade tagit sista pinnen i klassen är därmed klara för SM 2013!!

Jag är så stol över min Skrutt som debuterade i klass 1 den 26 maj ifjol. Han har alltså inte tävlat ett helt år ännu men är redan klar för SM.Efter en lång dag på mässan var det dags att åka hem och packa ur belöningspåsar och kampleksaker och istället packa ner fluffborste och finkoppel. En något mindre tidig morgon blev det på söndagen men det gäller att gå upp i tid när man ska göra sig presentabel för utställningsringen.

Vi ställde bara Myzzli eftersom revisorn glömt att anmäla Skrutt. Det retar mig lite eftersom domaren var mycket generös med det röda kortet.

Myzzli skötte sig mycket bra och slutade 2:a i unghundsklassen, tyvärr utan CK. Dessa var domaren inte ett dugg generös med dock. Kritiken är skriven på tyska och snabbt översatt med husses skoltyska så lyder den ungefär "hund med två öron och en svans". Den var mycket kortfattad och intetsägande och sa egentligen inte ett dugg om hunden.


 


 

Nu är det påsklov och förhoppningsvis lite lugnare på jobbet. Hela påskhelgen håller vi till på Gåsahoppet och det ska bli så roligt. Jag har lovat mig själv att köra Skrutt som en klass 3-hund och inte som en unghund - plattan i mattan!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Jana

25 mars 2013 19:49

Grattis till pinnen och BRA jobbat i utställnings-ringen !

 
Ingen bild

Marita& Nisse

26 mars 2013 17:17

Grattis till SM-pinnen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se