Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 22 april 2013

Alea iacta est

Av Linda - 22 april 2013 21:02

i torsdags fick vi kvällens kurs inomhus eftersom det var sandstorm. Ja, vi hade faktiskt vår egen lilla tromb ute på banan. Och det fortsatte blåsa hårt på fredagen på väg till Vetlanda och helgens tävlingar, så termobyxor och vantar kändes helt rätt.


Den som tror att Vetlanda är en sömnig liten håla i den småländska skogen får tänka om, speciellt om man bor vi torget. Traktens "tonåringar" höll till där med sina EPA-traktorer och de visade mycket manligt upp sig precis som ungtuppar. Lagom tills vi skulle somna så brakade helvetet löst i form av högljudd discomusik. I hissen hade vi sett ett anslag om "fredagsmingel", men för oss som bodde rakt ovanpå minglet var det som att försöka sova bredvid DJ-båset på en fullsatt inneklubb. Det spelades allt från 80-tal, schlager, house och techno på en fullkomligt horribel volym - det gick inte att stänga ute oljudet och jag till slut ta en huvudvärkstablett. De slutade dock att spela på utlovad tid men då flyttade alla festprissarna ut på torget och fortsatte att vara högljudda. Till slut kom även polisen. När alla slutligen var bortkörda så kom det nya partyprissar - fiskmåsarna. Jag lyckades nog somna framemot 3-snåret och när klockan ringde vid sex så var jag allt annat än glad.

Vi fick byta rum natten mellan lördag och söndag, ute i det nybyggda och oinvigda annexet fick vi bo. Flott värre! Husse satte sig i baren och jag fick ha TV:n för mig själv. Men jag var så trött att jag somnade ifrån alltihopa.


Njudungs BK ligger ute i skogen och där blåste det inte ett dugg. Men det hade frusit under natten så termobyxorna åkte på. Vi hade butiken med för att roa oss under dagen, det var flera försäljare på plats och det är alltid kul.


Prestationsmässigt är helgen inget att skryta om. Miza gjorde vad hon skulle och nollade 3 av 4 lopp. Spice är inte alls i form och gjorde konstiga saker under lördagen, bland annat var hon ute och kollade på funtionärer. På söndagen skärpte hon sig dock lite och lyckades komma 6:a i agilityklassen.


Skrutt for omkring som en vettvilling och blev diskad i 3 av 4 lopp. I samtliga diskar bar jag ut honom från banan eftersom han flängde omkring så dant. Men i söndagens agilityklass var han faktiskt lite skärpt och sprang till sig ett cert. Det var inte ett lopp jag är jättestolt över men som jag säger till mina elever - agility behöver inte alltid vara vackert!



Jag hade ju hoppats att helgen skulle ge mig det formbesked jag behövde, om jag skulle anmäla till landslagsuttagningen eller inte. Jag är fortfarande inte helt övertygad men jag har i alla fall anmält. Anledningen är att någon faktiskt sa något vettigt och konkret, något som jag faktiskt inte ens tänkt på. Att det inte är hela världen att han inte är på topp just nu, att jag kan använda tiden fram till slutet av maj till att toppa formen. Sedan behöver jag ju inte åka bara för att jag har anmält.


Alea iacta est - tärningen är kastad


 

 
 
Ingen bild

Annika

23 april 2013 07:59

Helt rätt!! Alltid värt ett försök! Oftast ångrar man ju faktiskt bara de saker som man INTE gör, snarare än de saker man gör! :-)
Stort Lycka till!! :-D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards