Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 27 maj 2013

Landslagsuttagning

Av Linda - 27 maj 2013 20:21

- Du har väl anmält till landslagsuttagningen?

Jag vet inte hur många gånger jag fick den frågan när vi vunnit Gåsahoppscupen i påskas.

Innan dess hade jag inte haft en tanke på det. Jag hade min egen föreställning om vad man var tvungen att behärska och ha uppnått för att ens tänka på att söka. Eftersom mitt levnadsmåtto är "antingen gör jag det ordentligt eller så gör jag det inte alls" så kändes det som att vara med och lära inte riktigt var min grej. Min tanke var att vänta ett år, skaffa fler meriter och köra ihop mig lite mer med min unga hund.

Men folk i min omgivning bröt sakta men säkert ner mina föreställningar om vad som krävdes. När jag väl anmälde och började fixa med allt det praktiska runt omkring och träningen flöt på så kändes det ändå helt OK och faktiskt lite spännande. Men jag fick aldrig det där formbeskedet jag ville ha och kontaktfälten började strula.


Jag bestämde mig trots allt för att åka och jag är på många sätt glad att jag gjorde det. Det har varit trevliga dagar och kvällar i goda vänners sällskap.

Men själva uttagningen var inte alls som jag väntat mig.


Jag hade föreställt mig att banorna skulle vara svårare, att stämningen skulle vara mer spänd och nervös, att det skulle vara mer tryck i publiken och att framför allt jag själv skulle vara nervös.

men faktum är att jag upplevde det hela ungefär lika spännande som en vanlig inoff. Banorna var bra förutom något undantag som jag tyckte var på tok för lätt, stämningen var ganska tam och jag var inte ett dugg nervös. Laddad, men inte nervös. Jag brukar faktiskt vara tio gånger nervösare på en vanlig klass 3-tävling. Och för att inte tala om en lagtävling, DÅ är jag nervös!


Jag älskar att tävla inomhus och banorna var riktigt bra, de innehöll mycket av det som vi är så himla bra på. Jag behövde inte vela och fundera över handlingsalternativ, jag bara bestämde mig och körde på det. Medan banorna byggdes om sattes banskissen upp så att man kunde titta på banan. Detta tyckte jag var en otrolig fördel, för momentet var-i-helvete-är-nummer-14-? försvann och man kunde gå rakt in och tänka handling.


Jag satsade verkligen för kung och fosterland, var superoffensiv och ville verkligen uttnyttja de fördelar jag tyckte jag fått serverat - bra underlag, bra banor och bra uppladdning.

Men ändå blev det en disk i första loppet. Eftersom det inte är läge att bära ut hunden under en landslagsuttagning så var det bara att köra vidare. Och jag tror att vi blev diskade ungefär 14 gånger till under loppet. Och som avslutning hoppade han från A-hindret.

Jag var faktiskt helt knäckt när jag kom imål - hur i helvete kunde det gå så fel?!

och inte gick det bättre i andra loppet - disk där med. Tredje loppet tog vi oss faktiskt runt, dock med fem fel för vägran i slalom. Och eftersom vinnare sätter refernstiden så får alla andra tidsfel så rusade dessutom tiden iväg när jag fick börja om med slalomen. Det blev en himla massa fel.

Så på söndagen gällde det att vinna alla loppen för att komma med...


På söndagen började vi med att diska oss. Oväntat va? I andra klassen tog vi oss faktiskt runt med en vägran på en tunnel. Återigen rusade tiden iväg och det blev massor med fel av de där fem felen.

Sista agilityklassen var verkligen en Skrutt-bana. Förutom kontaktfälten då.

Han inledde så jäkla bra med de tajtaste svängrna i hela startfältet. Men efter en tunnel skulle man upp på balansen och där kom han så långt ut att han sprang rakt på domaren. Och sedan hoppade han såklart av balansen. Han hade för övrigt redan fem fel på A-hindret, så det var ju inte helt oväntat.


Tyvärr är det inte mycket bra jag kan plocka med mig och suga lite extra på, och det som upptog mina tankar mest är vad sjutton jag ska göra åt kontaktfälten. Eftersom de fungerar på träning så är det lite svårt att komma åt. Så just nu lutar det åt att börja träna från scratch, med knappt tre veckor kvar till SM.

Det som jag är mest nöjd med är min egen förmåga att bita ihop och satsa järnet trots ett förbaskat dåligt utgångsläge. Jag tycker att jag har fått till bra handling och gjort kloka val, även om de flesta valde något annat.


Nu blir det inga tävlingar på ett tag och jag ska lägga mycket fokus på Skrutts träning. Spice ska på något vis ta sig ur sin skendräktighet och komma i form inför SM, mest genom fysträning. Så mycket agilityträning blir det nog inte för hennes del mer än sista veckan innan SM. Helgen innan är det tävling i Halmstad och då hoppas jag få ett formbesked som kan göra mig lugn i själen.


 

 
 
Sara

Sara

27 maj 2013 21:07

Det är bara att kämpa på. Vi är flera som vet vad ni går för er!

http://lunaqueen.blogg.se

 
Ingen bild

Sara igen

27 maj 2013 21:08

-Vi är flera som vet vad ni går för!

 
Ingen bild

Maria o Atilla

27 maj 2013 21:30

Du har kämpat väl,och det gick inte vägen, men duktiga är ni!

 
Ingen bild

Jeanette

27 maj 2013 22:01

du är duktig Linda denna gången gick inte allt som du ville men nästa gång går det bättre, du får tänka på att Skrutten inte är så gammal. Kram

 
Ingen bild

Annika

27 maj 2013 22:25

Oavsett det totala slutresultatet, tycker jag att det var väldigt coolt & kaxigt att du iaf testade! Lycka till med framtida träning & sedermera även SM! :-)

 
Ingen bild

Lottie

27 maj 2013 22:30

Starkt jobbat av er/dig ändå!
Som de andra skriver, han är inte så gammal och nästa gång håller det ända in i mål.
Håller tummarna för er på SM istället!

*Kram*

 
Ingen bild

Marita o Nisse

28 maj 2013 13:48

Lycka till på sm istället!
Skrutt är ung och har framtiden för sig!
Syns på lördag i Växjö!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards