Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 10 juni 2013

Från flow till tvärstopp

Av Linda - 10 juni 2013 20:50

Ja, ungefär såhär känns de, en vecka innan SM. Ganska modfällt och hopplöst.

Hela helgen har vi varit i Halmstad och tävlat - megalånga dagar men ett superbra arrangemang. Jag hoppas innerligt att denna tävling kan bli den nya Kanonsabotören, det hade varit så kul!  


Husse har tävlat både Miza och Myzzli. Miza har faktiskt gått riktigt fint, det är så synd att hon inte kan tänka sig att springa lite fortare. Myzzli däremot springer alldeles på tok för fort, så fort att hon glömmer bort att tänka. Är det inte husse som missar så är det Myzzli. Hon har redan tre pinnar i hoppklassen och kan få flytta upp men jag tycker att de  behöver stanna kvar i ettan ett tag och träna lite mera. Trots allt är det ganska mycket en agilityhund behöver kunna.


Spice har efter skendräktigheten gått på ett strikt träningsprogram. Eftersom husse är hemma hela dagarna så har han fått cykla med henne varje dag och mat får hon knappt. Men det har gett resultat. Spice är numera pigg och glad och faktiskt väldigt busig. Och framförallt så är glimten tillbaka i ögonen.


Skrutt har verkligen fått jobba hårt på träningen på sistone. Fokus har legat på kontaktfälten - fast att det går fort så måste man göra dem ordentligt. I helgen gjorde han bara ett försök att hoppa på mig och det var i lagklassen. Han landade med ryggen på kanten av A-hindret och slog sedan i marken med en smäll. På balansen ramlade han av på motsatt sida och landade på sidan i gräset. I söndagens agilityklass var kontaktfälten mycket, mycket bra...


För övrigt har Skrutt inte åstadkommit mycket bra saker på tävlingsbanan. Av 6 lopp i helgen kom vi imål i 1, i resten bara krånglade han och lyssnade inte. Det är SÅ frustrerande att ha denna fantastiska hund som jag skrutit så mycket om och så vägrar han att visa upp det. Gah!

Jag är faktiskt glad att han inte har kvalat med något lag till SM, för jag hade mått så illa av nervositet. För den individuella insatsen gäller mottot: Går det så går det!


För Spice har jag betydligt större hopp. Hon har ju faktiskt en 10:e-plats på meritlistan och i år är vi båda i bättre form och har mer erfarenhet. Och med två nollor kan man komma långt. Det är tryggt att köra Pirayan. I helgen har hon skött sig väldigt bra och placerade sig som 6:a i den stora agilityklassen.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se