Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 3 juli 2013

Äntligen semester!

Av Linda - 3 juli 2013 14:02

Nu har jag haft semester i snart en vecka och det är så skönt, så skönt! Ja, inte är jag ledig för det, men jag slipper lämna huset om jag inte vill, jag behöver inte kamma mig och mina kläder behöver inte vara speciellt rena. Jag kan vara precis som jag är! Och det är väl semester?


Semestern inleddes med traditionell kvällstävling i Varberg, den första tävlingen sedan SM. Givetvis började det regna när jag skulle in med Skrutt i agilityklassen och jag springer som en gris på såpat golv när det är blött. Det blev rena rama Hawaikörningen och det var nära disk ett par gånger, men vi redde ut det och slutade på 6:e plats och fick en pinne. Spice hoppade av ett kontaktfält och fick ta om.

Hoppklassen var en riktigt kul utmaning som passade Spice. Tiderna var tajta i toppen men vi knep ändå en pinne och jag är nöjd med hennes fart och att vara 2 sekunder efter vinnande landslagshund är helt okej om man är Spice.

Skrutt missförstod mig vid hinder 3 och eftersom jag befann mig i bakåtläge fick jag försöka hänga på och styra upp det hela. Det höll fram till mitten ungefär, sedan for Skrutt förbi mina fötter och disken var ett faktum.

Men båda hundarna har tillräcklig många pinnar för att inom det snaraste bli klara för SM, så det känns helt okej.


I måndags var vi och ögonlyste Myzzli och Spice och de var UA båda två. De beräknas börja löpa i mitten av augusti och det är skönt att ha den biten klar. Nu återstår bara att välja hanar. Vi ska åka och titta på ett par stycken veckorna som kommer, och se om vi blir klokare.


Lite träning har det också blivit även om luften lite grand går ur en efter SM och alla kursavslutningar. I måndags kväll var vi på träningstävling i Jonas hall och jag passade på att träna kontaktfält under tävlingsmässiga former - gör om, gör rätt.

Och igår var vi på Bialitt och tränade tillsammans med en elev, så jag fick hjälp att köra Spice. Jag har en inflammation i min ena fot och kände mig inte jätteladdad för att träna. Under terminerna tränar vi alltid efter kursens slut och man kan alltid använda det som är byggt på ett eller annat sätt. Jag ritar så många övningar och banor i vanliga fall att inspirationen tryter när det är dags att rita för egen del. Men denna lilla bana svängde jag ihop på 5 minuter och den blev väldigt kul.


 

Till helgen är det först tävling för Myzzli i Svalöv och sedan heldagskurs på Bialitt som vi håller i. Och inför den ska det planeras, handlas och bakas. Men det brukar bli bra i slutänden.

Som grädde på moset dör ÄNTLIGEN min låda från England upp, innehållande massor med kul leksaker i kanin- och fårskinn. Så då blev det till att packa, skicka och fakturera alla förväntansfulla kunder som fått vänta så länge.


Några böcker har jag faktiskt köpt med tanke på att jag skulle ligga på gräsmattan och sola mig dagen lång. Men ännu lyser solen med sin frånvaro och jag fruktar att min semester kommer att regna bort i vanlig ordning.


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards