Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 5 augusti 2013

SM-kval 2014

Av Linda - 5 augusti 2013 22:15

Det har inte hänt så mycket i bloggen på ett tag. Jag har börjat jobba igen och det är minsann segt att komma igång. Kurserna har också börjat och det är kul att träffa både gamla och nya bekantskaper. Och så blir det lite mer ordning på den egna träningen. Det har blivit en del tävlingar under sommaren och med tanke på vädret så har det inte känts så nödvändigt att träna också.


Eftersom husse varit så fruktansvärt frustrerad över Myzzlis bristande slalomkunskaper så plockade jag fram vårt Rusta-slalom och satte upp i trädgården. Det har kliat i fingrarna på mig länge nu, att vilja ta reda på varför Myzzli har så svårt för slalom och bara drar iväg därifrån som en raket. Efter att ha testat ett par gånger så var mysteriet löst och jag utmanade henne ganska rejält. Och sedan fortsatte vi träna 2-3 pass om dagen resten av veckan innan husse fick prova. På nästa tävling föll husse tillbaka på gamla vanor i första klassen och då gick Myzzli ut. Men i andra klassen var slalom jättefint. Och sedan dess har hon inte gått ur något mer.

På hemmaklubbens tävling igår gjorde hon två fina lopp varav det ena gav en pinne. Det hade blivit en pinne i första också om inte husse haft problem med sina tempoväxlingar. Han har en tendesn att springa på där han borde bromsa, och bromsar där han borde springa. Myzzli var i alla fall jätteduktig i värmen.


 


För mina hundar blev det tävling både lördag och söndag. Efter att ha slumrat 3,5 timme i hettan så klev vi upp kl. 04.15 för att jag skulle åka till Nässjö. Väderleksrapporten visade på över 30 grader så man kände sig lagom kaxig, men klass 3 hade goda förutsättningar att vara klara till lunch och då borde det ju inte ha hunnit bli så varmt.

Vi hade tur - det blev inte så varmt som det var sagt och det blåste ganska skönt i Nässjö. Men det var ändå varmt och lite oinspirerande att springa.

Agilityklassen var en "spring-till-du-kräks-variant och jag är på sätt och vis ganska glad att jag fick anledning att plocka mina hundar av banan innan jag kom till springpartiet. Skrutt försökte återigen hoppa på mig uppifrån balansen och då blir matte arg. Även Spice hoppade av balansen, dock lite längre ner, och sedan tappade hon huvudet fullkomligt. Och då orkade jag inte ödsla mer energi på henne utan gick av. Trots allt var hoppklassen den viktiga klassen.


Hoppklassen bestod av en ganska lätt början men en betydligt svårare avslutning. Trots det så lyckades jag göra en riktig groda genom att göra en jaako på hinder 4, vilket gjorde att jag helt plötsligt befann mig på helt fel håll. Skrutt hann dra iväg en bit innan vi kom på rätt spår igen och vi förlorade en del tid.

På mitten låg en genomskinlig tunnel med en böj på slutet vilket orsakade en del problem. Anti-glid-materialet i botten var ganska smalt och hundarna kom upp på kansten i slutet och många halkade omkull. För min del var det tur att Skrutt for omkull för nu han jag ner för att ta emot inför det svåra partiet. Vi lyckades lösa det med ett nödrop och efter den böjda tunneln som kom efter tappade vi ytterligare tid när Skrutt svängde åt fel håll. Men vi kom imål felfria på en hyfsat hög placering.

Även Spice gjorde ett felfritt lopp men utan krusiduller med en tid som var någon hundradel sämre än Skrutts. Alltså kunde Skrutt ha satt en riktigt bra tid om vi inte hade klantat oss.

Det räckte i alla fall till placering och SM-pinne till båda, vilket innebar att Spice var klar för SM 2014.


Efteråt fick vi snabbt åka hemåt igen för att förbereda tävlingen på vår egen klubb. Mycket var redan gjort när vi kom, men det finns alltid lite att fixa med. Det blev en tidig kväll och jag fick minsann sova över 8 timmar innan det var dags att gå upp.


På söndagen var det betydligt varmare och vinden hade inte följt med oss hem från Nässjö. Dagen började med klass 2 och jag var funktionär hela förmiddagen. När det var dags för mig att börja tävla funderade jag starkt på att stryka mig. Jag hade inte alls lust att springa i hettan och agilitybanan var ruskigt lång.

Men jag gjorde ett försök och det gick sådär. Ingen av largeekipagen hade tagit sig runt felfritt och medium var inte mycket bättre. Spice hoppade återigen av balansen och fortsatte sedan på en egen bana. Jag orkade inte fortsätta utan gick av.

Skrutt skötte sig faktiskt riktigt bra fram till slutet då det blev så galet att folk började skratta. Skrutt gick av A-hindret aningen för tidigt och jag hann inte riktigt visa på nästa hinder. Han kastade sig över men missade nästa istället. Sedan skulle han in i en tunnel under A-hindret och han kunde inte hitta den hur jag än skickade. Och då började jag skratta och hade absolut ingen ork att pusha på honom när han väl gick in. Så det blev en hel massa tidsfel också utöver vår vägran.


Hoppklassen var trots allt den viktigaste klassen eftersom sista pinnen stod på spel. Klasserna hade dragit ut på tiden, det var mördande hett och jag var inte alls på G. Trots att jag gjorde en grov handlingsmiss precis på slutet, som kunde slutat i total katastrof, så räddar min underbara Prins mig och sätter klassen tredje bästa tid. Alla tre i toppen hamnade på samma sekund och Skrutt kunde nog ha vunnit utan en vid sväng i början och min handlingsmiss. Men placeringen innebar även att Skrutt nu är klar för SM 2014!


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards