Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 23 september 2013

En tävlingssäsong snart till ända

Av Linda - 23 september 2013 20:27

Hösten symboliserar för mig ett avslut men också början på något nytt. Jag är en sådan person som gillar att ruta in och kategorisera för att känna att jag har överblick och kraft nog att ta mig igenom den otroliga massan av göromål och aktiviteter som kallas för LIVET. Att göra ett avslut betyder inte att det är slut för evigt, även om det ibland blir så.


Förra helgen var det dags för den årliga tävlingen på Sofiero. Tyvärr var det nog slutet på en era då det inte blir något Sofiero till nästa år, kanske aldrig någonsin mer. I 33 år har utställningen arrangerats i slottsparken och jag har deltagit i åtminstone 10 år.

Sheltisarna ställdes i en ring bara en bit bort men jag hade inte anmält någon eftersom jag räknat med att båda tikarna skulle vara parade vid det här laget. Men det är de ju inte...


På agilitybanan gick det sådär. På morgonen var det så blött av dagg i gräset att jag inte vågade springa på i nerförsbacken. Och då blir resultatet inte så bra. I hoppklassen nollade faktiskt båda, även om Skrutt var långsammare än Spice på grund av en miss. banan var snabb och vi var inte de enda som nollade så...


Jag måste erkänna att jag är lite trött på att tävla nu. Det har varit ett långt tävlingsår och många lopp har det blivit. Min kropp är inte heller i tip top kondition just när jag experimenterar med nya mediciner. Det händer konstiga saker i min kropp och den känns trött och osamarbetsvillig. Jag har känt de senaste tävlingarna att jag faller tillbaka till gamla (och inte så bra) handlingsmönster när jag inte hänger med. Förhoppningsvis har det rätat upp sig till nästa säsong börjar.


I lördags tävlade jag den sista inbokade tävlingen för säsongen. Eventuellt blir det någon mer beronde på hur det blir med tikarnas löp och eventuella valpar.

Vi började dagen med lagklass och det gick inte så lysande - hela laget blev diskat eftersom ingen av oss kom imål. I agilityklassen var vi inte ett dugg bättre, där fick vi ihop 25 fel och kom sist. Tack och lov är vi redan klara för SM och slipper bekymra oss om fler pinnar.


I de individuella klasserna satsade jag friskt i hopp om att få ihop mer poäng till Årets Agilityhund. Det gick väl sådär med det. Agilitybanan var av modell spring-tills-du-kräks, och det var inte långt ifrån att jag gjorde det. Med Spice höll handlingen med nöd och näppe, och till Skrutt fick jag tänka om och uppfinna efter hand. Det räckte till en 3:e plats, och en 7:e för Spice.

Hoppklassen var mer min typ av bana och Spice satte den fint. Men hur jag än vänder och vrider på det så ÄR Skrutt snabbare än mig och det finns gånger jag inte har någon lösning på handlingsproblem. Som efter den långa tunneln i hoppklassen. Då får man helt enkelt chansa. Och då blir det som det blir.


Nu är det som sagt slut med tävlingar på ett tag och vi ska ägna oss åt lite annat. Förhoppningsvis lite valpar, men den som lever får se!


 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se