Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 18 november 2013

Lotuscupen

Av Linda - 18 november 2013 22:30

Jag var faktiskt inte alls sugen på att åka. Efter att ha hållit kurs i princip hela lördagen så var det fruktansvärt frestande att tillbringa söndagen hemma, alldeles för sig själv. Inte ens när klockan ringde och världen utanför fönstret var becksvart kunde jag bestämma mig. Och när bilen inte startade kände jag verkligen för att stunta i alltihopa och kura ihop mig framför brasan istället. Men hussen var så hurtig och startade bilen åt mig, så det vara bara att åka.


Jag har aldrig varit i Lotushallen tidigare och heller aldrig tävla Lotuscupen. Men jag följde evenemanget på Facebook ifjol och häpnade som så många andra över prisbordet och lotterivinsterna. Så eftersom dagen ändå var ledig så passade jag på att anmäla.


När jag väl kom dit så ångrade jag mig inte ett dugg. Vädret var underbart, helt perfekt eftersom det var lite trångt inne i hallen. Och för hundarna som satt i bilen var det alldeles lagom.

Stämningen var mycket trevlig och gemytlig och alla funtionärer var positiva och tillmötesgående. Det var som att vrida tillbaka klockan till början av min tävlingskarriär - klasserna hade max 30 startande, alla tittade på och ingen hade bråttom. Vi hade till och med lunchpaus.


Banorna hade Jenny och Jeanette ritat och provsprungit och de var alldeles lagom. Inte för lätta och inte för svåra men ändå utmanande så vi klass 3-förare fick tänka till. Vi är vana vid mycket hinder som står staplade ovanpå varandra men nu fanns det få hinder på banan och loppen var tvugna att vara perfekta för det fanns ingenstans att ta igen sina misstag.


Först var det ett hopplopp där jag tappade Skrutt rejält i en sväng (se filmen) Det gav oss ändå en 3:e plats, bara en ynka hundradel efter tvåan.

I det första agilityloppet blev allting fel. Jag gjorde byten på fel ställen och hamnade helt galet, och jag fick handla hej vilt för att kompensera mina missar. Döm då av min förvåning när vi vann klassen!


Jag är ingen sån som rusar till resultatlistan när den sätts upp och jag hade faktiskt noll koll hur jag låg till förrän någon sa till mig att jag ledde cupen efter två lopp.

Då drabbades jag ju givetvis av lite jädrar anamma. Den sista agilityklassen var inte att leka med. Det fanns gott om ställen där man behövde hålla reda på sin hund och banan var rysligt snabb.

Det blev ett sånt där lopp där allting bara flöt. Det var bara den sista förrädiska svängen mot mål som inte blev så bra som den kunde ha blivit. Men vi var i alla fall felfria och det visade sig att vi blev 3:a i klassen.

Trots det så räckte våra poäng till att VINNA medium!


Prisutdelningen var helt sjuk! Jag har aldrig sett ett sånt prisbord! SM har sämre prisbord än Lotuscupen....

Totalvinnarna fick varsitt hopphinder, en jättepokal, en söt tomte, en chokladask, en magnumflaska Pommac och 15 kg hundmat.

Och så delades det ut priser i de individuella klasserna. Vi skojade och sa att det inte spelade någon roll om man fick välja sist, för alla priserna var lika bra, det handlade bara om tycke och smak.

Man fick mera hundmat och så fick man välja ytterligare priser. Jag hade ganska stora problem att få in allting i bilen, och jag har en stooor bil. Hundmaten uppgick till 21 kg och så var det allt annat fint jag vann. Husse bara gapade när han hjälpte mig att lasta ur.


Sååå. Har ni inte tävlat Lotuscupen tidigare så kan jag varmt rekommendera det.


 


 
 
Ingen bild

anki/dumle

19 november 2013 11:20

Låter som en riktigt trevlig tävling. Tur du körde dit, ni är så duktiga :) Grattis till vinsten !!

 
Sofia

Sofia

21 november 2013 17:37

Vilket snyggt lopp! Låter som ni fick en fantastik dag. Nästa år måste jag absolut vara med. :-)

http://www.baraomfiasflock.wordpress.com

 
Fiona

Fiona

29 november 2013 10:28

Vilket bra lopp, duktiga ni är :)

http://fionaelizabeth.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards