Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 5 december 2013

Tre små underverk

Av Linda - 5 december 2013 22:00

Jag har suttit vid datorn ett par timmar nu. Utanför vrålar stormen Sven men jag hör ändå det svaga smaskandet från valplådan bakom min rygg. Varje gång jag vänder mig om för att leende titta på de små underverken möter Myzzli min blick. De vackra bruna ögonen är fyllda med lugn och kärlek, och jag tycker mig även se en glimt av stolthet.


I måndags föddes de, mitt i lussekattsbaket. Jag som brukar vara så noga och ta tempen i god tid för att ha koll på läget. Men jag var alldeles för sent på det, men det visste jag ju inte. Att tempen var på väg upp och inte ner. Som de står i alla böcker så är alla valpningar olika och uppfödaren måste lita på sin magkänsla. Det som husse kallade för gulligt grävande i soffan samtidigt som hon knorrade, tolkade min magkänsla som värkar.

Och mycket riktigt. En och en halv timme senare föddes den första valpen, en blå hane. En halvtimme senare ytterligare en valp, denna gången en trefärgad hane med ett vitt band på rumpan.


Efter det var jag osäker. Myzzlis vältränade förstagångsmage var inte helt lätt att klämma på veckan innan beräknad valpning - men jag visste att det fanns en valp, med största sannolikhet två och kanske även en tredje.

Efter valp nummer två vilade Myzzli en stund och såg ut att ha kommit till ro med sina två pojkar. Jag passade på att kabla ut nyheten på Facebook, bland annat så chattade jag med MYzzlis uppfödare. Hon var helt säker på att det skulle komma en tredje valp och att detta skulle vara en tik.

Och mycket riktigt så började Myzzli knorra på nytt efter en och en halv timme och ut kom en trefärgad tik.


Myzzli är en fantastiskt duktig mamma. För er som känner Myzzli väl och på nära håll bevittnat hur blond och fruktansvärt flamsig hon är, får ta mig på mitt ord. Myzzli är stencool och ett riktigt mammaproffs. Vem hade trott det?

Valparna smaskar och äter och har ökat stadigt i vikt.


Jag har lagt ut bilden nedan på Facebook. Jag förvånas ständigt över kommentarer som antyder att valparna är söta. Valparna är inte det minsta söta, just nu liknar de mest små råttor. Om ett par veckor kommer de att börja bli söta.

Men de är små underverk. Efter 59 dygn i Myzzlis mage så kom det ut tre små fulländade underverk som ser ut och fungerar precis som de ska. Sött är det inte - men vackert.


 

 
 
Fiona

Fiona

6 december 2013 10:16

Åh vad härligt, stort grattis!

http://fionaelizabeth.blogg.se

 
Ingen bild

Tina

7 december 2013 16:04

Ååååååå grattisgratyis till ALLA fina, härliga puppisar och två stolta morsor💞💞💞
Åååå va häftgtkul att ha två kullar💞💞💞
Kramkram
Och igen stort grattis🎉🐶🎉

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards