Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 30 december 2013

Adjö 2013 - välkommen 2014!

Av Linda - 30 december 2013 21:59

Jag blir alltid lika förvånad varje år vid den här tiden - att ytterligare ett år har passerat. Att både vi och hundarna blivit ett år äldre och förhoppningsvis lite klokare. Jag älskar bloggens funktion som länkar till inlägg jag gjorde just detta datum för X antal år sedan. Det blir som en krönika över mitt liv, ungefär som att skriva dagbok när man var liten. Fast nu handlar det mycket mindre om vem man är kär i och vilka lärare man hatar.


Eftersom den här bloggen är kopplad till mitt hundliv och företagande så blir det gärna lite hundnördigt här. Men det bjuder jag på. Jag tillhör dem som anser att man kan vara aktiv och öppen på nätet utan att för den skull blottar hela sitt liv. Av respekt för mig själv och de människor som finns runt omkring mig väljer jag att hålla mig till hunderiet i bloggen. Men ibland när frustrationen blivit för stor i mitt vardagsliv så har jag valt att skriva lösenordsskyddade inlägg. Att skriva har alltid varit en viktig ventil för mig men det känns lite meningslöst att skriva så att ingen får läsa. Den som vill kan få lösenordet till dessa inlägg, och på det viset är det upp till var och en om de vill få möjlighet att titta in under ytan.


På hundfronten har år 2013 varit ett mycket positivt år. Alla fyrbenta har fått vara friska och vi har haft en hel del framgång på banorna.

Skrutt blev dubbelchampion på bara några veckor och tre av certen tog han på samma dag! Första certet tog han dagen innan och sista certet två veckor senare. Han har hunnit vinna Gåsahoppscupen och Lotuscupen samt komma 2:a i Midvintercupen. Efter kvalet till WAO ligger han 2:a i medium på bra poäng och goda chanser att komma med.

På SM gjorde han så gott han kunde - jag gjorde en miss i första loppet och hans oerfarenhet ledde till disk i andra. Men fina lovord från både speaker och landslagsledning gjorde att Skrutts SM ändå blev en stor framgång. Landslagsuttagningen blev ju tyvärr total pannkaka, men det blir en ny uttagning 2014.

På vanliga tävlingar har han gjort massor med bra lopp och fått höga placeringar i stora klasser. 14:e plats på Årets Agilityhund är helt okej första säsongen.


 


Spice har tuffat på och varit stadig efter en tuff vår. Hon var rejält skendräktig efter löpet och det var bara dietmat och Husses idoga cyklande som gjorde henne startklar till SM.

- Varför var inte hon med på landslagsuttagningen? var landslagsledningens kommentar.

På SM gjorde hon bra ifrån sig men det verkar ha gått troll i vår prestation. Spice är så trygg och stadig att hon lätt skulle kunna sätta 4 nollor på ett SM. Men i den individuella finalen hoppade hon av balansen och vi missade medaljen. I lagfinalen hade hon bara behövt ta sig runt så hade vi tagit medalj men nu blev vi istället diskade. Precis som året innan. Kan 2014 vara vårt SM-år?


Myzzli - vårt ljuvliga blå yrväder som så ofta driver mig till vansinne. Hon debuterade i april och anträdde en ganska vinglig färd mot klass 3. Husse och jag har väldigt olika åsikt om träning och om vad en agilityhund bör kunna för att nå toppen och jag vet att det finns mycket kapacitet i den hunden som måste formas. Förhoppningsvis tar hon sin sista pinne i klass 2 så fort hon får börja tävla, och målet är SM i Karlshamn 2015.

Lite utställning har hon också hunnit med och det har mestadels blivit Excellent och placering. Tyvärr ingen vinst eller CK, men förhoppningsvis mognar hon i kroppen nu när hon haft en kull valpar.


 


Miza har varit totalt agilitybefriad den här säsongen och ingen är gladare än Miza. Miza är som gjord för att mingla och socialisera och hon hade helst strövat fritt på tävlingsplatsen om hon hade fått. Tänk så mycket människor det finns att hälsa på!


På det personliga planet har väl 2013 varit sådär. Husse har varit arbetslös större delen av året med allt vad det innebär och min hälsa har väl varit sådär. Lite positivt blev det nog ändå på slutet då jag kanske hittat en medicin ska funka riktigt bra. Jag är glad att jag har ett jobb men samtidigt ligger det i tiden att  pressa den personal man har till det yttersta och jag har nog aldrig jobbat så mycket extra som jag gjort den här terminen, och det kommer att fortsätta likadant denna terminen. Flera gånger har jag funderat på om jag inte ska stoppa in hunderiet i garderoben för att jag är så fruktansvärt trött och stressad över att dygnets timmar inte räcker till för allt som måste göras. Men samtidigt är det hundarna, kurserna och träningen som burit mig igenom de allra jobbigaste perioderna - utan dem hade jag nog hamnat på soffan med tårarna sprutande av frustration.


Vi har mycket spännande att se fram emot 2014 även om jag tror att det kan bli ett ganska slitit år. Vi kommer nog att få kämpa lite med att få ihop våra respektive arbetsschema med kursverksamhet och egna hundar. På hemmafronten ska det förhoppningsvis hända lite positiva saker och en del planer och drömmar ska förverkligas och jag tror att det kommer att bli skitbra. Så jag tar ett djup andetag och ger mig i kast med vårterminen 2014.


Men först och främst så ska jag njuta av ytterligare en veckas ledighet tillsammans med min fyrbenta flock innan det är dags att möta vardagen igen.


 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards