Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 16 april 2014

Två systrar

Av Linda - 16 april 2014 22:14

Det gick trögt att sälja valpar den här gången, oväntat trögt. På pappret hade jag kunnat sälja det dubbla antalet, men det fanns ett krux - alla ville ha hanar. Av 7 valpar var endast 2 hanar, varav en övertecknad som föll bort för den som var utställningsintresserad.

Det blev många turer på både Blocket och valpförmedlingen och till slut hade jag bara två kvar. Ja, tre med Yippie som skulle bo kvar. Det fanns flera köpare men de hoppade av köpet av olika anledningar. Zyrq var den som hittade ett hem först, ibland är saker och ting bara meningen.

Posh och Yippie härjade på här hemma och det är helt klart en utmaning att ha två jämngamla vlpar, till råga på allt kullsyskon, på samma gång. De kunde inte kissa ute eftersom de var upptagna med att leka, inomhus gick bra dock trots att det var mitt i leken. Att gå med dem i koppel var rena självmordet eftersom de antingen jagade varandra, byxbenen eller skulle gömma sig för farliga föremål. Jag provade att klickerträna dem men de hade ungefär lika stort koncentrationsspann som en skogssnigel. Den jag tränade hade fullt upp med att kolla efter sin syster och jag provade med att stänga in i ett annat rum eller stå utanför grinden och titta på. Båda metoderna fungerade lika dåligt.

Oavsett antalet kvarvarande valpar så återgår vårt liv trots allt till vardagen. Kurser och tävlingar drog igång och valpskrällena fick hänga med. Spicebarn är av naturen lite introverta och kan verka ganska skygga. Men dessa två töser ihop BLEV skygga. Miljöträningen gick inte som jag hade tänkt mig. Det var tvunget för Posh att flytta, ju förr desto bättre. Ingen av dem skulle gynnas av att bo ihop en minut längre än nödvändigt, så var det bara.


Jag vet inte om jag tror på ödet, men jag tror att det finns en mening med allt som händer. Posh väntade helt enkelt på att hennes nya matte skulle veta att hon var redo för en ny hund. Tillfället uppenbarade sig och jag bad en tidigare valpköpare att bli fodervärd.

Bara ett dygn efter flytten stor det klart att båda systrarna blommat upp betydligt. Av naturliga skäl blommar Yippie lite mer eftersom hon inte behövde byta flock, men Posh (som numera heter Liv) är cool nog att ta saker i sin egen takt. Alla valparna har hamnat i kanonhem och jag kan andas ut. Jag har jättefin kontakt med alla och det är så kul att kunna följa alla öden och äventyr på Facebook, jag uppskattar verkligen alla uppdateringar.


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Emma & Liv

16 april 2014 22:53

Lilla liv har gjort si väl hemma här och kan skryta m att hon inte kissat eller bajsat inne på två dagar! Jag är helt impad av henne, hon har så en räv bakom örat den bönan, smart som få och balansen på bakbenen gör en surikat avis! Koppelträning går över förväntan lixom inkallning efter vi busat lösaTack för du insåg innan jag att det var mi hon väntade på!
Kram fr oss!

 
zoozoo-sarah

zoozoo-sarah

22 april 2014 15:10

Hej!

Jag följer din blogg och tycker den är riktigt bra! :)

Jag har ett förslag om en generös rabatt för dig och dina läsare! Maila mig om du är intresserad, friends@zoozoo.com :)

Varma hälsningar,
ZooZoo-Sarah

http://www.zoozoo.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se