Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 14 september 2014

Sofiero, fast i Eslöv

Av Linda - 14 september 2014 17:41

Samtidigt som det var val i Sverige, VM i Luxemburg och SM i nötvallning var det dags för årliga tävlingen på Sofiero. Fast i Eslöv. På flygfältet har vi hållit till hela helgen, igår klass 3 och idag lag. Jag tävlade igår med Spice, Skrutt och Myzzli.

Dagen började mindre bra med en ordentlig utskällning från en "klubbkompis" som tydligen tog mig och hundarna för plankare och vägrade lyssna när jag förklarade att jag var funktionär OCH tävlande och att jag snällt var på väg mot veterinärkontrollen. Fast från andra hållet. Först när jag fick hjälp av en annan funktionär som hade koll på att jag kommit tillsammans med husse gav han med sig. Ilskan kokade i mig ända fram till veterinärkontrollen där det var dags för nästa uppträde. Veterinären skällde på mig för att jag kom från fel håll och sedan sög hon tag i Spice halsband och släpade fram henne så hon kunde klämma henne hårt på halsen. Sedan fick jag skäll för att hon hade klegg i öronen för det får man inte ha på utställning. Mitt humör var verkligen botter efter detta. Inte blev det bättre när jag kom fram till agilitybanan och såg det (o)klippta gräset, modell kohage.

Så jag tröstade mig helt enkelt med lite shopping innan tävlingarna drog igång. På en kvart hade jag bränt någon liten tusenlapp och efter det kändes det mycket bättre.


Jag började med Myzzli i agilityklassen och med den hunden har jag aldrig några förhoppningar. En rivning och ett litet tidsfel gav oss en 7:e plats, helt okej för en Myzzla.

Spice är ju liksom Spice, så hon nollade och kom 5:a.

Med Skrutt sprang jag för ett CACIAG men det räckte bara till en 3:e plats, knappt en sekund efter vinnaren.


Hoppklassen var en riktig utmaning och det fanns tusen ställen att få fel på och hunden var tvungen att kunna jobba själv. Verkligen ingen Myzzlibana. Så döm av min förvåning när hon följde mig så fint och vi hade noll fel på hinder. Tyvärr lite tidsfel som faktiskt räckte till en 7:e plats.

Spice var återigen säkerheten själv men fick tyvärr lite tidsfel. Skrutt däremot var rysligt billig efter en tjuvstart där han dessutom kröp under första hindret. Han fick lämna banan.


Om det blåste igår så är det inget mot vad det har gjort idag. Hela dagen har jag varit funktionär och suttit skrivare. Vinden ven genom märg och ben, hindren välte och sekretariatstältet höll på att blåsa omkull. Det var verkligen inte roligt att vara funktionär idag.


Men trots vädret så tycker jag att det har varit mycket bättre att vara i Eslöv än på Sofiero.

Fördelar

- ingen tidspress, agilityn har egen bana

- gott om plats för agilityn

- fler toaletter på närmare håll

- möjlighet att sätta upp tält för tävlande

- plats för fler försäljare

- egen fikaförsäljning till normala priser

- väldigt mycket godare mat till funtionärerna

- tid för funktionärerna att äta mat eftersom vi inte har någon sluttid

- behöver inte starta så hiskeligt tidigt, bra även för funktionärerna

- bra att värma upp och rasta, massor med plats

- närmare till parkeringen


Nackdelar

- Sofiero är väldigt vacker, Eslövs flygfält är inte det minsta vackert

- inte alls lika mycket publik vid agilityn

- den där speciella stämningen infann sig inte

- underlaget var riktigt hopplöst


Som ni ser så överväger fördelarna och jag är beredd att ge Eslöv en ny chans.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Anki/Dumle

14 september 2014 20:36

Vilka fanastisk bra lopp ni gör. Ser verkligen tungt ut att springa i det höga gräset. Men jag säger bara; Bra jobbat, du är så duktig :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se