Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 14 mars 2015

Tävling i Staffanstorp

Av Linda - 14 mars 2015 14:38

Det har varit lite trögt på agiltyfronten på sistone. Jag har liksom alldeles tappat sugen och motivationen. Anledningen är väl mestadels att Skrutts RC totalt brutit samman och att han tycker att balansen är banans värsta hinder - igen. Jag bestämde mig för att lägga ner träningen och tävlandet för ett tag framåt. Spice däremot tycker att agility är toppen och Yippie går från klarhet till klarhet. Hon har fortfarande hysteriska anfall då hon inte lyssnar alls utan bara flänger omkring och skäller. Då får man ta i med hårdhandskarna och den högre rösten för att tränga igenom skallbenet och nå hjärnan Och då sköter hon sig alldeles lysande. Hon påminner så otroligt mycket om sin halvbror Skrutt, som nästan varje träningspass drev mig till vansinne.


När Staffanstorps Hundklubb gick ut med inbjudan till sin inoff så hade jag fortfarande motivation och agilityglädje. Så jag anmälde Yippie till blåbärsklassernaoch Skrutt till öppenklasserna. Eftersom Spice inte var dräktig så lyckades jag få med henne också.


Det blev en mycket trevlig dag och hundarna skötte sig alldeles utmärkt. Den första blåbärsklassen var precis alldeles lagom med schyssta linjer för både förare och hund. Yippie gick som ett skållat troll efter att tveksamt ha kollat in publiken som hängde ner över manegen. Tyvärr har vi totalt glömt att träna på målrakor med hopp-tunnel-hopp, så där blev det en förarglig vägran.

Andra blåbärsklassen innehöll slalom i en vanlig enkel M-bana. Men hindren var placerade så att föraren inte fick en parallell linje till hundens väg, vilket stökade till det för många. Däribland mig. Dessutom var slalom näst sista hinder efter tnnel-hopp. Inte helt lätt för en gröngöling att lösa. Så det blev en disk där.

Men jag är så nöjd med henne och känner att jag nog inte behöver bekymra mig över hennes nerver vid en tävlingsdebut, Jag upplever redan att hon kan stänga av det som händer kring banan, bara hon får springa agility.Den öppna hoppklassen var en trevlig springbana som jag önskar att jag anmält Yippie till. Slalom var hinder nummer 2 och det hade hon fixat som ingenting. Linjerna i banan var mjuka och flytiga, en riktigt härlig klass 1. Spice och Skrutt skötte sig alldeles ypperligt. Skrutt vann och Spice blev 5:a. Flera klass 3-hundar och andra snabba hundar fanns med i startfältet, så det var ingen självklarhet att vinna. Att springa rakt fram är ju inte vår starkaste sida.Agilityklassen var handlingsmässigt lite knepigare. Balansen var näst sista hindret på målrakan. Mitt mål med agilityklassen var att se om Skrutt sprang på uppe på balansen även om han tycker att det är ett tråkigt hinder att träna. Och ja, han har sprungit fortare på träning, men med tanke på hur det har sett ut på träning senaste veckorna så är detta riktigt bra. Kontaktfältet var helt klart tvivelaktigt och absolut inte RC, men hela hunden sken av lycka över att få springa.

Spice fick en vägran och tyvärr diskad eftersom domaren inte såg att hon INTE stack in nosen i tunneln efter.

Skrutt vann även agilityklassen - till min förvåning - framför flera snabba hundar. Bäst av allt var att vi vann ett hopphinder från IPAB.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se