Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 8 maj 2015

SM-pinnar och ryggskott

Av Linda - 8 maj 2015 23:19

Det har varit tyst i bloggen ett tag och det beror på många saker, framför allt avsaknaden av datorer och internet. Det är helt otroligt vad jag är beroende av min dator och internet!

Det började med att mailen kraschade och försvann. Sedan tappade datorn internet helt och då hade de bärbara datorerna plötsligt inte heller något internet. Den trådlösa internetgrunkan är ungefär lika snabb som en skogssnigel och det är ibland stört omöjligt att ladda upp en del sidor på nätet. Dessutom vägrar den stationära datorn (där jag har alla banor, planering och annat) att koppla upp sig mot den bärbara internetgrunkan. Så nu får jag flytta med mig det jag behöver till min bärbara dator. Jag är en organiserad och strukturerad person även i datorn men nu har jag saker på alla möjliga ställen och det driver mig till vansinne. Hemsidan går inte heller att uppdatera men ny mail har jag dock lyckats skaffa. Så har ni skickat mail till adressen på hemsidan och inte fått svar så vet ni varför.


Valparna är nu 11 veckor och Zting bor numera i Norge. Han har det superbra och jag är så glad att jag hittade rätt hem. Inte nog med att han ska bli agilityhund så kommer han även att ställas ut och eventuellt gå i avel.

Steppa stannade inte helt otippat kvar på tillväxt och hon är en riktigt cool böna. Tuff som få med en böjelse för korv och frosting.


Kurserna börjar så sakteligen närma sig sluttampen men planeringen för sommarens och höstens kurser pågår för fullt. På jobbet är det som vanligt i maj månad – fullt ös medvetslös.


Förra helgen var det husvagnspremiär och första tävlingen på nya SM-året. Vädret var inte det bästa när vi åkte och vi grillade i regnet medan Steppa frös i sin stickekofta. Husvagnen är inte använd på ett år ungefär och var så inbitet kylslagen att elementet inte rådde på kylan. Jag sov hela natten under duntäcket fullt påklädd med fleecen på.

Dagen blev så sakteliga solig och skön och resultatmässigt blev den riktigt bra. Två andraplatser till Skrutt i hopp och en åttondeplats i hopp för Spice. Även laget fick en andraplats i hopp. På kvällen grillade vi med goda vänner men vi fick äta inomhus eftersom det var väldigt kallt på kvällen. På söndagen var det riktigt varmt och härligt och ljuvligt att äta frukost vid banan. Resultatmässigt blev det en sjätteplats för Skrutt i hopp och en andraplats för laget i agility.

Ni som är observanta noterar att placering är i hoppklass. Det är ingen slump för kontaktfälten var katastrof! Spice hoppade samtliga balanser och Skrutt hoppade alla utom söndagens lagklass, på lördagen var den inte med.

Trots problemen med balansbommen så är jag väldigt nöjd med helgens resultat. Jag sprang alla loppen med galet ont i ryggen och jag rörde mig som en kratta och hjälpte inte min tappra hundar något nämnvärt.

Jag överlevde arbetsveckan och tyckte det blev bättre, men i torsdags när jag stegade avståndet mellan två hinder så gjorde det bara jätteont. Envis som jag är så tränade jag efteråt och jag fick tränat på mina bakombytesskills eftersom jag knappt kunde röra mig. På fredag morgon tog det mig 45 minuter att komma ur sängen.

Tydligen kan man inte längre ringa och boka läkartid utan att först få telefontid.  Och sedan får man tydligen inte träffa läkare förrän man passerat distriktsköterskan. Efter 1 minuts samtal konstaterade hen att jag har ryggskott, gav mig telefonnumret till sjukgymnasten och skickade iväg mig till apoteket för att köpa receptfri smärtlindring. Det är tur att jag inte ska tävla på några veckor.


Idag går anmälan till SM ut och tre Stormstjärnor kommer till start. Så nu är det dags att börja ladda!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se