Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 27 december 2015

Årskrönika 2015

Av Linda - 27 december 2015 14:11

Året 2015, vad ska jag säga om det? Ett väldigt omtumlande år rent privat, sånt som man inte berättar om hur som helst. Jag är så glad att jag har min flock, min klippa!

Allt har ju trots allt inte varit skit, ibland lyckas jag glömma mina problem mest tack vare hundar och träningskompisar. Det har varit många sköna stunder också och jag har skrattat mycket. Jag har inte bloggat så mycket som jag brukar och därför är det svårt att göra min vanliga omfångsrika årskrönika. Men jag ska ändå göra ett försök att sammanfatta 2015.


I början av året väntade vi två valpkullar men tyvärr blev det bara en. Steppa och Zting föddes i februari och Myzzli var som vanligt en underbar mamma. Mer än vad man kan säga om pappa Skrutt som äcklat vände på klacken och gick där ifrån första gången han träffade dem. Efter mycket velande bestämde jag mig för att behålla Steppa och Zting flyttade till Norge där han har det så bra. Båda två har påbörjat sin agilityträning och det finns goda förhoppningar om att det kommer att gå alldeles utmärkt för dem på banan. Zting har också lyckats bra i utställningsringen där han bland annat blev BIM på en stor valputställning.  

Spice gick som sagt tom trots flera bra parningar. Efter en seg säsong med rivningar och långsamma lopp så fick jag en förklaring - hjärtmuskelinflammation. Efter en månads vila så var värdena bra igen, vilket tyder på att hon varit sjuk ett bra tag innan de första proverna togs. Tyvärr var det inte så många hopplopp kvar på säsongen för att ta de två pinnar hon saknar. Orken och drivet var inte vad de borde efter att ha vilat en månad samt varit sjuk i gud vet hur många månader innan dess. Vi får se om hon hinner ta de sista pinnarna innan kvalperioden är slut.

Hur som helst så är ju laget kvalat med både Skrutt och Spice.


  

Under tiden Spice var konvalecent passade vi på att syssla lite med vänstervarv. Innan vi visste att hon var sjuk så ställde jag henne på Malmö Int, där hon blev bästa veterantik med CK och sedan BIM-veteran. Inofficiell har hon blivit BIR och BIR-veteran på samtliga utställningar.


 


Med Skrutt är det som vanligt allt eller inget. Disk eller placering, det finns liksom inget mellanting. Det bor ett monster på balansens kontaktfältet säger Skrutt och hoppar över i princip vart enda ett. Grymt frustrerande när han på träning har 98% träffprocent. På SM tog han det faktiskt men bommade slalomingången i hoppklassen. Helgen innan SM var vi Danmark och där var han outstanding. Nollade 5 av 6 lopp, blev dansk och internationell agilitychampion, tog ett hoppcert och var ett ynkligt missförstånd ifrån ett hoppchampionat.


    


 


Yippie debuterade i Kalmar och lyckades ta sin första pinne. På Wasahoppet tävlade jag henne och vi var felfria i 5 av 6 lopp och vi tog pinne i alla. Sedan har husse tävlat henne själv till diplom i både hopp och agility innan de flyttade upp i klass 2. Där har det inte gått jättelysande, mer än en hoppinne.


 


Myzzli är ju liksom Myzzli. Någon pinne har det blivit och hon var till och med nära ett cert, bara 50 hundradelar ifrån.


Miza hänger bara på, hon älskar vår livsstil! Hon har glassat runt på hotell och tävlingsplatser och varit med på kurs och minglat. En bra träningskväll för henne innebär några tunnlar och balanser, sedan är hon nöjd.


 


2015 har varit vårt mest framgångsrika kursår hittills. Förutom att terminskurserna var proppfulla så har vi haft fullbokade helgkurser både vår och höst samt en innehållsrik sommarkurs. Stort tack till alla som gett oss förtroendet att coacha er!

2016 fortsätter i samma anda. Vårens helgkurser är fulla och planerna på sommarkurserna börjar ta form. Vårens terminskurser håller jag på lite till.


 

Mina två hjälpredor på kurs


Tävlingsmässigt har jag inga mål för 2016. Jag har ingen aning om hur mycket jag kommer att tävla, tävling har ingen prioritet i mitt liv just nu. Jag kommer inte att landslagssatsa, vare sig på WAO eller EO. Jag skulle vilja vara med på Sheltie-VM nästa vinter, men dit är det långt. Om Steppa blir bra nog så kommer hon att debutera i augusti och innan dess vill jag hinna ställa ut henne lite.

Och kanske, kanske blir det någon valpkull till nästa höst.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lottie

28 december 2015 16:05

God fortsättning och ett riktigt gott nytt år önskar vi!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se