Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 8 februari 2016

Träningsabstinens och foderbyte

Av Linda - 8 februari 2016 19:33

Det blir lite dåligt med uppdateringar i bloggen när det varken är tävlingar eller valpkullar att skriva om. Mitt liv som privatperson och min vardag är inte heller tillräckligt intressant för att skriva om.


Vårens terminskurser är färdigplanerade och informationen utskickad till alla som intresseanmält. Nu återstår det bara att invänta sista amälningsdag, och under tiden roar jag mig med helgkurser och träningstävlingar. Som vanligt blev det fler helgkurser än jag tänkt men jag säger ju inte nej till springsugna agilityentusiaster som vill nörda handling en hel dag i mitt sällskap. För attde ska få testa sina kunskaper i praktiken så arrangerar vi även 4 träningstävlingar under våren. Är du sugen på att vara med så finns inbjudningarna att läsa på hemsidan och i FB-gruppen.


En kväll i början av januari var jag på en föreläsning med Eva-Marie Wergård med temat tävlingspsykologi och mental träning. Jag har med förtjusning följt några av hennes kursdeltagare från online-kursen på FB, där ska de ge sig ut utanför sin comfort zone och dessutom filma spektaklet. Jag tycker de är grymt duktiga och modiga! Jag har förstått att de har varit grymt nöjda med kursen och att den har gett dem massor. Så därför såg jag mycket fram emot föreläsningen. Eftersom Eva-Marie är en sådan guru inom just detta ämne så blev jag tyvärr lite besviken. Inte på något vis Eva-Maries fel utan snarare mitt eget. Jag hade så högt ställda förväntningar och tänkte att hon skulle berätta saker som jag inte visste. Däremot hade kvällen varit väldigt bra för husen.

Föreläsningen var väldigt bra och påminde mig om saker jag glömt men att jag faktiskt utvecklats något oerhört inom detta område. Jag har tidigare "föreläst" om tävlingspsykologi på mina kurser men nu känner jag att jag kan sträcka på ryggen, detta är något jag faktiskt kan! Affirmationen jag tog med hem från den kvällen ska genomsyra träning och tävling men också i allra högsta gradn vardag. #jagärstark


Vår vintervila har bestått i att träna endast en gång i veckan. Steppa har fått nöta lite kontaktfält och slalom i trädgården och det börjar arta sig riktigt bra. Hon börjar för övrigt blir riktigt rolig att träna nu. Efter att liksom sin mor köra med handbromsen i så börjar hon nu släppa mig och driva på fint.

Jag har numera riktig träningsabstinens och längtar till träningarna. I helgen så tränade vi faktiskt bäde lördag och söndag. I lördags provade vi Nutrolin Arena eftesom vårt lilla träningsgäng längtade efter att få springa på större ytor och fler hinder. Jag ville dessutom att Steppa skulle få prova springa i hall med konstgräs, folk och andra hundar eftersom hon ska debutera på Agilityfabrikens blåbärstävling på söndag.

Eftersom tikarna har löpt och fortfarande är lite hormonstinna så fick bara Steppa, Skrutt och Yippie träna. Så då fick vi ju träna på söndagen också, så att alla fick springa. Filmer från träningen ligger längst ner på sidan.


 

Innan nyår fick vi tyvärr beskedet att vi inte längre har någon sponsor. Kingsmoor har fått ny ägare och säljs inte i Sverige just nu och inga sponsoravtal förlängs. Så då fick vi välja ett annat foder. Valet föll på Pure Nature efersom det har ett bra pris och har spannmålsfria alternativ. Eftersom Skrutt är som han är så är det nervöst att byta foder. Men tro det eller ej, han har tömt sin skål vid samtliga mål! Trots att vi numera även ger dem Nutrolin Skin & Coat.


  
ANNONS
 
Diana

Diana

8 februari 2016 20:34

Hej!
Satt och slumpade blogg och hamnade HÄR! Vad kul! Länge sedan!!!!
Må väl!

http://quipuskennel.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se