Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 27 mars 2016

Blogg eller Facebook? Blåbärstävling och utställning

Av Linda - 27 mars 2016 14:08

Det är ett tag sedan jag bloggade och det beror på flera olika saker. Bloggplatsen.se där bloggen ligger är numera så full av reklam att sidan är segare än segast. Jag kan betala för att slippa se reklam i bloggen men i själva verktyget kan jag inte välja. Byt blogg, kan man ju tycka då. Men jag har bloggat här i 9 år (började när Spice och hennes syskon föddes) och om jag byter försvinner en stor del av mitt liv.

En annan anledning är att jag inte riktigt vet för vems skull jag bloggar. Bloggar jag för min skull eller för mina läsare? Har jag några läsare eller folk skulle inte ens märka om bloggen försvann?

Innan Facebook så fanns bara bloggen som dokumentation över vad som hände i kenneln och på tävlingsbanorna. Men numera är det smidigare att lägga allt direkt på Facebook. Tidigare var bloggen en sorts dagbok och jag gillar verkligen funktionen där blogginlägg detta datum för tidigare år dyker upp i menyn. Bloggen är lätt att söka i och läsa gamla inlägg, där är Facebook verkligen världelöst!

En del av poängen med en blogg är att få respons på det man skrivit. Möjligtvis får länken till inlägget några gilla på Facebook, kanke någon kommentar. Men väldigt sällan tar sig folk tid att skriva en kommentar i bloggen vilket i sin tur ingen skriver eftersom ingen vill vara först.

Jag får helt enkelt fundera vidare på hur jag ska göra.


De senaste helgerna har ägnats åt blåbärstävling och utställning. Agilityfabriken har återigenhaft blåbärstävling och denna gången nollade Steppa båda sin lopp och skötte sig fint.


Skrutt och Yippie fick starta i agilityklasserna för att träna kontaktfält. Båda var usla i första loppet men i andra skärpte de till sig. Speciellt Yippie gjorde ett fint jobb.Förra helgen var det dags för Malmö Int. och Steppa fick äntligen debutera officiellt. Juniorklassen var stor men Steppa klämde till med ett Excellent och en 4:e plats, tyvärr utan CK. Men kritiken var väldigt fin och jag är nöjd. Framför allt med att den flamsiga lilla ärthjärnan alltid uppför sig som ett proffs i ringen. Hon är den första hund jag inte tränat inför utställning och hon är så himla naturlig.

Spice ställdes i veteranklass och hon är liksom lugnet själv. Ena örat spretade åt alla möjliga håll men domaren ignorerade det och gav henne ett Excellent och placerade henne som 4:a. Spice var den enda som inte fick CK men det kan jag förstå.


     


Hela påsken har Gåsahoppet pågått för fullt men vi har varit hemma. På annandagen åker jag med alla hundarna till Loshult och tävlar en liten inoff. Från början var det bara Steppa som skulle åka. Me eftersom husse skulle med så villa hans hundar springa öppenklass. Och då ville mina hundar springa öppenklass. Men sedan fick husse för sig att jobba extra så nu får jag åka på egen hand och sprina 10 lopp. Ja, någonting ska man ju göra på sin lediga dag.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se