Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 16 juli 2016

I´m back!

Av Linda - 16 juli 2016 09:28

Ja, maj och juni var inte lättare i år än vad det varit något annat år. Vårterminen ska avslutas och höstterminen planeras, både i företaget och på "riktiga" jobbet. Jag kände mig duktigt slutkörd när jag gick hem på semester i samband med SM, inte nog med att jag jobbat mycket så packade kroppen ihop och jag hade ont både här och där. Värst var det med mitt vänstra knä som krånglat lite till och från under våren och nu bestämde sig för att göra mig halt.


Det har inte blivit så mycket bloggat, både beroende på tidsbrist och internetbrist. I mer än ett år har vi varit utan fast bredband och dongen har fungerat dåligt mot de flesta hemsidor, speciellt Bloggplatsen.se. Men nu är vi online igen!


Så vad händer då?

14 juni halkade Steppa och jag med på en kurs för Tobias Sjöberg. Tänte att det kunde vara kul att springa med unghunden lite. Banan vara svår och unghunden tyckte att jag var världelös, inget mot vad jag kände mig. Tack och lov finns det ingen film.

Instruktörens slutkommentar: hon är gullig.


 


12 juni var vi på Höganäs Hund. Husse tävlade med Yippie och jag ställde ut Spice och Steppa. Spice och Steppa vann junior- respektive veteranklassen och placerade sig 2:a och 3:a i bästa tik. Spice blev sedan BIS 4 veteran.

Yippie gjorde två bra lopp. I hoppklassen var det ett mycket smalt däck som många hundar hoppade förbi, även Yippie. Men i hoppklass är hon klar för kl. 3, det är i agilityklass det gäller. De gjorde ett skakigt lopp men lyckades ändå knipa en åtråvärd pinne. Bara två kvar!


 

Foto: Sonja Bååth


Till midsommar var det serietävling på Bialitt. Jag hade fått till riktigt trevliga banor som jag gärna ville testa med Steppa, trots trasigt knä. Nybörjarklassen vann hon på riktigt bra tid. I den öppna hoppklassen blev hon tvåa då sista bommen föll, efter att hon gått i mål. Tiden var i alla fall bäst och hon slog sin rutinerade storebror och hans snabba förare. Jag har saknat tider att jämföra med och jag saknar uppfattning om hur snabb hon är och behöver vara för att konkurrera i small. Jag vet bara att hon behöver vara snabb!
 


SM som arrangemang var fantastiskt. Vi bodde på hotell inom synhåll från tävlinsplatsen och man kunde gå fram och tillbaka om man inte hade ont i knäna. Tvärs över gatan låg ett stort köpcenter och ICA med en smaskig delikatessdisk. Säger bara smörgåstårta i lösvikt!


Banorna, speciellt kvalen för medium, tyckte jag var onödigt svåra. Man är galet taggad och inte så lite nervös, det behöver inte vara svårt för att det ska bli fel. De var också riktiga springbanor vilket gjorde trasiga mig ganska nedslagen. När jag gått lagbanan kände jag mig ganska körd men när jag bläddrade i programmet så upptäckte jag denna. Jag blev väldigt rörd och tacksam och jag bestämde mig för att ge allt jag har.


 


Tyvärr ville det sig inte och Skrutt fick ihop 10 fel. Resten av laget fick också fel och inför lördagens final så låg vi på 9:e plats. Vi kom åtminstone imål vilket många andra lag inte gjorde.

Den individuella banan var en riktig dräpare och skördade sina offer. Skrutt klarade den svåra slalomingången men trodde att jag ville att han skulle gå ur på slutet när jag förberedde för nästa hinder. Det tog tid att få honom tillbaka till första porten och vi fick rejält med tidsfel.


I lagfinalen var vår prioritet att få imål alla hundarna. Tyvärr diskade sig Trolle och Zippy, Skrutt fick 10 fel och Spice 5 fel. Och så var det med det!

I den individuella finalen hade jag inget att köra för, mer än att visa att jag kan det här och har en bra hund. Det började så himla bra, tills jag bestämde mig för att göra en japan. Jag ska inte pyssla med sånt på tävling, att jag aldrig lär mig! Efter att ha lekt Hitta hunden en stund så kunde vi fortsätta och få fem fel på balansen. Vilken överraskning va?

Jag är grymt besviken på min egen prestation, så här dåligt har jag aldrig presterat på ett SM.

Fast jag har sagt att jag inte ska tävla lag den här säsongen så känner jag nu att jag verkligen vill tävla i ett bra lag med chans på medalj i Östersund. Spice kommer inte att kunna kvala och det känns lite tunt att åka så långt med endast en hund.


Första veckan på semestern tog vi det ganska lugnt och på lördagen åkte vi till Karlskrona. Mitt knä hade fått vila hela veckan och det kändes helt ok att springa. Men när vi satte upp tältet fastnade jag med foten i grannens tältlina och drog till knät. Grattis! Husse fick springa med Spice i hoppklassen och de blev tyvärr diskade. Skrutt klarade sig ganska bra ända till Halta Lotta inte hann med och han lyssnade lite för bra. I agilityklassen hoppade han rejält från balansen och åkte ut från banan. Spice nollade men var alldeles för långsam.


I augusti ska Steppa debutera och jag behöver hitta ett bra koppel till henne. Personen jag tidigare köpt handgjorde koppel av har slutat, så jag bestämde mig för att prova själv eftersom jag hade lite paracord liggande. Efter ganska många filmer av skiftande kvalitet så fick jag rätt på det och var snart fast. Jag knöt av allt material jag hade och sålde en del. Så nu har jag börjat ta upp beställningar på Facebooksidan Made by me. Jag har beställt mer material som kom häromdagen och det ligger en stor hög på mitt bord som bara väntar på att jag ska sätta igång.


 

 
ANNONS
 
Diana Boström

Diana Boström

16 juli 2016 10:57

Slumpade runt och blev så glad när jag såg en bunt med sheltiesar. När jag sedan såg vem dom tillhör, blev jag ännu gladare.
Kram Diana & Rune/Quipus Kennel

http://quipuskennel.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se