Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 1 augusti 2016

HulaHoppet

Av Linda - 1 augusti 2016 19:58

En dryg vecka har gått sedan vi kom hem från HulaHoppet, årets agilityhappening näst efter SM. Om man nu inte kom med till EO, VM eller NM. Vilket man inte gjorde.

Jag hade mina tvivel på att det skulle funka för en liten klubb att ha en sån stor tävling på den egna klubben. 6 banor med 2000 starter per dag. Lika många som Guldagilityn.

Jag är grymt imponerad över organisationen! Stor tävling med gemytlig känsla och närhet till allt, vilket jag saknade mest på Guldagilityn. Grymt god mat och flexibla försäljar när Swish bestämde sig för att haverera. En annan sak som havererade var Sagik-tävling. Det var ingen höjdare! Istället för att snällt sitta i tältet och följa med på liven så fick vi hela tiden springa och störa de stackars inroparna som redan hade fullt upp. För givetvis var det folk som inte kund hantera detta och betedde sig som jag vet inte vad. Jag skäms å deras vägnar! Trots uppmaningar från bancheferna om vad som gällde så fick tävlingsledaren ta mikrofonen och läxa upp de tävlande och hota med at eskortera dem av tävlingsområdet om de inte skärpte sig.


Oturligt nog så slog vädret om lagom till Hulahoppet, från mulet till +30 samtliga dagar. Skrutt gillar inte värme och man kan se på filmerna hur han blir långsammare för varje dag. Spice och Myzzli slurpade i sig FitDog för allt vad de var värda och var hur nöjda som helst. I slutet av vecka drog Spice hellre till tältet efter målgång än att få godis i lådan. Hon ville ha FitDog.


 

Första dagen nollade Skrutt båda sin lopp och tog två pinnar, men sedan gick det utför. Sista agilityloppet nollade han med sina sista krafter och tog även sista pinnen och blev klar för SM 2017.


 


Spice kämpade på bättre än på länge och lyckades ta en pinne och är halvvägs tll SM. Det hade kunnat bli någon pinne till om tanten hade tagit kontaktfälten. På grund av värmen hade Skrutt ingen superfart men vi var på väg att sätta ett riktigt bra agilitylopp med perfekt RC men tyvärr blev vi diskade på näst sista hindret. Tyvärr finns det inte ens på film, men känslan var fantastisk!


Yippie har kämpat på, fyra chanser att ta två agilitypinnar. Det blev ingen. Tyvärr nollade Yippie inte ett enda lopp trots att hon gjorde många fina saker.


Nu har vi tävlingsfritt några veckor och det är ganska skönt. Träna ska jag för nu närmar det sig Steppas debut. Yippie ska vila så att vi förhoppningsvis får rätt på den envisa hälta hon dragits med. Den kommer och går utan något speciellt mönster.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se