Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 9 augusti 2016

Analysera mera - om Steppas RC

Av Linda - 9 augusti 2016 21:46

Nu när vi Steppa närmar sig tävlingsdebut så har det varit hårdträning av våra svaga punkter:


RC på balansen

Gungan i fart

Däck där jag ligger före

Svängar bort från mig

Säcken

Mur (provat på)

Oxer (provat på)


Oxer och mur vet jag väl inte om vi stöter på direkt i klass 1 men jag vill ändå vara beredd. Säcken lärde hon sig gilla på Bialitt så till den grad att försökt springa in i den även om släpet har varit uppvikt. Det har inte hindrat henne att det tog stopp, hon provade glatt igen. Nu jobbar vi med säcken på klubben.

Gungan gick väldigt enkelt i början men eftersom hon är så himla lätt i kroppen så har hon studsat av några gånger när hon tagit i. Då har gungan blivit lite läskig och hon har behövt stöd. Hon är lite lustig den lilla hunden. Så himla envis att jag har svårt att tro att hon egentligen blev rädd, det var bara en principsak att inte prova igen. Med hjälp viftade svansen glatt och det syns inte ett spår av rädsla.


Våra RC är väl nog det jag lagt mest tid på och funderat över. Det har varit väldigt få riktiga hopp men däremot några höga träffar som kanske kan vara svåra för domaren att se. Nu på min sista lediga vecka har jag filmat och försökt analysera.


I det första klippet står RC först på schemat, dvs. vi har inte tränat något annat först och vi kommer direkt hemifrån. Det jag kan se är att ju fler repetitioner desto sämre träffar. Hon tycker dessutom att det är svårt när jag ligger före, då blir hon gärna lång.


I det andra klippet har vi först kört ett rejält slalompass och lite annan träning som inte gick helt smärtfritt och hon fick verkligen tänka. Redan från böjan känns hon seg och lång. Vi hade dessutom tränat dagen innan.


I det tredje klippet har vi vilat ordentligt i flera dagar och verkligen inte gjort någonting. Första fina träffen är dessutom utan utplacerad belöning. Återigen ser man att hon går bäst när jag är bakom eller bredvid och sämst när jag ligger före.


I det sista klippet har vi börjat så smått på svängar. Jag introducerade henne med ett par tre skick innan jag startade kameran. Föregående klipp är filmat precis innan så hon har inte riktigt samma klipp i steget, kanske ine direkt en nackdel när man ska öva på att svänga.

Jag vet inte riktigt hur mycket tid jag kommer att lägga på svängträningen då jag upplever att jag ofta är där hon är. Dessutom är jag lite rädd att sabba det RC vi byggt upp.

Eller så väntar jag bara till vintern när man ändå inte kan träna annat. 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se