Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 13 mars 2017

Ett steg närmare klass 3

Av Linda - 13 mars 2017 10:09

I helgen var jag i Nutrolin Arena och tävlade klass 2 med Yippie och Steppa. Det blev en lång dag!

Jag och resesällskapet räknade med att träffas 11.30 som sedan genom beräkningar på liven blev flyttat till 12.30 När jag var framme på vår mötesplats så kastade jag en blick på telefonen och såg en inlägg från dagens domare att man fattat beslutet att klass 2 inte skulle starta förrän 15.15 Vi hade med andra ord väääldigt mycket tid att slå ihjäl. Parkeringen var dessutom full till bristningsgränsen så det var inte lönt att åka dit direkt och bara titta. Så vi passade på att käka lunch och shoppa i våra snygga outfits.


När tävlingen väl startade så tyckte jag att det rullade på men på något sätt så tog det ändå tid och vi kunde inte åka hem förrän efter 21.00 Men det var väl värt det eftersom både jag och resesällskapet tog två pinnar var.

I den inledande hoppklassen missade Yippie ett hinder som stod mitt framför näsan och gasade istället vidare till nästa. Steppa for in i fel tunnelingång och blev diskad även hon.

I agilityklass A startade vi med hopp och balans följt av sväng in i fel tunnelingång. Yippie sprang förbi hela balansen och fick dessutom tidsfel eftersom det tog tid att gå tillbaka. Steppa däremot skötte sig utmärkt och vann klassen med 4 sekunder.

I agilityklass B hade Yippie äntligen samlat ihop sig men ett missförstånd i en sväng kostade oss vinsten. Nu blev det istället en 3:e plats utan pinne eftersom så många strukit sig. Steppa däremot tappade huvudet fullkomligt och började med att missa kontaktfältet på bommen. Sedan fortsatte hon med att missa samma korta tunnel två gånger.


Summa sumarum är att Yippie inte går lika fort på tävling som på träning och att Steppa är MYCKET snabbare på tävling än på träning och att jag därför blir stressad och osynkad. Men nu fattas vi bara en pinne i varje klass för att flytta upp och jag tänker att vi ska hinna springa lite mer klass 2 innan det är dags.


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 20 februari 2018 18:32


Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den....

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se