Om vårt galna liv i Dårpippiland

Direktlänk till inlägg 20 februari 2018

På väg ut ur vinterdvalan

Av Linda - 20 februari 2018 18:32

Det har varit dött i bloggen sedan årsskiftet. Dels har det inte hänt så mycket och dels så känns det som om bloggens funktion har spelat ut sin roll. Den är meckig att uppdatera och lite svårhanterad. Men samtidigt vill jag inte göra mig av med den. Jag började blogga när Spice och hennes syskon föddes för snart 11 år sedan och sidan är så full av minnen att jag inte bara kan lägga ner. När jag bloggar vill jag skiva lite längre inlägg och de kortare reflektionerna hamnar på Facebook. Där har jag numera en egen sida som heter Agilityfläng & Sheltiehäng, där kan man följa oss och vårt hundliv utan att vara vän med mig (om man inte vill det)


Vinterhalvåret brukar för mig vara en period av vila då vi inte har några kurser mer än enstaka kvällar. Det brukar också vara en period där hundarna får mer promenader och mindre agility, men agilitypassen är mycket mer strukturerade än under resten av året.  Under julhelgen brukar jag passa på att träna mycket när vi är lediga för att sedan träna ganska lite under januari och februari, och sedan dra igång ordentligt när kurserna startar.

Men innan jul snubblade Steppa över sina egna fötter under ett träningspass och slog sig ganska illa. Så det blev massage, BackOn Track-täcke och vila. Vi checkade av formen några veckor senare genom att springa som vinden i Kinnaredshallen på riktigt bra tider, och laget var helt plötsligt nästan klart för SM. Efter det blev det mer vila och promenader.

Hundar som Steppa håller sig dock inte i skinnet om de inget får göra. Så därför tog vi upp Nose Work-träningen på allvar. Det har gått både upp och ner, men mestadels upp, och vi har förmånen att träna privat för en NW-instruktör och provledare. Steppa är ju Steppa och fröken har ganska ofta kliat sig i huvudet. Men målet är ett doftprov och så småningom tävling. Problemet är ju att agilitysäsongen drar igång på allvar snart så jag vet inte riktigt hur jag ska få ihop det. Men jag får väl ha med mig mitt kit på tävlingar och gömma tops bland agilityhundarna.


I söndags var vi i Nutrolinhallen för årets första officiella tävling. Efter lördagens träningspass var jag allt annat än sugen på att tävla, så dåligt gick det. Så jag hade bara två mål för tävlingen: att testa det vi tränat på i vinter och ta om hoppade kontaktfält.
Knäppa-Steppa har gjort skäl för namnet och fungerade inte alls. Sista banan var aningen lättare och den disken får jag nog ta på mig, men för övrigt var det katastrof.
Skrutt var som vanligt alldeles fantastiskt att springa med. En fin nolla, en disk som jag får ta på mig och ett snopet missförstånd vid slalomingången i sista klassen. Träffarna på kontaktfälten var höga men han stannade inte utan sprang hela vägen.
Dagens överraskning stod Yippie för. Första loppet var hon felfri i och blev femma. Fyra pinnar delades ut.  Andra loppet var också felfritt och där blev hon trea. Även sista loppet var felfritt men banan var för lätt och det var för många nollor, men jag tror hon blev åtta. Men placeringarna är bara en bisak - den bruna hunden har gjort tre felfria lopp på samma tävling (med kontaktfält to die for) vilket är galet, hon som inte kommit igenom en bana på hur länge som helst. Matten är väldigt nöjd med dagen!


Nu försöker vi ladda om för FitDog-läger i Tånga och WAO-uttag i Kinnared om två veckor. 

  
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 29 mars 2018 21:04

Förra helgen var vi på FitDog-läger. Det började redan på fredagen med en föreläsning om balansbollsträning. Väldigt bra för mig som precis har börjat lite. För att slippa åka fram och tillbaka så tog vi in på hotell och som vanligt så var det ett äv...

Av Linda - 11 mars 2018 14:33

Förra helgen var Steppa, Skrutt och jag på uttag till WAO i Kinnaredshallen. Vi bodde på hotell i Jönköping med trevligt sällskap och god mat. World Agility Open går i Holland i maj. Förutom vanliga agility- och hoppklasser så tävlar man även i sno...

Av Linda - 30 december 2017 18:01


Året 2017 är snart till ända och jag tycker att det är svårt att skriva en årskrönika just i år. Det har hänt så mycket både positivt och negativt och det går liksom inte att skriva ner allt. Men det jag tar med mig från 2017 är hur oändligt tacksam ...

Av Linda - 24 december 2017 08:47


Det har inte varit mycket bloggande här på sistone. Det har varit mycket med både jobb, hundar, kurser och julstök. Planen var att fylla bloggen med underbara bilder och roliga texter om våra valpkullar men tyvärr blev det platt fall. Yippie födde i ...

Av Linda - 25 november 2017 08:50


Jag hade sedan länge bestämt mig för att inte åka till Tånga. Men en väldigt envis vän tjatade på mig tills jag anmälde och det är jag glad att jag gjorde, för jag hade en väldigt trevlig helg. Jag jobbade länge på fredagen och det blev sent innan ja...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se