Om vårt galna liv i Dårpippiland

Senaste inläggen

Av Linda - 14 mars 2015 13:59

Nu har valparna hunnit fylla 3 veckor och det magiska dygn 21 är här. De fick dock vänta en dag med att utöka lyan eftersom jag drabbades av magsjuka och inte ville hantera dem. Under veckan har även valparna varit lite magsjuka, något som jag aldrig varit med om. Så det har varit lite nervöst. Jag vet hur fort det kan gå när en liten valp blir dålig. Luna var 17 veckor när hon drabbades av magsjuka. På mindre än ett dygn gick hon från frisk och pigg valp till ett fullkomligt vrak som fick åka till veterinären.

Valparna har dock ätit och varit precis som vanligt. Hanen har hela veckan tyckt att valplådan varit på tok för liten och försökt ta sig över kanten titt som tätt. Idag har jag tagit bort valplådan och de har hela hagen att röra sig i, så nu har lugnet lägrat sig.


 

Valparna går allt stadigare och har börjat att busa, skälla och morra. Nu börjar den roliga tiden då utvecklingen går fort och man börjar se vad det är för individer.


ANNONS
Av Linda - 7 mars 2015 17:54

Tiden rusar på, precis som den alltid gör i Dårpippiland. Jag är faktiskt glad att det inte är några tävlingar man "måste" åka på, tror jag börjar bli bekväm och gillar att vara hemma på helgerna. Imorgon ska jag dock på en inofficiell tävling med blåbärklasser för att träna Yippie i att fungera trots störning. Skrutt blev anmäld av bara farten för att träna kontaktfält. När det stod klart att Spice inte var dräktig så chansade jag och anmälde även henne och fick en reservplats.

Helgerna har hittils flutit på i ett behagligt tempo - är det såhär det är att vara normal? Lite kurser har jag förstås hållit men det räknar jag mer som nöje. Husse och jag har dock väldigt olika definition på vad en ledig helg egentligen betyder. Jag varvar sånt man måste ta tag i för att man inte hinner på vardagarna med hundträning och sova på soffan. För husse betyder ledig helg sova på soffan. Så helt friktionsfritt är det inte att ha ledig helg tillsammans.


Valparna växer så det knakar. Ett tag ökade de så mycket i vikt att jag blev rädd att det skulla vara largehundar redan vid 8 veckor. Man bokstavligt talat såg hur valparna hade växt över natten. Super-Myzzli-mamman verkar ha grädde i tuttarna och de är minsann bortskämda de där två. Ingen konkurrens om maten och all you can eat-buffé hela dagen.

Båda två har öppnat ögonen ordentligt nu och hanen har bruna ögon vilket jag är glad för. De rör sig på vingliga och krumma små korvben och de ramlar omkull stup i kvarten. Ganska ofta skriker de högt och ilsket när de välter omkull. Hanen har kommit på att man kan ställa sig på lkämskyddet i lådan när man letar efter sin mamma.

Nästa fredag är det magiska dygn 21, då valparna i de vilda lämnar lyan för första gången. Då ska vi ta bort lådan och jag ska sy en mysig kudde som de kan ligga på istället, så att de inte ramlar över kanten på lådan och skadar sig. För efter dygn 21 finns det bara en växel.


         

ANNONS
Av Linda - 21 februari 2015 18:29

I torsdags natt föddes de, Myzzlis och Skrutts valpar. En blå hane och en trefärgad tik blev resultatet. Den trefärgade tiken hade det lite kämpigt med andningen i början och jag fick befria henne från massor med slem och fostervatten. Men till slut kom även hon igång och kravlade runt i jakten på mat.

Tyvärr föddes det en blå hane till, men han var redan död. Jag kämpade med honom ett tag, tills jag var säker på att han inte levde. Klockan tre på natten är man inte kaxig när det gäller döda valpar och jag passade på att gråta en skvältt medan husse var ute och begravde den lille.

Jag hade tyckt mig känna fyra valpar i magen men hur jag än letade nu så var Myzzlimagen alldeles platt och tom. Efter att ha suttit uppe ett tag till för att se så allting gick rätt till så fick även jag gå och lägga mig.


De andra hundar följde händelserna med stort intresse, speciellt Spice. Spice älskar valpar och gillar att vara mamma. Tyvärr blir det inga valpar för hennes del. Med 14 dagar kvar till valpning så har Spice världens smalaste midja. Man ska inte tillskriva hundar mänskliga känslor, men jag tycker faktiskt synd   om henne. Hon står vid grinden och kastar längtanfulla blickar bort mot valprummet eller vid källartrappan där hon såg att jag slängde ner alla kladdiga lakan och handdukar. Hon var mycket upprörd över att jag gick förbi henne med "valparna" och bara slängde dem nerför källartrappan. Det oroliga skallet var ett äkta mammaskall. Så därför har jag till 99% bestämt mig för att vi parar igen på nästa löp.


  

Av Linda - 21 februari 2015 13:12

Åh, vad jag hade sett fram emot tävlingen i Vallensbaek! Jag gillar verkligen att tävla i Danmark, det är så lugnt och stillsamt med små lagom klasser. Och så jagar jag mina danska cert, han har ju ett i varje klass.


Vi hade inte tävlat sedan i november och inte tränat speciellt mycket under jul och nyår. När vi väl tränade så var det balansbommen, balansbommen och åter balansbommen. Sedan hindren flyttade in för vintern har vi bara haft tillgång till en låg balans, och inte förrän i slutet av januari hittade jag de höga benen och satte igång att träna på den. Jag behöver väl inte skriva att jag fick problem? De fina träffarna och förståelsen han haft på den låga bommen var som bortblåst. Några enstaka hopp, sedan höga träffar och till sist långsamt tempo. Jag slet mitt hår men åkte ändå till Vallensbaek med visst hopp.


Tyvärr blev jag grymt besviken. I första agilityklassen hoppade han rejält på bommen fast att jag var med honom och det låg en tunnel efter, precis som hemma.

Bara att ladda om inför hoppklassen. Trevlig bana men tyvärr blev vi diskade på ett vanligt jäkla runt.

Den andra hoppklassen var en riktig dräpare med en linje på mitten som inte var utav denna värld. Förarna provade alla möjliga varianter och tyvärr var det bara förare med mindre explosiva och säkra hundar som klarade den. Vi fick en sur vägran.

Sista agilityklassen var trevlig med balansen som näst näst sista hindret, återigen med en tunnel efter. Han hoppade igen.


Dagen var en grym besvikelse, det kändes inte alls bra. Vi kan bättre än såhär. Just nu har jag vissa planer på att lägga ner tävlandet för ett tag framåt och bara träna. Jag måste ta ett steg bakåt och ta en titt på varför vi inte lyckas på tävling. Hela 2014 kan beskrivas med två ord - stolpe ut.
Av Linda - 29 januari 2015 22:18

Jag har aldrig trott på RC som kontaktfältsbeteende. Det är min högst personliga åsikt. Jag tror fortfarande att det krävs en viss typ av förare för att ro det i land. Jag har aldrig haft en tanke på att träna RC med någon av mina hundar. Jag har inte tid, tålamod och kunnande för att lära en hund RC från grunden. Men på något vis så blev det ändå så. Att jag inte bara lärde en hund RC. Utan tre hundar. Men jag tror fortfarande inte. Faktiskt.


Upprinnelsen till det hela är som jag tidigare skrivit om, Skrutts dåliga fart uppe på balansen och att han bromsade inför kontaktfältet alldeles för tidigt. Som grön klass 3-hund var balansen och kontaktfälten inget problem, men någonstans på vägen hände något.Någon gång i juli bestämde jag mig för att strunta i kontaktfältet och bara träna fart på balansen, att hitta springglädjen igen. The weapon of choice var favoritbollen som langades iväg i 120 knutar. Minsta träff på kontaktfältet gav klick. För jag ville ju inte tappa kontaktfäten helt. Jag experimenterade med fart, avtånd, min egen placering och timing på bollkastandet. Till slut tyckte jag mig ha hittat en fungerande modell.


Farten var det inget fel på men träffarna på kontaktfälten behövde blir fler. Och hopp framåt gav aldrig belöning. Jag blev medlem i en RC-grupp på Facebook för att få inspiration till vidare träning. Där skrevs det vilt om bakbensseparation, Peel och Trkman. Jag kände hur jag tappade musten fullständigt. Måste det verkligen vara så svårt att lära hunden RC? Och var jag tvungen att följa Peels och Trkmans "regler" för att lyckas?

Till slut bestämde jag mig för att helt enkelt sätta en båge över kontaktfältet och fortsätta nöta. Varje pass avslutades alltid med några skick utan båge med jackpotbelöning på träff oavsett höjd.

Jag tävlade ett par agilityklasser trots mina halvfärdiga RC. De var inte klockrena men de var inte heller ordentliga hopp. Farten uppe på balansen var 100% bättre än tidigare. Och trots allt var det va jag varit ute efter från början.


Efter jul flyttade hindren på Bialitt in och jag har bara haft tillgång till en låg balans sedan dess. Hallen är lång och smal, lite knepig att bygga bra i ibland. I brist på annat bestämde jg mig för att det var dags för att lägga en tunnel efter balansen. Helt plötsligt hade han fattat! 100% träff utan tendens till hopp eller längre steg. I mina ögon perfekta RC.

Svängträningen har också kommit igång så smått, men det är en bit kvar. Men jag förstår verkligen känslan när mina RC-vänner där ute skriver om RC-heaven. Jag tror faktiskt jag varit där flra gånger senaste veckan.


Av Linda - 9 januari 2015 22:48

Eller rättare sagt, vi hoppas att vi väntar valpar. Både Myzzli och Spice är parade - Myzzli har gått snart tre veckor och Spice en vecka. Jag upplever att båda tikarna är förändrade i sinnet och gått in i dräktighetsmode. Men man vet aldrig hur det blir i slutändan, det är inte säkert att det blir några valpar i alla fall. Nu håller vi alla tummar för att det ska ploppa ut lite härliga ullknyten och töserna om några veckor.

För er som är sugna på valp så finns det mer info på hemsidan om hur vi väljer valpköpare och hur man bäst kontaktar oss.


   

Av Linda - 31 december 2014 17:34


 

Av Linda - 29 december 2014 21:21

På sätt och vis tycker jag att det är lite vemodigt att titta tillbaka på året som varit. Men samtidigt skönt att få ett avslut och kunna blicka framåt mot ett nytt år med nya utmanngar och äventyr. 2014 har varit ett händelserikt år både privat och inom hunderiet.


Januari

Det nya året började med att husse for till Kista för att döma i fyra dagar. Han lämnade mig i sticket med sju vilda och galna valpar. Som tur var så hade jag massor av besök av blivande valpköpare som var halvvägs genom sin valplängtan. Mycket fika blev det!

Det var också den här helgen jag insåg att Skrutt gillar BARF.

Vi hade en hel del konsultationer och dagskurser i januari. Veronica Bache besökte oss en helg och det var både anstängande och inspirerande.

Vi hade uppfödarträff hemma hos oss och jag fick hjälp med att slutligen bestämma vilka två valpar som skulle stanna kvar. Frost flyttade till fodervärd och Yippie stannade på Linnégatan för att bli husses nya agilityhund.

Husse började äntligen jobba igen efter lång arbetslöshet och jag fick tyvärr tacka nej till min plats på WAO. Det blev helt enkelt för dyrt.


 

Februari

Februari började på allra bästa sätt med kurs för Annica Aller. "Man måste våga göra fer för att våga göra rätt" var hennes kloka visdomsord och gav mig nya perspektiv på Skrutts kontaktfält.

Jag var på anatomiutbildning för Birgitta Svarstad och fick ytterligare kött på benen om hur en hund ska se ut.

Vårens kurser drog igång och även Fredagsklubben.

Skrutt och jag åkte till Vallensbaek för att tävla fyra lopp. Det blev en 2:a plats som bäst.


 


Mars

Efter några tävlingsfattiga månader började det suga i tävlingstarmen. På Malmö Int. fick Spice och Myzzli börja tävla igen efter mammaledigheten. Myzzli debuterade i klass 3 med minimal träning och mig som förare, eftersom husse var tävlingsledare. Spice startade först i agilityklassen och behöll ledningen ända fram till sista hund som var Skrutt. Skrutt vann klassen med CACIAG och Spice blev 2:a med reserv-CACIAG.

Helgen efter tävlade vi i Halmstad Hundarena. Spice och Skrutt fick någon placering var. Myzzli tyckte hindren var lite höga och kröp under några av dem.


 


April

Första helgen höll vi kurs på Gustavsborg. Det var första gången vi själva var instruktörer där. Helgen efter det var vi i Trelleborg för att MYzzli skulle ta sina sista pinnar i klass 2. Det gick inte. Dagen efter var vi i Landskrona med eleverna.

Gåsahoppet får man ju inte missa och det gjorde vi inte heller. Spice och Skrutt hade flera fina placeringar och Myzzli tog äntligen sin sista pinne. Skrutt tog sig till finalen i cupen och blev 3:a.


 


Maj

Utställningarna börjar dra igån och vi började inofficiellt i Bjuv med valparna. Frost blev BIR-valp och Yippie BIM-valp. Liv blev 2:a bäst tikvalp.

Skrutt och jag åkte till Dalarna för att vara med på landslagsuttagningen. Det gick inte mycket bättre i år än det gjorde i fjol, men trevligt hade vi. Samtidigt var husse i Forsakar och tävlade Spice och Myzzli. Det blev några placeringar med Spice.

Det har blivit hemskt dyrt att ställa ut tycker jag, så därfört anmälde jag bara Frost och Yippie till rasspecialen i Hässleholm. Frost blev 3:a i sin klass och Yippie oplacerad.

Sista delen av maj tillbringade vi i Halmstad, Råådalen, Rönne och Hässleholm. Mina hundar gick bra och SM-pinnarna rasslade in.

Nya laget Stormstyrka med Spice, Skrutt, Zippy och Trolle debuterade och fick en pinne med sig hem.

Jag sa upp mig från mitt jobb sedan 14 år och skrev på för en skola här hemma.


 

Juni

Det borde vara sommar nu men istället var det riktigt skitväder. Vi åkte till Göteborg till Nationaldagshoppet och tävlade på ett underlag som lämpade sig bättre som kohage än agilitybana. Jag är glad att vi bodde på hotell och inte i husvagn eller tält. Åskan dånade och regnet forsade medan vi satt torra på vårt rum efter en blöt tävlingsdag. Laget fick en SM-pinne och Skrutt och Spice fick någon placering var. Spice tog sin sista SM-pinne visade det sig någon vecka senare.

SM i Sollefteå var en av årets viktigaste tävlingar i mitt tycke. Det var en känslosam helg med mycket nerver, tårar och skratt. För Precept Power Pack var det sista tävlingen tillsammans och det var härligt att vi fick den där medaljen vi missat två år i rad. Individuellt hade jag med mig två bra hundar, även om Spice fortfarande inte var i form. Den första banan var lite i lättaste laget för att passa oss, men båda hundarna var med i matchen. Finalbanan passade verkligen mig men tyvärr var Spice inte med på noterna och diskade sig. Skrutt rev förvånande nog första hindret och vi hämtade oss inte riktigt efter det. Den sammanlagda tiden hade räckt till silver eller brons.

Stärkt av den insikten bestämde jag mig för att trots allt starta i sista delen av landslagsuttagningen. Det började bra även om det blev en snörplig diskning. Mycket kändes bra trots att Skrutt inte kunde slalom på hela helgen.Juli

Dags för semester och årets stora agilityevent - GULDagilityn. En fantastisk upplevelse på alla plan, utom just på plan. Jag satsade stenhårt på att få med Skrutt till finalen men det ville sig inte. En 17:e plats blev det som bäst, sista pinnen och SM-kval. Tyvärr inga poäng till årets agilityhund heller, vilket visade sig i slutställningen. Poäng från Kalmar visade sig blir viktiga.

Två dagar i veckan hela semestern stod jag på banan och undertvisade i stekande sol. Kursern var populära och jag lovade att det skulle bli nya 2015. Efteråt tränade jag mina egna hundar och jag började spontant testa RC med Skrutt. Jag hade länge sneglat på RC-träningen för att få inspiration till fart uppe på balansen. Yippie visade äntligen att hon också ville bli agilityhund och agilitylekarna började.

Det har varit många lagtävlingar under året vilket Stormstyrka är väldigt tacksamma för. Vi tävlade i Svalöv i gräsligt väder, jag tror vi fick en pinne med oss hem. Helgen efter tävlade vi i Karlshamn i stekande hetta och då vann vi båda våra klasser.


 

Augusti

Semestern avslutade som sig bör i Ystad. Vi bodde i husvagnen, käkade kräftor och drack vin. Skrutt och Spice vann varsin agilityklass och blev placerade i hoppklasserna.

Jag började jobba på mitt nya jobb och det blev inledningen på några kaosartade och tröttsamma månader.

Två dagar tävlade vi i Höör i höstkyla och disigt duggregn. Spice och Skrutt tog flera fina placeringar och Myzzli nollade för första gången ett klass 3-lopp. Spice lyckades även ta hem bronset på DM.

Jag tog med mig klass 3-hundarna till Vallensbaek helgen efter. Det var en mycket trevlig och välarrangerad tävling, även om det var något av en kulturkrock. Fyra lopp båda dagarna och jag hade siktet inställt på CACIAG och danska cert. Tiderna räckte inte för Spice och Myzzli på väldigt raka banor med mycket spring. Skrutt lyckades däremot ta två cert - ett i hopp och ett i agility.


 


September

Hur svårt kan det vara att ta en SM-pinne på 8 lopp? Svårt, skulle det visa sig. Stolpe ut hela vägen men på näst sista försöket satt den där. Stormstyrka är klara för SM 2015!

I år flyttade Sofiero till Eslövs flygfält, åter dags att springa agilityi en kohage. Tur att shoppingen var bra! Jag satsade på CACIAG men det var stört omöjligt att springa på i det höga gräset, så jag fick nöja mig med att komma 3:a. MYzzli "nollade" sina lopp med mig som förare och var snubblande när SM-pinne. Och Spice var liksom bra som vanligt.

Sista helgen i september åkte husse på bröllop i Stockholm och jag var hemma med hundarna. Då passade vi på att tävla i Lund. Vi kunde lika gärna låtit bli. Tror vi diskade oss i alla lopp utom ett där Spice blev placerad.


 


Oktober

Jag hade egentligen inte räknat med att tävla något under senhösten eftersom tikarna skulle börja löpa och paras. Men eftersom löpen inte kom igång så blev vi övertalade att åka med till Tångahallen och tävla. Första gången jag skulle testa Skrutts RC på tävling...Tyvärr diskade men kontaktfältet satt där det skulle.

Dags för utställning igen, denna gången inoff. i Laholm. Dagen innan hade vi fluffparty och fika, jag fixade till alla Stormstjärnor som var anmälda. Utställningen gick lysande! Yippie blev BI och Frost blev BIM. Liv, Flash och Myzzli blev 3:a i sin respektive klasser.

Sista helgen åkte jag med alla hundarna till Ystad för att tävla dubbla klasser. Jisses, vad jag fick springa! Hundarna skötte sig fint, men det ville sig inte. Mest stolt är jag över att Skrutt hade snabbast tid i agilitykloassen. Kontaktfältet fungerade men han hoppade av gungan för tidigt.

Månaden slutade tråkigt nog med att Luna fick somna in, 14 år gammal, den sista av de gamla hundarna.


  

November

Åter dags för fluffparty, den här gången inför Malmö Valp. Hundarna skötte sig jättebra i ringen och fick fina kritiker av domaren. Yippie blev 2:a bästa tik och Frost 2:a bästa hane. Domaren sa att om Yippie varit säkrare i ringen så hade hon vunnit tikklassen och om Frost hållit styr på sin svans så hade han vunnit hanklassen. Men sånt är livet. Liv och Flash blev 3:a i sina klasser.

Dags för årets sista tävling, återigen på Tånga. Den här gången bodde vi över i trevligt sällskap. Återigen gjorde mina hundar fina lopp, men det ville sig inte hela vägen. Men Skrutts kontaktfält satt!

Sedan blev det dags för årets julkortsfotografering där vi hade hjälp av världens tålmodiga fotograf med hjälpreda.

På min födelsedag tävlade vi Lotuscupen, en tävling jag sett fram emot länge. Tyvärr inledde Skrutt med att diska sig och på det blir det ingen vinst. Spice tuffade på i stadigt tempo och kom minsann tvåa i cupen. Många fina priser fick vi med hem, till och med Myzzli fick pris.

Dagen därpå var det dags för Yippie att debutera i blåbärsklass. Hon skötte det med den äran även om inget av loppen blev som de skulle.


 


December

Första helgen i december var det dags för Yippie att gå sin första kurs. Bästa Annica Aller var den som fick förtroendet att instruera. Yippie gick så fint och jag är så glad över att hon fick lyckas.

Efter att ha klarat mig från halsfluss och kräksjuka hela hösten så föll jag till slut för bihålsinflammation och skrällande hosta veckan innan jul. Varför inte, liksom? Min belöning blev dock att alla tikarna började löpa. Som jag har väntat!

Julhelgen har varit produktiv och allt annat än vilsam. Men det är väl som det ska vara i Dårpippiland.


Gott slut till er allihopa! Jag återkommer med spännande nyheter på valpfronten.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se