Om vårt galna liv i Dårpippiland

Senaste inläggen

Av Linda - 10 juni 2016 18:18

I söndags var vi i Ulricehamn och tävlade Nationaldagshoppet. På lördagen var vi först och höll i klubbtävlingen där vi även coachade elever som hade obligatorisk tävling. Steppa fick tävla blåbärklass med slalom och var SÅ duktig! Jag tycker fortfarande att hon är långsam men alla andra säger att hon är snabb. Jag vet inte vad jag ska tro.Solen var stekande het och vi stod rakt upp och ner och svettades så det sved i ögonen. Hundarna hade det minsann bra i bilen i skuggan.

Eftersom det är en bit att åka till Uricehamn så bokade vi hotell i Jönköping vilket var det närmaste vi kunde få på kort varsel. När vi lämnade Klippan på kvällen så var det helt okej temperatur i bilen och det var svalt och skönt när vi kom fram. Hotellet var... hm, annorlunda. Dubbelrummet var pyttelitet och sängen likaså, så husse fick sova i överslafen. Hundarna gillar att bo på hotell och brydde sig inte om at rummet var mindre än husvagnen. Som vanligt drog de igång en lek trots brist på utrymme.


Tack vara att vi övernattade på vägen så blev morgonens körning 45 minuter istället för 3 timmar. Tävlingsplatsen var verkligen fanastisk och klassupplägget smart. Ingen direkt väntan och klar och tydlig information med banvandring samtidigt på samtliga banor. Det fanns både riktigt toaletter och toavagnar, bara att välja, goda mat och klassisk fika.


Mina hundar var fantastiska! Skrutt sprang äntligen på och Spice gjorde vad hon skulle, vilket tyvärr inte räckte mer än i en klass. Men båda två nollade alla sina lopp! Så Skrutt kammade hem full pott på 3 SM-pinnar och Spice fick 1 pinne. Alla loppen var långt ifrån prickfria men det känns alltid bra att vara felfri. Mest nöjd är jag med Skrutt agility B. 2:a plats, 6 hundradelar efter vinnaren. Jag tror det var gungan som kostade tid. Jag blev lite efter och ropade STANNA och för en gångs skull lyssnade han. Och sen kom han liksom inte vidare. Hoppas att jag kan hålla denna känslan ända fram till SM, oavsett vad som händer på tävlingarna innan dess.Yippie slg till med en pinne i hoppklass och kan nu tävla klass 3. Men de kommer att stanna i tvåan ett tag till och träna.Till helgen blir det agility för Yippie och utställning för Spice och Steppa. Nästa helg är det dags för Sveland Cup och det ser jag fram emot!

ANNONS
Av Linda - 25 maj 2016 09:04

I helgen har jag och hundarna fått roa oss på egen hand då husse drog till Norge för att döma landslagsuttagning.

Lördagen tillbringade vi i Hässleholm på utställning och jag visade Spice och Steppa. Steppa fick VG i juniorklassen och Spice fick Excellent i veteranklassen.


Steppas kritik:

"Feminin tik med trevliga proportionr på höjd och längd. Bra längd i sin skalle. Kunde dock önskat mer nosparti, något klen i sin underkäke. Något rundade ögon, välplacerade öron. Välagd skuldra, något rak i överarmen. Kunde önskat något längre bröstkorg. Välvinklat bakställ med härliga muskler. Trippiga frambensrörelser och högt buren svans. Härligt visad på ett föredömligt vis!"


Spice kritik:

"Tik på dens större sidan. Önskar kraftigare nosparti. Välplacerad ögon och öron. Vällagd skuldra och överarm. Välformad brötkorg av bra längd. Välvinklat bakställ som är välmusklat. Ger ett kraftigt intryck. Välskött och välvisad."


Efter att ha shoppat och pratat så åkte vi hem och sov middag på soffan. Efter tuppluren så fick vi packa och förbered inför söndagens avfärd i ottan. När klockan ringde var jag väldigt sugen på att stunta i att åka. Men det var ju tur att jag åkte, för det blev 3 SM-pinnar med hem samt mycket bra lopp av alla hundarna. Eftersom husse var iväg så fick jag starta Yippie i klass 2 vilket gladde mig, hon är så hinla härlig att köra. Första loppet inte bra, men andra loppet jag desto bättre. En dum vägran, annars hade det blivit vinst. Men oavsett vilket så ska jag leva länge på det loppet!ANNONS
Av Linda - 17 maj 2016 08:45

Ikväll har Steppa och jag varit och tävlat blåbärstävling på Örkelljunga Hundutbildning, det var eleverna på skolan som stod som arrangör. Tyvärr inte många starter men vädret var underbart och säkkslapet trevligt.

Steppa skötte sig alldeles utmärkt, tyckte dock att hon inte hade samma fart som vanligt. Kan ju i och för sig bero på det långa gräset, tyckte att även jag hade problem med farten.Av Linda - 15 maj 2016 17:29

Helgen har tillbringats i Ystad på tävlingen Sista chansen. För min och Spice del var det verkligen sista chansen att ta den där förbaskade pinnen i hopp. Inte sedan Novas tid har jag utsatts för ångesten att inte vara färdigkvalad när kvalperioden går ut. Med henne tog jag ibland sista pinnen på sista möjliga pinnplats på sista möjliga tävlingen. Det var inte roligt. Jag tycker mycket bättre om att vara klar redan innan årsskiftet.


Helgen bjöd på sex lopp, alltså tre försök i hoppklass. Första hoppklassen var en riktig springbana och jag visste på förhand att vår tid inte skulle räcka hur fort vi än sprang. Andra hoppklassen var mer teknisk men där hoppade Spice ett hinder från fel håll. Sista banan var både snabb och lite teknisk och jag gjorde något jag aldrig gjort förut – jag diskade Skrutt (som hade ett bra lopp på gång) för att inte råka knuffa ut Spice från pinnplats om hon gjorde bra ifrån sig. Loppet var bra men fyra placeringar från pinne. Så för Spice del blir det inget individuellt SM i år. Laget är kvalat men då är det inte jag som springer med henne.


Skrutt har tagit två agilitypinnar som han inte behövde, en 6:e och en 5:e plats. Också var han ju faktiskt felfri i hoppklassen där jag diskade honom genom att ta ett hinder från baksidan.

Myzzli avslutade med att faktiskt göra en felfri runda.


Nästa helg är det först utställning i Hässleholm dit jag anmält Spice och Steppa, och på söndag åker vi till Halmstad där pinnjakten börjar om på nytt.


Av Linda - 3 maj 2016 22:10

Då var det dags att titta tillbaka och utvärdera LLU 2016. Tre långa dagar med mycket bra agility och mycket känslor.

Till skillnad från tidigare år så var jag fullkomligt lugn, en landslagsuttagning är inget annat än en inofficiell tävling. Trots en envis och otäck förkylning och matförgiftning under veckan så var det bra träning vi fick till. Yippe fattas en del i sin utbildning det vet jag, men Skrutt kan allt och jag vet var jag har honom. Målet var att lotsa den bruna hunden tryggt runt banan och satsa järnet med Skrutt.


Fredagen började med veterinärbesiktning och mätning, uppe med tuppen för att hinna äta frukost innan. Skönt att resturangen hade öppet så man kunde äta färdig frukost. Båda hundarna gick igenom utan problem. Largehundarna var först ut så det blev väntan innan det var medium.

Första banan var ganska enkel och jag var felfri med båda hundarna. För Skrutts del räckte det till delad 12:e plats och 26 poäng. För att få poäng måste man vara felfri och inte mer än 5 sekunder efter vinnande hund. Ju närmare vinnande hund i tid, desto mer poäng. För Yippie blev det inga poäng eftersom hon varför långt efter i tid. Men hon skötte sig fint och jag är så glad att hon kom runt.
Det blev väldigt långa dagar. På fredagen startade Yippie någon gång efter 21.00 Långa dagar innebar att jag fick mycket tid att fundera över varför inget fungerade med Skrutt. Förutom den första klassen så var vi bara felfria i en klass till fast med så långsam tid att vi med nöd och näppe fick 0,1 poäng. Han gick inte på som han skulle och han hoppade samtliga balansbommar. I en av hoppklasserna fick han en jättedum vägran och sedan glömde jag förvånande nog banan. Jag hade inga problem när jag gick den men där och då blev det fullkomligt svart. Trots att jag tävlat så mycket i så många år så har det aldrig hänt att jag glömt banan.


Helgens ljusglimt har varit Yippie som varit så himla fin. Trots att hon tyckte att hallen var jobbig så skötte hon sig utmärkt. Hon satt fint i starterna och hade superfina running på samtliga balanser. Som väntat så var vissa saker alldeles för svåra för henne men vi gjorde vår grejj och jag kan inte vara annat än nöjd. Förutom den första hoppklassen så var hon även felfri i en av lördagens agilityklasser, återigen för långam för att få poäng. Men det spelar ingen roll eftersom målet var att få runt henne i så många lopp som möjligt.Förutom glädjen över Yippie fina insats så känner jag mest besvikelse över att vi inte var bättre, Skrutt och jag. Mitt mål var att göra bra lopp och visa vad vi går för, förutsättningarna var verkligen på min sida. Drömmålet var topp 10 och en plats på Nordiska. Nästa år är Skrutt 6 år, inte gammal men ändå på väg upp i ålder. När ska vi få sätta det? LLU går i Tånga de närmaste två åren och boende är bokat. Hoppet är det sista som överger en, sägs det ju...


Av Linda - 21 april 2016 20:44

Gah, vad jag är trött på det svenska vädret! Efter att ha lockat oss med enstaka dagar med underbart vårväder så är det återigen svinkallt, blåsigt och regnigt. Brr!


I helgen var det dags för säsongsdebut och vädret visade sig såklart inte från sin bästa sida. Isande vindar, småregn och kyla. Jag blir verkligen inte på bra humör då.

På lördagen var jag i Forsakar och höll kurs och husse och Yippie var själva i Råådalen och sprang fyra klass 2-lopp. Tyvärr blev det en massa skitfel i de tre första loppen, det sista nollade de faktiskt men var en hundradel från pinne.På söndagen var det klass 3-hundarnas tur att spring tre hopplopp. Banorna var sjukt långa och de flesta behövde syrgas när de kom imål. Sånna banor passar mig väldigt illa men i första klassen tog Spice minsann en pinne.Skrutt gjorde också ett felfritt lopp och blev 5:a.Närmast väntar nu Lomma för Yippie, Rönnes inofficiella där jag ska genrepa med Skrutt och Yippie inför LLU och sedan LLU under valborgshelgen. Och sedan rullar det på. Jag har även anmält Spice och Steppa till utställningen i Hässleholm.

Det planeras både sommarkurser och kennelträff och jag vet att alla väntar otåligt, men ni får ge er till tåls ett tag till.

Av Linda - 10 april 2016 19:20

I förra inlägget så funderade jag över huruvida jag skulle fortsätta blogga eller enbart hålla mig till Facebook. Förvånansvärt få kommentarer vilket gör att jag drar slutsatsen att jag har en mycket liten men trogen skara läsare. Så jag kommer att blogga när andan faller på. Förhoppningsvis kommer det finnas mycket att blogga om framöver, när tävlingssäsongen äntligen drar igång.

Nästa helg är det dags för årets första officiella tävling och jakten på Spice två sista hoppinnar fortsätter. Helgen efter det är det inofficiellt genrep inför landslagsuttagningen och Yippie ska tävla med husse också.


På annandag påsk åkte jag hela vägen till Loshult för att träningstävla. Steppa tävlade blåbärsklass och de andra öppen hopp. Meningen var att husse också skulle med, men han fick möjlighet att jobba extra. Jag hade ju kunnat stryka några hundar men dum som jag var så startade jag alla, totalt 10 lopp.

Steppa imponerade och vann blåbärklassen över två lopp. Myzzli vann hoppklassen small och Skrutt vann medium med Spice som två. Vi hann precis hem och hämta husse, äta lite snabbt och sedan iväg och hålla kurs.


   


Denna helgen har jag varit ledig. Förutom att shoppa så har jag storstädat och bytt gardiner, tränat och påtat i trädgården. Dörren har stått öppen större delen av dagen och hundarna har kunnat gå ut och in som de velat. Nu är det vår!


   

Av Linda - 27 mars 2016 14:08

Det är ett tag sedan jag bloggade och det beror på flera olika saker. Bloggplatsen.se där bloggen ligger är numera så full av reklam att sidan är segare än segast. Jag kan betala för att slippa se reklam i bloggen men i själva verktyget kan jag inte välja. Byt blogg, kan man ju tycka då. Men jag har bloggat här i 9 år (började när Spice och hennes syskon föddes) och om jag byter försvinner en stor del av mitt liv.

En annan anledning är att jag inte riktigt vet för vems skull jag bloggar. Bloggar jag för min skull eller för mina läsare? Har jag några läsare eller folk skulle inte ens märka om bloggen försvann?

Innan Facebook så fanns bara bloggen som dokumentation över vad som hände i kenneln och på tävlingsbanorna. Men numera är det smidigare att lägga allt direkt på Facebook. Tidigare var bloggen en sorts dagbok och jag gillar verkligen funktionen där blogginlägg detta datum för tidigare år dyker upp i menyn. Bloggen är lätt att söka i och läsa gamla inlägg, där är Facebook verkligen världelöst!

En del av poängen med en blogg är att få respons på det man skrivit. Möjligtvis får länken till inlägget några gilla på Facebook, kanke någon kommentar. Men väldigt sällan tar sig folk tid att skriva en kommentar i bloggen vilket i sin tur ingen skriver eftersom ingen vill vara först.

Jag får helt enkelt fundera vidare på hur jag ska göra.


De senaste helgerna har ägnats åt blåbärstävling och utställning. Agilityfabriken har återigenhaft blåbärstävling och denna gången nollade Steppa båda sin lopp och skötte sig fint.


Skrutt och Yippie fick starta i agilityklasserna för att träna kontaktfält. Båda var usla i första loppet men i andra skärpte de till sig. Speciellt Yippie gjorde ett fint jobb.Förra helgen var det dags för Malmö Int. och Steppa fick äntligen debutera officiellt. Juniorklassen var stor men Steppa klämde till med ett Excellent och en 4:e plats, tyvärr utan CK. Men kritiken var väldigt fin och jag är nöjd. Framför allt med att den flamsiga lilla ärthjärnan alltid uppför sig som ett proffs i ringen. Hon är den första hund jag inte tränat inför utställning och hon är så himla naturlig.

Spice ställdes i veteranklass och hon är liksom lugnet själv. Ena örat spretade åt alla möjliga håll men domaren ignorerade det och gav henne ett Excellent och placerade henne som 4:a. Spice var den enda som inte fick CK men det kan jag förstå.


     


Hela påsken har Gåsahoppet pågått för fullt men vi har varit hemma. På annandagen åker jag med alla hundarna till Loshult och tävlar en liten inoff. Från början var det bara Steppa som skulle åka. Me eftersom husse skulle med så villa hans hundar springa öppenklass. Och då ville mina hundar springa öppenklass. Men sedan fick husse för sig att jobba extra så nu får jag åka på egen hand och sprina 10 lopp. Ja, någonting ska man ju göra på sin lediga dag.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se