Om vårt galna liv i Dårpippiland

Senaste inläggen

Av Linda - 24 februari 2016 19:03

Ja, nu är vi tillbaka på banan, både bildligt och bokstavligen. Det som legat över mig som ett stort svart moln det senaste halvåret är borta och jag kan äntligen andas igen. Det kommer inte att bli enkelt framöver men jag kan ändå blicka framåt och jag har fått tillbaka kontrollen över mitt liv.


Vi befinner oss fortfarande i vintervila - eller vad man nu ska kalla det - med träning en gång i veckan och någon enstaka tävling. Steppa har debuterat i blåbärsklass och det gick över förväntan. Hon hade full fokus på mig, stannade i starten och sprang på bra. Tyvärr missade hon en tunnelingång i varje klass så tiden gick inte att jämföra med resten av startfältet.Fröken Steppa har för övrigt fyllt 1 år och det firade vi med träning, tårta och presenter. Jag brukar inte ge mina hundar presenter men nu behövde Steppa ett nytt halsband och så passade hon på att bjuda träningsgänget på tårta. Och då fick hon även en present till, ett fint lila hjärta med sitt namn på.


     


I söndags lastade jag bilen i svinottan och styrde kosan mot Vallensbaek för att ta det sista springcertet. Tyvärr finns det inga filmer eftersom videokameran lurat mig att batteriet var full när det i själva verket var jättetomt.

Vi började med agilityklass A och Skrutt var verkligen inte med på noterna. Kontaktfältsfel och disk på tunnel under A-hinder. Spice fick en vägran på slalom men slutade ändå 4:a.

Hoppklass A vann Skrutt och blev därmed dansk springchampion. Spice blev 4:a igen.


 

I B-klasserna inriktade jag mig på att satsa och vinna men det gick sådär. Spice nollade båda B-loppen och blev 4:a och 5:a. I hopp B missade Skrutt ett hinder som stod mitt framför näsan på honom och i agility B såg jag domaren hand vifta efter en finsk pinne, så när han hoppade kontaktfältet på bommen så tog jag om och gick av banan. Domaren kallade tillbaka mig och berättade att Skrutt inte rivit hindret utan helt enkelt sprungit under det!!

Nåja, så blir det ibland - nu tänker vi satsa på ett nordiskt championat.

ANNONS
Av Linda - 8 februari 2016 19:33

Det blir lite dåligt med uppdateringar i bloggen när det varken är tävlingar eller valpkullar att skriva om. Mitt liv som privatperson och min vardag är inte heller tillräckligt intressant för att skriva om.


Vårens terminskurser är färdigplanerade och informationen utskickad till alla som intresseanmält. Nu återstår det bara att invänta sista amälningsdag, och under tiden roar jag mig med helgkurser och träningstävlingar. Som vanligt blev det fler helgkurser än jag tänkt men jag säger ju inte nej till springsugna agilityentusiaster som vill nörda handling en hel dag i mitt sällskap. För attde ska få testa sina kunskaper i praktiken så arrangerar vi även 4 träningstävlingar under våren. Är du sugen på att vara med så finns inbjudningarna att läsa på hemsidan och i FB-gruppen.


En kväll i början av januari var jag på en föreläsning med Eva-Marie Wergård med temat tävlingspsykologi och mental träning. Jag har med förtjusning följt några av hennes kursdeltagare från online-kursen på FB, där ska de ge sig ut utanför sin comfort zone och dessutom filma spektaklet. Jag tycker de är grymt duktiga och modiga! Jag har förstått att de har varit grymt nöjda med kursen och att den har gett dem massor. Så därför såg jag mycket fram emot föreläsningen. Eftersom Eva-Marie är en sådan guru inom just detta ämne så blev jag tyvärr lite besviken. Inte på något vis Eva-Maries fel utan snarare mitt eget. Jag hade så högt ställda förväntningar och tänkte att hon skulle berätta saker som jag inte visste. Däremot hade kvällen varit väldigt bra för husen.

Föreläsningen var väldigt bra och påminde mig om saker jag glömt men att jag faktiskt utvecklats något oerhört inom detta område. Jag har tidigare "föreläst" om tävlingspsykologi på mina kurser men nu känner jag att jag kan sträcka på ryggen, detta är något jag faktiskt kan! Affirmationen jag tog med hem från den kvällen ska genomsyra träning och tävling men också i allra högsta gradn vardag. #jagärstark


Vår vintervila har bestått i att träna endast en gång i veckan. Steppa har fått nöta lite kontaktfält och slalom i trädgården och det börjar arta sig riktigt bra. Hon börjar för övrigt blir riktigt rolig att träna nu. Efter att liksom sin mor köra med handbromsen i så börjar hon nu släppa mig och driva på fint.

Jag har numera riktig träningsabstinens och längtar till träningarna. I helgen så tränade vi faktiskt bäde lördag och söndag. I lördags provade vi Nutrolin Arena eftesom vårt lilla träningsgäng längtade efter att få springa på större ytor och fler hinder. Jag ville dessutom att Steppa skulle få prova springa i hall med konstgräs, folk och andra hundar eftersom hon ska debutera på Agilityfabrikens blåbärstävling på söndag.

Eftersom tikarna har löpt och fortfarande är lite hormonstinna så fick bara Steppa, Skrutt och Yippie träna. Så då fick vi ju träna på söndagen också, så att alla fick springa. Filmer från träningen ligger längst ner på sidan.


 

Innan nyår fick vi tyvärr beskedet att vi inte längre har någon sponsor. Kingsmoor har fått ny ägare och säljs inte i Sverige just nu och inga sponsoravtal förlängs. Så då fick vi välja ett annat foder. Valet föll på Pure Nature efersom det har ett bra pris och har spannmålsfria alternativ. Eftersom Skrutt är som han är så är det nervöst att byta foder. Men tro det eller ej, han har tömt sin skål vid samtliga mål! Trots att vi numera även ger dem Nutrolin Skin & Coat.


 ANNONS
Av Linda - 11 januari 2016 17:28

Ungefär såhär kändes det i slutet av förra veckan. Efter att ha varit ledig ganska mnga dagar hade jag verkligen inte lust att börja jobba.


 

Min härliga ledighet att haft en skön blandning av att fixa saker som blivit liggande, smida nya planer för företaget, träna hund och slappa. Skulle kunna ha det så jämt!


Jag har bland annat sytt nya överdrag till några av alla dessa kuddar som ligger slängda på golvet i de flesta rummen. Miza har som vanligt varit första testare. Kudden hinner inte landa på golvet innan hon är där och kvalitetssäkrar.


 

Förutom att jag tränat på Bialitt med en massa härliga människor så har vi även varit i trädgården där vi nu både har balansnerfart och slalom. Steppa tycker det är fint att hinder hemma.


 

Sista dagen på semestern testa vi att träna i Olseröds Hundcenter tillsammans med resten av Stormstyrka. Tre timmar försvann i ett nafs och vi hann träna 8 hundar sammanlagt.Jag är väldigt nöjd med alla hundarna men speciellt med Steppa. Hon har inte tränat någon annanstans än Bialitt och jag kom på att hon heller aldrig hoppat hinder med täckta infångar. Det är därför hon har problem att ta hinder från baksidan, helt plötsligt ser hon inte mig. Den filmade övningen var dessutom i lite svåraste laget för en liten räka som precis börjat tycka att agility är kul. Inget jag normalt kör med unghundar.


Såhär dött var det sedan resten av kvällen.


   

Av Linda - 2 januari 2016 15:56

I Dårpippiland njuter vi för fullt av lediga dagar. Husse jobbar som vanligt på måndag men jag ska vara lyxigt ledig ända till fredag då vi har planeringsdag. Inte mycket till jobb alltså.

Jag har verkligen försökt att vila under jul och nyår, även de dagar jag har jobbat. Faktum är att jag har varit riktigt duktig. Det har varit lata förmiddagar på soffan tillsammans med hundarna, följda av hundpromenad eller träning i trevligt sällskap. God middag på kvällen och mera soffhäng och ovanligt tidigt sänggående.


Igår blev det dock sent eftersom jag satt uppe och passade anmälan till Vallensbaek som öppnade vid midnatt. På Facebook hade jag förstått att de 300 platserna skulle gå åt snabbt, så prick 00.00 började jag knappa in hundarnas uppgifter. 25 minuter senare var alla platser fulla. Idag har det varit nervös väntan på om anmälan kommit fram som den skulle. För en stund sedan fick jag ett efterlängtat mail från tävlingsledare och jag kan andas ut.


Under förmiddagen började små ynkliga och vilsna snöflingor falla. Jag fylls alltid av visst hopp vid första flingan och jag måste hela tiden påminna mig om att en flinga inte gör ett snöfall.

Husse och jag drog i väg till Rusta, Väla, IKEA, Bauhaus och CityGross för att få tag i lite småsaker.


  

Vad kan man göra med tjocka plankor och sex dörrmattor från IKEA? Det kan man ju undra! För alla agilitynördar är svaret självklart - en balansnerfart. Som jag skrivit tidigare såär Steppa en särdeles klumpig unghund med dålig koordination och troligen lite höjdrädsla. Till och med låga balansen på klubben är ett problem och jag får inte upp henne längre än till krönet. Hon har inte varit uppe på gungan ännu, så hon kan inte förväxla balansen med den. Alltså får jag bygga en nergång och ha i trädgården så vi kan öva lite varje dag, så får vi se hur det går.Det gick faktiskt väldigt smärtfritt att handla trots att affärerna var fullproppade med shoppingsugna mäniskor. När vi närmade oss Klippan igen så snöade det rejält och på vår egen gata låg ett vitt snötäcke. Hundarna blev såklart galna när jag slppte ut dem och trots det dålig ljuset tog jag fram kameran i hopp om att få åtminstone några snöbilder.


           

Av Linda - 27 december 2015 14:11

Året 2015, vad ska jag säga om det? Ett väldigt omtumlande år rent privat, sånt som man inte berättar om hur som helst. Jag är så glad att jag har min flock, min klippa!

Allt har ju trots allt inte varit skit, ibland lyckas jag glömma mina problem mest tack vare hundar och träningskompisar. Det har varit många sköna stunder också och jag har skrattat mycket. Jag har inte bloggat så mycket som jag brukar och därför är det svårt att göra min vanliga omfångsrika årskrönika. Men jag ska ändå göra ett försök att sammanfatta 2015.


I början av året väntade vi två valpkullar men tyvärr blev det bara en. Steppa och Zting föddes i februari och Myzzli var som vanligt en underbar mamma. Mer än vad man kan säga om pappa Skrutt som äcklat vände på klacken och gick där ifrån första gången han träffade dem. Efter mycket velande bestämde jag mig för att behålla Steppa och Zting flyttade till Norge där han har det så bra. Båda två har påbörjat sin agilityträning och det finns goda förhoppningar om att det kommer att gå alldeles utmärkt för dem på banan. Zting har också lyckats bra i utställningsringen där han bland annat blev BIM på en stor valputställning.  

Spice gick som sagt tom trots flera bra parningar. Efter en seg säsong med rivningar och långsamma lopp så fick jag en förklaring - hjärtmuskelinflammation. Efter en månads vila så var värdena bra igen, vilket tyder på att hon varit sjuk ett bra tag innan de första proverna togs. Tyvärr var det inte så många hopplopp kvar på säsongen för att ta de två pinnar hon saknar. Orken och drivet var inte vad de borde efter att ha vilat en månad samt varit sjuk i gud vet hur många månader innan dess. Vi får se om hon hinner ta de sista pinnarna innan kvalperioden är slut.

Hur som helst så är ju laget kvalat med både Skrutt och Spice.


  

Under tiden Spice var konvalecent passade vi på att syssla lite med vänstervarv. Innan vi visste att hon var sjuk så ställde jag henne på Malmö Int, där hon blev bästa veterantik med CK och sedan BIM-veteran. Inofficiell har hon blivit BIR och BIR-veteran på samtliga utställningar.


 


Med Skrutt är det som vanligt allt eller inget. Disk eller placering, det finns liksom inget mellanting. Det bor ett monster på balansens kontaktfältet säger Skrutt och hoppar över i princip vart enda ett. Grymt frustrerande när han på träning har 98% träffprocent. På SM tog han det faktiskt men bommade slalomingången i hoppklassen. Helgen innan SM var vi Danmark och där var han outstanding. Nollade 5 av 6 lopp, blev dansk och internationell agilitychampion, tog ett hoppcert och var ett ynkligt missförstånd ifrån ett hoppchampionat.


    


 


Yippie debuterade i Kalmar och lyckades ta sin första pinne. På Wasahoppet tävlade jag henne och vi var felfria i 5 av 6 lopp och vi tog pinne i alla. Sedan har husse tävlat henne själv till diplom i både hopp och agility innan de flyttade upp i klass 2. Där har det inte gått jättelysande, mer än en hoppinne.


 


Myzzli är ju liksom Myzzli. Någon pinne har det blivit och hon var till och med nära ett cert, bara 50 hundradelar ifrån.


Miza hänger bara på, hon älskar vår livsstil! Hon har glassat runt på hotell och tävlingsplatser och varit med på kurs och minglat. En bra träningskväll för henne innebär några tunnlar och balanser, sedan är hon nöjd.


 


2015 har varit vårt mest framgångsrika kursår hittills. Förutom att terminskurserna var proppfulla så har vi haft fullbokade helgkurser både vår och höst samt en innehållsrik sommarkurs. Stort tack till alla som gett oss förtroendet att coacha er!

2016 fortsätter i samma anda. Vårens helgkurser är fulla och planerna på sommarkurserna börjar ta form. Vårens terminskurser håller jag på lite till.


 

Mina två hjälpredor på kurs


Tävlingsmässigt har jag inga mål för 2016. Jag har ingen aning om hur mycket jag kommer att tävla, tävling har ingen prioritet i mitt liv just nu. Jag kommer inte att landslagssatsa, vare sig på WAO eller EO. Jag skulle vilja vara med på Sheltie-VM nästa vinter, men dit är det långt. Om Steppa blir bra nog så kommer hon att debutera i augusti och innan dess vill jag hinna ställa ut henne lite.

Och kanske, kanske blir det någon valpkull till nästa höst.

Av Linda - 22 december 2015 20:30

 

Av Linda - 22 december 2015 20:23

Finaste Steppa har hunnit bli 10 månader. Hon har vuxit till sig rejält i kropen och har tjock och blanksvart päls. Förhoppningsvis ska jag ställa ut henne på Malmö Int. i mars. Hon är en väldigt rolig hon med stor personlighet och mellan varven driver hon mig till vansinne. Om Steppa inte är med på noterna så kan ingen godisbit i världen få henne att ändra sig. Agilityträningen går framåt, vi lägger mycket tid på att bara suga rakt fram. Det är svårt och inte något jag behövt göra med någon av mina tidigare hundar, där är hon väldigt lik sin mor. Slalom och kontaktfält är påbörjade så smått och hon har förstått båda ovanligt snabbt. Annat blir det väl när man ska komma med fart. Jag har planerat in några blåbärstävlingar i februari och mars för att stämma av formen och se hur hon reagerar på miljön. 8 månader blir hon i augusti och då hoppas jag hon är redo att tävla så att vi kan använda nästa vinter till att finslipa.


   

Av Linda - 15 oktober 2015 20:43

Tänk att det har gått 10 år sedan vår första kull föddes. Det blev bara en enda men hon var SÅ efterlängtad! Det var en särdeles komplicerad valpning och normala människor hade nog lagt avelsplanerna på hyllan där och då. Men jag vågade mig på det igen och det är jag glad för. Jag lär mig och utvecklas och inser att man aldrig blir fullärd. När jag parade Nova första gången så verkade avel så "enkelt". Men ju mer kunskap jag fått, desto svårare tycker jag att avelsarbetet är. Givande är det dock och jag är otroligt glad och stolt över alla Stormstjärnorna där ute och för våra fantastiska valpköpare.

Tack för att just ni köpte en Stormstjärna och tack för att ni låter oss följa er i både glädje och sorg!


 

Stormstjärnans Nixxa, vår förstfödda


 

Spice, Nova & Nixxa


  Nova och hennes bläckfisk


 

Flocken 2008

 

Stormstjärnans Springtime Soul


 


 

Spice debuterade med en vinst


 

Galet på utställning


 


 


 


 

Vi flyttar äntligen till hus!


 


 

Miza Mazarin flyttar in


 

Flocken 2009


 


 


 

Skrutt och hans syskon kommer till världen


 

Den lilla Skrutten som råkade stanna kvar


 


 

Nova blir hoppchampion


 

Nova lämnar oss i stor sorg och saknad


 

Myzzli flyttar in


 

Miza får en kull valpar


 


Frost-kullen föds


 

Spice Girls föds


 

Skrutt blir uttagen till WAO

   


 

Yippie & Frost stannade kvar


 


 

Skrutt & Myzzlis valpar föds


 

Steppa stannade kvar


 

Yippie ger järnet på banorna


         

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se