Om vårt galna liv i Dårpippiland

Senaste inläggen

Av Linda - 2 januari 2016 15:56

I Dårpippiland njuter vi för fullt av lediga dagar. Husse jobbar som vanligt på måndag men jag ska vara lyxigt ledig ända till fredag då vi har planeringsdag. Inte mycket till jobb alltså.

Jag har verkligen försökt att vila under jul och nyår, även de dagar jag har jobbat. Faktum är att jag har varit riktigt duktig. Det har varit lata förmiddagar på soffan tillsammans med hundarna, följda av hundpromenad eller träning i trevligt sällskap. God middag på kvällen och mera soffhäng och ovanligt tidigt sänggående.


Igår blev det dock sent eftersom jag satt uppe och passade anmälan till Vallensbaek som öppnade vid midnatt. På Facebook hade jag förstått att de 300 platserna skulle gå åt snabbt, så prick 00.00 började jag knappa in hundarnas uppgifter. 25 minuter senare var alla platser fulla. Idag har det varit nervös väntan på om anmälan kommit fram som den skulle. För en stund sedan fick jag ett efterlängtat mail från tävlingsledare och jag kan andas ut.


Under förmiddagen började små ynkliga och vilsna snöflingor falla. Jag fylls alltid av visst hopp vid första flingan och jag måste hela tiden påminna mig om att en flinga inte gör ett snöfall.

Husse och jag drog i väg till Rusta, Väla, IKEA, Bauhaus och CityGross för att få tag i lite småsaker.


  

Vad kan man göra med tjocka plankor och sex dörrmattor från IKEA? Det kan man ju undra! För alla agilitynördar är svaret självklart - en balansnerfart. Som jag skrivit tidigare såär Steppa en särdeles klumpig unghund med dålig koordination och troligen lite höjdrädsla. Till och med låga balansen på klubben är ett problem och jag får inte upp henne längre än till krönet. Hon har inte varit uppe på gungan ännu, så hon kan inte förväxla balansen med den. Alltså får jag bygga en nergång och ha i trädgården så vi kan öva lite varje dag, så får vi se hur det går.Det gick faktiskt väldigt smärtfritt att handla trots att affärerna var fullproppade med shoppingsugna mäniskor. När vi närmade oss Klippan igen så snöade det rejält och på vår egen gata låg ett vitt snötäcke. Hundarna blev såklart galna när jag slppte ut dem och trots det dålig ljuset tog jag fram kameran i hopp om att få åtminstone några snöbilder.


           

ANNONS
Av Linda - 27 december 2015 14:11

Året 2015, vad ska jag säga om det? Ett väldigt omtumlande år rent privat, sånt som man inte berättar om hur som helst. Jag är så glad att jag har min flock, min klippa!

Allt har ju trots allt inte varit skit, ibland lyckas jag glömma mina problem mest tack vare hundar och träningskompisar. Det har varit många sköna stunder också och jag har skrattat mycket. Jag har inte bloggat så mycket som jag brukar och därför är det svårt att göra min vanliga omfångsrika årskrönika. Men jag ska ändå göra ett försök att sammanfatta 2015.


I början av året väntade vi två valpkullar men tyvärr blev det bara en. Steppa och Zting föddes i februari och Myzzli var som vanligt en underbar mamma. Mer än vad man kan säga om pappa Skrutt som äcklat vände på klacken och gick där ifrån första gången han träffade dem. Efter mycket velande bestämde jag mig för att behålla Steppa och Zting flyttade till Norge där han har det så bra. Båda två har påbörjat sin agilityträning och det finns goda förhoppningar om att det kommer att gå alldeles utmärkt för dem på banan. Zting har också lyckats bra i utställningsringen där han bland annat blev BIM på en stor valputställning.  

Spice gick som sagt tom trots flera bra parningar. Efter en seg säsong med rivningar och långsamma lopp så fick jag en förklaring - hjärtmuskelinflammation. Efter en månads vila så var värdena bra igen, vilket tyder på att hon varit sjuk ett bra tag innan de första proverna togs. Tyvärr var det inte så många hopplopp kvar på säsongen för att ta de två pinnar hon saknar. Orken och drivet var inte vad de borde efter att ha vilat en månad samt varit sjuk i gud vet hur många månader innan dess. Vi får se om hon hinner ta de sista pinnarna innan kvalperioden är slut.

Hur som helst så är ju laget kvalat med både Skrutt och Spice.


  

Under tiden Spice var konvalecent passade vi på att syssla lite med vänstervarv. Innan vi visste att hon var sjuk så ställde jag henne på Malmö Int, där hon blev bästa veterantik med CK och sedan BIM-veteran. Inofficiell har hon blivit BIR och BIR-veteran på samtliga utställningar.


 


Med Skrutt är det som vanligt allt eller inget. Disk eller placering, det finns liksom inget mellanting. Det bor ett monster på balansens kontaktfältet säger Skrutt och hoppar över i princip vart enda ett. Grymt frustrerande när han på träning har 98% träffprocent. På SM tog han det faktiskt men bommade slalomingången i hoppklassen. Helgen innan SM var vi Danmark och där var han outstanding. Nollade 5 av 6 lopp, blev dansk och internationell agilitychampion, tog ett hoppcert och var ett ynkligt missförstånd ifrån ett hoppchampionat.


    


 


Yippie debuterade i Kalmar och lyckades ta sin första pinne. På Wasahoppet tävlade jag henne och vi var felfria i 5 av 6 lopp och vi tog pinne i alla. Sedan har husse tävlat henne själv till diplom i både hopp och agility innan de flyttade upp i klass 2. Där har det inte gått jättelysande, mer än en hoppinne.


 


Myzzli är ju liksom Myzzli. Någon pinne har det blivit och hon var till och med nära ett cert, bara 50 hundradelar ifrån.


Miza hänger bara på, hon älskar vår livsstil! Hon har glassat runt på hotell och tävlingsplatser och varit med på kurs och minglat. En bra träningskväll för henne innebär några tunnlar och balanser, sedan är hon nöjd.


 


2015 har varit vårt mest framgångsrika kursår hittills. Förutom att terminskurserna var proppfulla så har vi haft fullbokade helgkurser både vår och höst samt en innehållsrik sommarkurs. Stort tack till alla som gett oss förtroendet att coacha er!

2016 fortsätter i samma anda. Vårens helgkurser är fulla och planerna på sommarkurserna börjar ta form. Vårens terminskurser håller jag på lite till.


 

Mina två hjälpredor på kurs


Tävlingsmässigt har jag inga mål för 2016. Jag har ingen aning om hur mycket jag kommer att tävla, tävling har ingen prioritet i mitt liv just nu. Jag kommer inte att landslagssatsa, vare sig på WAO eller EO. Jag skulle vilja vara med på Sheltie-VM nästa vinter, men dit är det långt. Om Steppa blir bra nog så kommer hon att debutera i augusti och innan dess vill jag hinna ställa ut henne lite.

Och kanske, kanske blir det någon valpkull till nästa höst.

ANNONS
Av Linda - 22 december 2015 20:30

 

Av Linda - 22 december 2015 20:23

Finaste Steppa har hunnit bli 10 månader. Hon har vuxit till sig rejält i kropen och har tjock och blanksvart päls. Förhoppningsvis ska jag ställa ut henne på Malmö Int. i mars. Hon är en väldigt rolig hon med stor personlighet och mellan varven driver hon mig till vansinne. Om Steppa inte är med på noterna så kan ingen godisbit i världen få henne att ändra sig. Agilityträningen går framåt, vi lägger mycket tid på att bara suga rakt fram. Det är svårt och inte något jag behövt göra med någon av mina tidigare hundar, där är hon väldigt lik sin mor. Slalom och kontaktfält är påbörjade så smått och hon har förstått båda ovanligt snabbt. Annat blir det väl när man ska komma med fart. Jag har planerat in några blåbärstävlingar i februari och mars för att stämma av formen och se hur hon reagerar på miljön. 8 månader blir hon i augusti och då hoppas jag hon är redo att tävla så att vi kan använda nästa vinter till att finslipa.


   

Av Linda - 15 oktober 2015 20:43

Tänk att det har gått 10 år sedan vår första kull föddes. Det blev bara en enda men hon var SÅ efterlängtad! Det var en särdeles komplicerad valpning och normala människor hade nog lagt avelsplanerna på hyllan där och då. Men jag vågade mig på det igen och det är jag glad för. Jag lär mig och utvecklas och inser att man aldrig blir fullärd. När jag parade Nova första gången så verkade avel så "enkelt". Men ju mer kunskap jag fått, desto svårare tycker jag att avelsarbetet är. Givande är det dock och jag är otroligt glad och stolt över alla Stormstjärnorna där ute och för våra fantastiska valpköpare.

Tack för att just ni köpte en Stormstjärna och tack för att ni låter oss följa er i både glädje och sorg!


 

Stormstjärnans Nixxa, vår förstfödda


 

Spice, Nova & Nixxa


  Nova och hennes bläckfisk


 

Flocken 2008

 

Stormstjärnans Springtime Soul


 


 

Spice debuterade med en vinst


 

Galet på utställning


 


 


 


 

Vi flyttar äntligen till hus!


 


 

Miza Mazarin flyttar in


 

Flocken 2009


 


 


 

Skrutt och hans syskon kommer till världen


 

Den lilla Skrutten som råkade stanna kvar


 


 

Nova blir hoppchampion


 

Nova lämnar oss i stor sorg och saknad


 

Myzzli flyttar in


 

Miza får en kull valpar


 


Frost-kullen föds


 

Spice Girls föds


 

Skrutt blir uttagen till WAO

   


 

Yippie & Frost stannade kvar


 


 

Skrutt & Myzzlis valpar föds


 

Steppa stannade kvar


 

Yippie ger järnet på banorna


         

Av Linda - 29 september 2015 21:37

Efter nervös väntan så kom det, beskedet att Spice värden vara nere på 0 och att hon fick sätta igång att träna. Att hon var en mycket lycklig hund den kvällen behöver jag kanske inte skriva, och hon var mycket missnöjd när jag tyckte att det räckte efter två varv på banan. Hon fick träna lite varje dag hela veckan och hon kändes stark och frisk, inte så uthållig dock men tillräckligt för att få tävla i Jönköping på lördagen. Hon var så glad!! En del tror att hundar inte förstår, men jag är övertygad om att hon visste redan när vi åkte på fredag kväll att hon skulle få springa på lördagen.


Vi stannade till på klubben i mörkret för att sätta upp tältet i leran och kraschlandade sedan på Scandic för att sedan äta frukost innan fan fått skorna på sig. Givetvis var frukostbuffèn den bästa jag sett på mycket, mycket länge – bara för att vi inte hade tid att sitta ner och njuta av den.


Fyra klasser i leran, två hoppinnar som behövde plockas. Spice nollade alla sina lopp och placerade sig topp 20 i stora klasser. Tyvärr blev det bara pinnar i agilityklasserna och inte i hopp. Skrutt lyckades placera sig på 8:e plats i första klassen, diska sig i en agilityklass för att jag inte hann med, få 10 fel i den andra agilityklassen och diska sig i sista hoppklassen för att mina fötter löpte iväg med mig. Oj, vad irriterad jag blev då!
På söndagen var jag och hundarna i Halland för att vara med på sheltiepromenaden vid Lagaoset. Det är en särdeles vacker plats och det underbara vädret gjorde det ännu mera njutbart. Min hundar var mycket lyckliga över att få springa på stranden. En del tittade lite snett på mina skrikande hundar och tyckte nog att de var ganska jobbiga. Men jag älskar att se dem lyckliga och njuta av livet.


   

Av Linda - 19 september 2015 17:32

Jösses, vad det är kul att träna unghund! Det är svettigt, slitsamt, hysteriskt, blodigt, tårfyllt och jobbigt men samtidigt så himla, himla kul.

Baby Basic är den i särklass roligaste kursen att hålla eftersom det inte finns någon plan. För man vet aldrig var man hamnar när man tränar unghund. Det viktigaste är att ha ett mål och sedan får vägen dit bli som den blir. Och det får ta den tid det tar.


Träningen med den egna unghunden är verkligen berg och dalbana. Vartannat tillfälle kanon och vartannat kalkon. Idag var det mest kalkon.

Det vi jobbar med just nu är inlärning av alla byten (bakombyte är jättesvårt!), följa linjen, springa på själv i linjen, tunnelsug, fart och lite, lite startträning. Egentligen tycker jag inte att hon har tillräckligt tryck för att börja jobba med starter ännu, men hur det än är så är hon snabbare än mig i startögonblicket. Så att starta samtidigt är inte att tala om!


För första gången i mitt liv så har jag en hund som är höjdrädd. Steppa kan fortfarande inte hoppa upp i vare sig soffan eller sängen och gå upp på balansen och vända går bara inte. Höjdrädd är nog egentligen fel ord, för rädd är hon inte. Så det vi hittills har gjort är att jag lyft upp henne på balansen och så har hon fått tagit de sista stegen ner själv och så har vi ätit godis. That’s it!

Men jag tänker att det kommer tids nog om vi jobbar på det. Vi har förresten så mycket annat att pyssla med. Bakombyten till exempel.


Av Linda - 14 september 2015 20:50

Tiden rusar vidare i ett evigt ekorrhjul och jag finner det rysligt svårt att hoppa av. Tänk om man hade möjlighet att göra precis vad man ville här i livet? Medan jag funderar på vad jag vill göra med mitt liv så tävlar jag lite agility och ställer ut lite.


Förra helgen var jag i Hässleholm och ställde ut Spice och Steppa. Steppa bler BIR-valp och sedan BIG 4. Spice blev BIR-veteran, BIR och BIG-4 och BIS 2-veteran. Spice skötte sig som vanligt exemplariskt men Steppa var busigare än förra gången, så vi får träna mera. Vädret var ingen höjdare och jag funderade flera gånger på att åka hem. Men jag härdade ut för att vara med i finalerna.


 

Medan jag ställde ut så tävlade husse i Malmö, debut i klass 2. De diskade sig i alla fyra klasserna men fick massor med sig hem att träna på.

Alla agilityvalparna ur Frosty- och Spice-kullarna har nu debuterat och flera har tagit pinne. Så himla kul att följa Stormstjärnorna på banorna!


I helgen har vi varit upptagna med Eslöv Dogshow. Husse slog på stort och körde på två banor med dubbla klasser både lördag och söndag. Skrutt gjorde flera bra stolpe-ut-lopp men i sista loppet fick vi till det och vann. Loppet finns tyvärr inte på film men det var så bra att den portugisiske domaren kom fram och sa mycket trevliga saker om mitt sätt att köra hund.

På söndagen tävlade vi enbart lag, fortfarande på tre hundar. De två första loppen blev vi diskade i men det tredje vann vi och blev därmed klara för SM 2016!

Banorna var långa och långt svårare än vad vi är vana vid, mer klass 3 än klass 2. I sista loppet ville Andreas bara starta med en hund eftersom han har problem med skador. Så vi lånade ut hans ena hund till en klubbkompis. Zippy fick 5 fel, Skrutt fick 10 fel och Trolle med sin låneförare fick 5 fel. Tyvärr blev de diskade på sista hindret efter en mycket stark insats. Det visade sig att vi hade vunnit klassen om bara Trolle tagit sig imål. Så kan det gå! Och vad gör det om hundra år, när vi får tävla SM 2016?


 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se