Om vårt galna liv i Dårpippiland

Senaste inläggen

Av Linda - 27 december 2015 14:11

Året 2015, vad ska jag säga om det? Ett väldigt omtumlande år rent privat, sånt som man inte berättar om hur som helst. Jag är så glad att jag har min flock, min klippa!

Allt har ju trots allt inte varit skit, ibland lyckas jag glömma mina problem mest tack vare hundar och träningskompisar. Det har varit många sköna stunder också och jag har skrattat mycket. Jag har inte bloggat så mycket som jag brukar och därför är det svårt att göra min vanliga omfångsrika årskrönika. Men jag ska ändå göra ett försök att sammanfatta 2015.


I början av året väntade vi två valpkullar men tyvärr blev det bara en. Steppa och Zting föddes i februari och Myzzli var som vanligt en underbar mamma. Mer än vad man kan säga om pappa Skrutt som äcklat vände på klacken och gick där ifrån första gången han träffade dem. Efter mycket velande bestämde jag mig för att behålla Steppa och Zting flyttade till Norge där han har det så bra. Båda två har påbörjat sin agilityträning och det finns goda förhoppningar om att det kommer att gå alldeles utmärkt för dem på banan. Zting har också lyckats bra i utställningsringen där han bland annat blev BIM på en stor valputställning.  

Spice gick som sagt tom trots flera bra parningar. Efter en seg säsong med rivningar och långsamma lopp så fick jag en förklaring - hjärtmuskelinflammation. Efter en månads vila så var värdena bra igen, vilket tyder på att hon varit sjuk ett bra tag innan de första proverna togs. Tyvärr var det inte så många hopplopp kvar på säsongen för att ta de två pinnar hon saknar. Orken och drivet var inte vad de borde efter att ha vilat en månad samt varit sjuk i gud vet hur många månader innan dess. Vi får se om hon hinner ta de sista pinnarna innan kvalperioden är slut.

Hur som helst så är ju laget kvalat med både Skrutt och Spice.


  

Under tiden Spice var konvalecent passade vi på att syssla lite med vänstervarv. Innan vi visste att hon var sjuk så ställde jag henne på Malmö Int, där hon blev bästa veterantik med CK och sedan BIM-veteran. Inofficiell har hon blivit BIR och BIR-veteran på samtliga utställningar.


 


Med Skrutt är det som vanligt allt eller inget. Disk eller placering, det finns liksom inget mellanting. Det bor ett monster på balansens kontaktfältet säger Skrutt och hoppar över i princip vart enda ett. Grymt frustrerande när han på träning har 98% träffprocent. På SM tog han det faktiskt men bommade slalomingången i hoppklassen. Helgen innan SM var vi Danmark och där var han outstanding. Nollade 5 av 6 lopp, blev dansk och internationell agilitychampion, tog ett hoppcert och var ett ynkligt missförstånd ifrån ett hoppchampionat.


    


 


Yippie debuterade i Kalmar och lyckades ta sin första pinne. På Wasahoppet tävlade jag henne och vi var felfria i 5 av 6 lopp och vi tog pinne i alla. Sedan har husse tävlat henne själv till diplom i både hopp och agility innan de flyttade upp i klass 2. Där har det inte gått jättelysande, mer än en hoppinne.


 


Myzzli är ju liksom Myzzli. Någon pinne har det blivit och hon var till och med nära ett cert, bara 50 hundradelar ifrån.


Miza hänger bara på, hon älskar vår livsstil! Hon har glassat runt på hotell och tävlingsplatser och varit med på kurs och minglat. En bra träningskväll för henne innebär några tunnlar och balanser, sedan är hon nöjd.


 


2015 har varit vårt mest framgångsrika kursår hittills. Förutom att terminskurserna var proppfulla så har vi haft fullbokade helgkurser både vår och höst samt en innehållsrik sommarkurs. Stort tack till alla som gett oss förtroendet att coacha er!

2016 fortsätter i samma anda. Vårens helgkurser är fulla och planerna på sommarkurserna börjar ta form. Vårens terminskurser håller jag på lite till.


 

Mina två hjälpredor på kurs


Tävlingsmässigt har jag inga mål för 2016. Jag har ingen aning om hur mycket jag kommer att tävla, tävling har ingen prioritet i mitt liv just nu. Jag kommer inte att landslagssatsa, vare sig på WAO eller EO. Jag skulle vilja vara med på Sheltie-VM nästa vinter, men dit är det långt. Om Steppa blir bra nog så kommer hon att debutera i augusti och innan dess vill jag hinna ställa ut henne lite.

Och kanske, kanske blir det någon valpkull till nästa höst.

ANNONS
Av Linda - 22 december 2015 20:30

 

ANNONS
Av Linda - 22 december 2015 20:23

Finaste Steppa har hunnit bli 10 månader. Hon har vuxit till sig rejält i kropen och har tjock och blanksvart päls. Förhoppningsvis ska jag ställa ut henne på Malmö Int. i mars. Hon är en väldigt rolig hon med stor personlighet och mellan varven driver hon mig till vansinne. Om Steppa inte är med på noterna så kan ingen godisbit i världen få henne att ändra sig. Agilityträningen går framåt, vi lägger mycket tid på att bara suga rakt fram. Det är svårt och inte något jag behövt göra med någon av mina tidigare hundar, där är hon väldigt lik sin mor. Slalom och kontaktfält är påbörjade så smått och hon har förstått båda ovanligt snabbt. Annat blir det väl när man ska komma med fart. Jag har planerat in några blåbärstävlingar i februari och mars för att stämma av formen och se hur hon reagerar på miljön. 8 månader blir hon i augusti och då hoppas jag hon är redo att tävla så att vi kan använda nästa vinter till att finslipa.


   

Av Linda - 15 oktober 2015 20:43

Tänk att det har gått 10 år sedan vår första kull föddes. Det blev bara en enda men hon var SÅ efterlängtad! Det var en särdeles komplicerad valpning och normala människor hade nog lagt avelsplanerna på hyllan där och då. Men jag vågade mig på det igen och det är jag glad för. Jag lär mig och utvecklas och inser att man aldrig blir fullärd. När jag parade Nova första gången så verkade avel så "enkelt". Men ju mer kunskap jag fått, desto svårare tycker jag att avelsarbetet är. Givande är det dock och jag är otroligt glad och stolt över alla Stormstjärnorna där ute och för våra fantastiska valpköpare.

Tack för att just ni köpte en Stormstjärna och tack för att ni låter oss följa er i både glädje och sorg!


 

Stormstjärnans Nixxa, vår förstfödda


 

Spice, Nova & Nixxa


  Nova och hennes bläckfisk


 

Flocken 2008

 

Stormstjärnans Springtime Soul


 


 

Spice debuterade med en vinst


 

Galet på utställning


 


 


 


 

Vi flyttar äntligen till hus!


 


 

Miza Mazarin flyttar in


 

Flocken 2009


 


 


 

Skrutt och hans syskon kommer till världen


 

Den lilla Skrutten som råkade stanna kvar


 


 

Nova blir hoppchampion


 

Nova lämnar oss i stor sorg och saknad


 

Myzzli flyttar in


 

Miza får en kull valpar


 


Frost-kullen föds


 

Spice Girls föds


 

Skrutt blir uttagen till WAO

   


 

Yippie & Frost stannade kvar


 


 

Skrutt & Myzzlis valpar föds


 

Steppa stannade kvar


 

Yippie ger järnet på banorna


         

Av Linda - 29 september 2015 21:37

Efter nervös väntan så kom det, beskedet att Spice värden vara nere på 0 och att hon fick sätta igång att träna. Att hon var en mycket lycklig hund den kvällen behöver jag kanske inte skriva, och hon var mycket missnöjd när jag tyckte att det räckte efter två varv på banan. Hon fick träna lite varje dag hela veckan och hon kändes stark och frisk, inte så uthållig dock men tillräckligt för att få tävla i Jönköping på lördagen. Hon var så glad!! En del tror att hundar inte förstår, men jag är övertygad om att hon visste redan när vi åkte på fredag kväll att hon skulle få springa på lördagen.


Vi stannade till på klubben i mörkret för att sätta upp tältet i leran och kraschlandade sedan på Scandic för att sedan äta frukost innan fan fått skorna på sig. Givetvis var frukostbuffèn den bästa jag sett på mycket, mycket länge – bara för att vi inte hade tid att sitta ner och njuta av den.


Fyra klasser i leran, två hoppinnar som behövde plockas. Spice nollade alla sina lopp och placerade sig topp 20 i stora klasser. Tyvärr blev det bara pinnar i agilityklasserna och inte i hopp. Skrutt lyckades placera sig på 8:e plats i första klassen, diska sig i en agilityklass för att jag inte hann med, få 10 fel i den andra agilityklassen och diska sig i sista hoppklassen för att mina fötter löpte iväg med mig. Oj, vad irriterad jag blev då!
På söndagen var jag och hundarna i Halland för att vara med på sheltiepromenaden vid Lagaoset. Det är en särdeles vacker plats och det underbara vädret gjorde det ännu mera njutbart. Min hundar var mycket lyckliga över att få springa på stranden. En del tittade lite snett på mina skrikande hundar och tyckte nog att de var ganska jobbiga. Men jag älskar att se dem lyckliga och njuta av livet.


   

Av Linda - 19 september 2015 17:32

Jösses, vad det är kul att träna unghund! Det är svettigt, slitsamt, hysteriskt, blodigt, tårfyllt och jobbigt men samtidigt så himla, himla kul.

Baby Basic är den i särklass roligaste kursen att hålla eftersom det inte finns någon plan. För man vet aldrig var man hamnar när man tränar unghund. Det viktigaste är att ha ett mål och sedan får vägen dit bli som den blir. Och det får ta den tid det tar.


Träningen med den egna unghunden är verkligen berg och dalbana. Vartannat tillfälle kanon och vartannat kalkon. Idag var det mest kalkon.

Det vi jobbar med just nu är inlärning av alla byten (bakombyte är jättesvårt!), följa linjen, springa på själv i linjen, tunnelsug, fart och lite, lite startträning. Egentligen tycker jag inte att hon har tillräckligt tryck för att börja jobba med starter ännu, men hur det än är så är hon snabbare än mig i startögonblicket. Så att starta samtidigt är inte att tala om!


För första gången i mitt liv så har jag en hund som är höjdrädd. Steppa kan fortfarande inte hoppa upp i vare sig soffan eller sängen och gå upp på balansen och vända går bara inte. Höjdrädd är nog egentligen fel ord, för rädd är hon inte. Så det vi hittills har gjort är att jag lyft upp henne på balansen och så har hon fått tagit de sista stegen ner själv och så har vi ätit godis. That’s it!

Men jag tänker att det kommer tids nog om vi jobbar på det. Vi har förresten så mycket annat att pyssla med. Bakombyten till exempel.


Av Linda - 14 september 2015 20:50

Tiden rusar vidare i ett evigt ekorrhjul och jag finner det rysligt svårt att hoppa av. Tänk om man hade möjlighet att göra precis vad man ville här i livet? Medan jag funderar på vad jag vill göra med mitt liv så tävlar jag lite agility och ställer ut lite.


Förra helgen var jag i Hässleholm och ställde ut Spice och Steppa. Steppa bler BIR-valp och sedan BIG 4. Spice blev BIR-veteran, BIR och BIG-4 och BIS 2-veteran. Spice skötte sig som vanligt exemplariskt men Steppa var busigare än förra gången, så vi får träna mera. Vädret var ingen höjdare och jag funderade flera gånger på att åka hem. Men jag härdade ut för att vara med i finalerna.


 

Medan jag ställde ut så tävlade husse i Malmö, debut i klass 2. De diskade sig i alla fyra klasserna men fick massor med sig hem att träna på.

Alla agilityvalparna ur Frosty- och Spice-kullarna har nu debuterat och flera har tagit pinne. Så himla kul att följa Stormstjärnorna på banorna!


I helgen har vi varit upptagna med Eslöv Dogshow. Husse slog på stort och körde på två banor med dubbla klasser både lördag och söndag. Skrutt gjorde flera bra stolpe-ut-lopp men i sista loppet fick vi till det och vann. Loppet finns tyvärr inte på film men det var så bra att den portugisiske domaren kom fram och sa mycket trevliga saker om mitt sätt att köra hund.

På söndagen tävlade vi enbart lag, fortfarande på tre hundar. De två första loppen blev vi diskade i men det tredje vann vi och blev därmed klara för SM 2016!

Banorna var långa och långt svårare än vad vi är vana vid, mer klass 3 än klass 2. I sista loppet ville Andreas bara starta med en hund eftersom han har problem med skador. Så vi lånade ut hans ena hund till en klubbkompis. Zippy fick 5 fel, Skrutt fick 10 fel och Trolle med sin låneförare fick 5 fel. Tyvärr blev de diskade på sista hindret efter en mycket stark insats. Det visade sig att vi hade vunnit klassen om bara Trolle tagit sig imål. Så kan det gå! Och vad gör det om hundra år, när vi får tävla SM 2016?


 

Av Linda - 1 september 2015 22:12

Ja, som vanligt har vi fullt upp. Semestern är slut och jag är tillbaka på jobbet. Nu har jag varit på nya jobbet ett år och det är kul att få börja från början igen fast med mer erfarenhet. Husse blev arbetslös innan semestern men hade en sådan rasande tur att han fick nytt jobb direkt. Alla kurserna har startat och det är fler än någonsin som vill går kurs för oss och flera helgkurser är under planering. Jättekul!


Lite tävlingar har det blivit och Skrutt är klar för SM. Laget har bara en pinne kvar upptäckte vi, och den försökte vi ta i helgen. Men på bara tre hundar är det svårt eftersom alla måste ta sig runt. Tyvärr gjorde vi inte det förrän i sista klassen, men då fick vi stryk med tre sekunder och man behövde vinna för att få pinne.

Spice måste tyvärr vila eftersom hon drabbats av hjärtmuskelinflammation. Hon hade ganska vaga symptom men något sa mig att allt inte stod rätt till, bland annat hennes rivningar, sämre tider samt det faktum att hon fattas flera pinnar. För övrigt har hon inte visat något och hade det inte varit för att vi tränar och tävlar aktivt så hade jag nog inte märkt något. Det sista som fick mig att verkligen undra var en stark häst lukt. Först från munnen men sedan också ur huden. Varför, verkar inte veterinären vara intresserad av, men jag fick i alla fall en diagnos. Värdet i sig förtäljer inte om infektionen är på tillbakagång eller på väg att förvärras. Därför vilar hon nu och så ska nya prover tas om några veckor, och då vet vi. Om värdet är noll så kan vi tuta och köra igen. Jag har rysligt dåligt samvete över att jag ”tvingat” henne att tävla hela långa och varma sommaren. Nu i efterhand så misstänker jag att hon varit dålig ett tag. Men hon har taggat igång bredvid banan och kastat sig ur buren precis som vanligt. Min enda tröst är att jag varit för varm och lat för att cykelträna henne, min första plan i tron om att hon hade sämre kondis än jag trodde.


Steppa däremot är däremot pigg som en nötskrika trots allt skit hon stoppar i sig, och är i full gång med träningen. Hon har tränat aktivt ungefär en månad nu och det går hela tiden framåt. Hon har ett bra driv och är redan ganska duktig på att läsa linjer. Just nu jobbar vi med tunnelsug, linjer och linjer genom hinderstöd. På filmen är hon ganska trött eftersom det var en väldigt varm dag.Yippie har tävlat en hel massa och med stor framgång. Hon går bara bättre och bättre och har nu diplom i både hopp och agility. På lördag springer hon sina sista klass 1-lopp och på söndag är det debut i klass 2. På träning har jag börjat drilla henne lite i klass 3-svårigheter, för jag tror inte att det dröjer länge förrän hon är där. Vi får väl se om jag har rätt eller fel.

Medan husse och Yippie har varit på sina äventyr så har Steppa, Spice och jag varit på våra. I söndags var vi i Örkelljunga på utställning. Det var dags för Steppa att göra debut och jag skäms för att erkänna att jag aldrig gått in i ringen med en sämre tränad hund. Hon hade aldrig haft på sig utställningskoppel, inte provat att springa vänstervarv, inte tränat på att bli uppställd och knappt bordstränad. Men hon uppförde sig precis så bra man kan kräva av en valp på 6 månader. Resultat? BIR och BIG-1. I finalen blev hon tyvärr oplacerad.

Spice skötte sig såklart utmärkt och blev först BIR och sedan BIS 2 VETERAN. På söndag är det dags igen!


 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se