Om vårt galna liv i Dårpippiland

Senaste inläggen

Av Linda - 10 juli 2015 20:10

Efter fyra heta dagar i Kalmar var det skönt att komma hem till svalka och regn. Både tävlingsarrangemanget, hotellet och Kalmar stad levererade i vanlig ordning. Ljumma kvällar har tillbringats på diverse uteserveringar i goda vänners lag och det har blivit mycket god mat och dricka. Hotellrummet har varit kanon med klinkergolv i hallen till varma hundar och rena lakan varje dag. 10 minuters promenad till tävlingsplatsen är alldeles lagom och bilen har stått parkerad i hotellets garage hela tiden.


Hundarna har inte nått upp till sin vanliga standard i värmen, fast att jag har försökt hjälpa dem på alla sätt. Även om det har varit varmt så hade vi tur att tältet stod i skugga större delen av dagen. Det fanns duschar på området till hundarna och försäljarna sålde återhämtningspulver för glatta livet. Våra hundar fick också och till och med Skrutt drack det.


Några placeringar har det blivit även om inget av loppen har varit klockrena. Skrutt tog äntligen en pinne i agility och han tog även fler i hopp, som han inte behöver. Spice har också börjat fylla på sitt förråd av pinnar. Guldrosetterna var åtråvärda och många och prisbordet bra. Vi vann både flera flaskor av vårt favoritschampo och påsar av vårt favoritgodis.

Yippie har debuterat med den äran, på sex lopp blev det bara en disk. Hon tycker det är svårt med slalom, den tar alldeles för lång tid att genomföra. I någon klass var banan byggd ända ut till staketet och det blev för jobbigt. Hon vägrade ta hindren där och blev diskad. Ett felfritt lopp lyckades hon få till och det gav en 10:e plats och första pinnen.


Veckans guldstjärna går till Steppa som verkligen är en cool liten valp. Hon bor på hotell, minglar på tävlingsplatser och charmar folk som om det var den naturligaste saken i världen. Nästa sommar är det hennes tur att göra debut och det känns ju helt galet.


Det som jag tyckte lade sordin på stämningen var allt gnällande, på plats och på Facebook. Det gnälldes om precis allt från att startlistorna inte kom ut, att det var kaos i inropen för att alla vill flytta, att banorna var för svåra, avstånden mellan hindren för långa, utländska domarna för dåligt pålästa, tävlingsupplägget var inte barnvänligt, osv.

GULDagilityn är ett jättearrangemang och få människor gör grovjobbet med hjälp av massor av frivilliga som inte ens tillhör klubben. Jag var också irriterad över startlistorna, tills jag fick veta att man inte kom år SBKtävling. Jag är övertygad om att man gjorde allt i sin makt för att få det att fungera. Tävlingsdagarna var grymt långa, men det kunde jag ju räkna ut redan när jag anmälde mig. Jag pratade med en av bancheferna för att jag ville veta om det blev paus innan banvandring eller om de körde på. Anledningen var att både domare och funktionärer var upptagna på andra banor och sedan var tvungna att ta en matpaus. Det var en del tävlande som hade mycket svårt med det faktum att domare och funktionärer behövde äta.

Jag blir så besviken på folk som gnäller, speciellt om de inte kan tänka sig att hjälpa till för tt reda upp situationen.

Stort tack till Kalmar BK och alla andra som gjorde GULDagilityn möjlig!
ANNONS
Av Linda - 29 juni 2015 14:47

Så var SM över för den här gången. Ett historiskt SM, det första i SAGIK:s regi. Som de levererade! Allt var toppen förutom ett par småsaker som egentligen är löjliga att hänga upp sig på. Många irriterade sig på att tidsschemat inte hölls, men förutom att finalerna blev väldigt försenade och prisutdelningen inte avslutades förrän 21.30 så hänger jag aldrig upp mig på föreningar. Men hade jag varit medveten om att det skulle bli så sent så hade jag bokat en natt till på hotell. 3,5 timmes körning låter inte så farligt i teorin, men i praktiken var det outhärdligt. Jag var väldigt lättat när vi rullade in på uppfarten i ett stycke, kl. 02.00


Resultatmässigt var väl SM ingen höjdare. Stormstyrka slutade långt ner i listan med en ryslig massa fel i bagaget. Skrutt och Spice var felfria i hoppklassen men i agilityklassen blev Spice diskad och Skrutt fick fem fel.

Den individuella hoppklassen passade mig väldigt bra och jag kände mig stark och inte ett dugg nervös inför start. Spice kändes inte helt taggad i värmen men rev förvånande hinder 4. Vet inte när hon rev senast, dumt att det tvunget skulle vara på SM. Tid och fel räckte till 44:e plats.

Skrutt startade mot slutet och jag visste att jag var tvungen att springa fort och felfritt. Skrutt tar normalt sett alla slalomingångar som serveras, men han kom så fort ur tunneln före att han gick in i port två. Fem fel för vägran och tidsförlust för att börja om placerade honom precis före Spice, på plats 42. Inte direkt det utgångsläge man vill ha inför finalen.
Mediums final började inte förrän efter 19.00 Spice gick ut som nummer 37 och Skrutt nummer 52. Det var lite svårt att samla ihop sig så sent på dagen när man dessutom inte sprang för pallplats. För båda hundarna var målet felfria lopp och för Skrutt en plats bland topp 10 totalt.

Spice rev återigen ett hinder och Skrutt svängde åt fel håll efter muren, vilket kostade tid. Banan var lång och utmanande och jag var sååå trött på slutet.
Jag gillar att analysera det som kunde ha varit. Jag har klockat Skrutts tidsförluster på vägran i hoppklassen och svängen efter muren i agilityklassen och det ger ca. 5 sekunders tidsförlust. Totaltiden skulle då ha varit 70.75, det vill säga ett silver. Nu blev det istället en 13:e plats. För Spice del hade två felfria lopp inneburit en 5:e plats. Man kan ju undra hur många SM man ska tävla innan man får till det. Jag är alltid kritisk till min egen prestation men detta SM är jag ovanligt nöjd med mycket. Jag tittar på filmerna och känner att jag rör mig, jag är där, jag agerar och jag ser inte hälften så klumpig ut som jag känner mig. Båda mina hundar går bra och jag är stolt över dem.

ANNONS
Av Linda - 25 juni 2015 18:05

Idag jobbade jag ynkliga 2 timmar innan jag gick på semester. Jag upptäckte att jag hade ganska mycket komptid att ta ut, helt ledig kunde jag inte vara men att jobba 2 timmar är helt okej. Jag hade tänkt använda tiden till att åka och träna, men igår gick hundarna så bra att jag fylldes av ett glädjerus och bestämde mig för att strunta i dagens träning. I stället har jag passat på att göra allt som behöver göras innan helgen i lugn och ro. Jag hade i sanningens namn ändå inte varit till nytta på jobbet. För jag är nervös. Ja, redan. För någon vecka sedan var jag beredd att strunta i SM om det inte hade varit för laget. Men efter helgen i Danmark så vet jag att vi kan. Och det gör mig skitskraj. Men samtidigt taggad till tusen. Att det finns en chans. Att knipa en åtråvärd medalj. Gör jag det så har jag lovat att bjuda på fest. Så håll tummarna och hejja allt vad ni kan!

  

Idag börjar jag min semester och jag får vara ledig i 5 underbara veckor. Lite kurser ska jag hålla, många som vill gå, och vi ska åka till både GuldAgilityn (där Yippie ska debutera) och Wasahoppet. Jag ska titta på lämpliga hanar till Spice och jag tror inte alls att det är långt kvar till löp. Alltså måste vi skärpa oss, jag och Spice, så att hon hinner bli SM-klar innan hon ska valpa. Förhoppningsvis ska vi även hinna fixa lite oavslutade projekt här hemma. Många skulle nog påstå att det inte är projekt man ska använda sin semester till men inget fyller mig med mer tillfredställelse än att avsluta projekt, att kunna luta sig tillbaka och njuta av det man åstadkomit. Ja, det finns mycket att se fram emot under veckorna som kommer.


       


Av Linda - 23 juni 2015 15:35

Ja, vad ska man säga? Innan helgen hade jag stora planer på att lägga ner allt eget tävlande och bara instruera. Något rätt gör jag ju uppenbarligen eftersom eleverna är så duktiga.
Jag var inte jätteroad av att gå upp klockan fem på midsommardagen efter en trevlig kväll med god mat och dricka. Enda trösten var att vi skulle kunna åka hem ganska tidigt eftersom klasserna inte var stora. Bästa hundvakten tog hand om Yippie, Miza och Steppa, som roade sig kungligt tillsammans med tjocka släkten i dagarna två. Tack snälla Emma för att du var hundvakt!


Det var lätt och smidigt att ta båten över och vi fick med oss mycket gott kaffe. Från färjan till tävlingsplatsen tog det cirka 10 minuter. Planerna var fantastiska att springa på, tänk så lyxigt att arrangörsklubben tränar där. Organisationen var bra och speakern upplyste hela tiden om vad som hände på banorna. Resultat var de däremot sämre på. De gick pirincip inte att se några resultat innan prisutdelningen.

Prisutdelningen ja. Vi hade inte läst PM tillräckligt noga och fick veta att prisutdelningen inte ägde rum förrän sist på dagen. När vi tävlat klart för dagen så hade vi flera timmars väntan innan det var prisutdelning. Desstom blev de försenade. Så vi hann åka in till Hornbaek och äta kvällsmat. När vi kom tillbaka var de fortfarande inte klara och vi fick vänta lite till. Och prisutdelningen tog en evig tid. Men till slut kunde vi i alla fall packa in oss i bilen och åka hem. Vi var hemma ungefär 22.30, efter att ha behövt åka tillbaka till Emma för att hämta våra husnycklar.

På söndagen tävlade vi bara två klasser och de höll prisutdelningen löpande. Så vi kunde åka hem i tid.


Förutom den inledande agilityklassen så var mina hundar suveräna. De nollade 5 av 6 lopp! Loppen var långt ifrån perfekta, men de kändes så himla skönt inför SM att får spring felfritt.

Myzzli har gått riktigt, riktigt fint och blev 6:a som bäst.

Spice blev placerad i två klasser på söndagen, Skrutt blev placerad i fem klasser. Skrutt plockade hem ett hoppcert, två agilitycertoch ett CACIAG. Det innebär att han nu har titlarna Dansk och internationell agilitychampion. Nu spånar jag så smått på att åka till Norge för att bli nordisk champion. Men först ska vi tävla SM!


Av Linda - 19 juni 2015 11:45

Som traditionen bjuder så ösregnar det. Men vi hann ändå ut och fota hundarna, en midsommartradition som vi har. Till midsommar är min trädgård som allra vackrast och det passar bra att uppdatera flockfotot. Midsommarfirandet blir ganska stillsamt eftersom bilen rullar mot Danmark okristligt tidigt imorgon.


GLAD MIDSOMMAR!!


                 

Av Linda - 14 juni 2015 21:25

I helgen har vi varit i Råådalen och tävlat. Genrepat skulle man kunna säga, inför Danmark och SM. Det sägs ju att genrepet ska gå dåligt för att föreställning ska bli bra. Vilket borde betyda att båda min hundar blir danska champions OCH vinner SM, för så dåliga var vi.


Båda dagarna började vi med lagklass. Det var det enda vi lyckades med. Två och SM-pinne i agiliyklassen och trea utan pinne i hoppklass.

Men sedan började eländet. Båda hundarna fick lämna båda agilitybanorna efter hoppade kontaktfält på balansen. I hoppklasserna blev det skitfel eller diskningar. I en klass lämnade jag banan med Skrutt i tron om att han gjort sig illa. Men han var ju redan diskad. Så det är inte många lopp jag har kommit runt i helgen.


Dagens överraskning stod Myzzli för. I agilityklassen klämde hon till med i princip fläckfritt lopp, fick sin första SM-pinne och var 50 hundradelar från certet. Nu hoppas jag att husse har fått blodad tand och fortsätter köra offensiv agility med Super-Myzzlan.


Nästa helg drar vi över till Danmark för att jaga danska cert istället. Och helgen efter det är det dags för SM.
Av Linda - 31 maj 2015 19:33

Efter nästan fyra veckor med ryggskott och magsjuka så blev det äntligen dags för tävling. Jag kände mig galet taggad men en del av det försvann tyvärr med vinden. Bokstavligt talat. Vädret var verkligen ingen höjdare för att vara sista helgen i maj, snarare februari. Stormbyar, regnskurar, hagel blandat med strålande sol. På vägen hem kände jag mig helt sönderskavd i ansiktet, på grund av vinden trodde jag. Men det visade sig att jag fått en rejäl solbränna.


Träningen den senaste tiden har varit minimal. På grung av ryggskottet har jag bara vågat gör små enkla saker som inte kräver så mycket vridningar eller rörelse. Och nästan hela denna veckan har jag varit däckad av någon magbakterie. I torsdags vågade jag mig ut och var med på klubbtävlingen. Det gick alldeles lysande så det kändes ändå bra inför helgen.


12 lopp har jag sprungit i helgen och redan efter första loppet kunde jag konstatera att vila sig i form inte är något för mig. Benen var som gele efter bara några hinder och jag hann inte alls det jag hade tänkt mig. Banorna har varit offensiva med mycket hinder som ska tas bakifrån och det har varit svårt att hinna med bytena innan. Känner att jag har en hel del att träna på.

Inget av loppen har varit klockrena men jag är ändå nöjd med många bitar. Skrutt fick med sig 2 SM-pinnar hem, en 3:e och en 5:e plats. Han är nu klar i hoppklass och har en pinne i agility.

Spice och jag har hjälpts åt att diska oss. Sista hopploppet var dock felfritt men lite långsamt. Precis utanför pinnplats.


Steppa har varit med och minglat hela helgen. Hon är ett tufft litet knyte som lyckas charma en del.


 
Nästa helg är det tävlingsfritt men sedan tävlar vi två epå rad, bland annat ska vill Danmark och jaga cert.


Av Linda - 10 maj 2015 12:23

Jag har nog aldrig tagit eller lagt ut så lite bilder som jag har gjort på den här kullen. Anledningen är återigen den förbannade datorn. Redigeringsprogrammet ligger i den dator som inte tar emot minneskortet och programmetgår inte att ladda ner på den bärbara datorn eftersom internetgrunkan är så långsam. Men nu när jag sitter här med mitt ryggskott och inte får gjort så mycket annat än att jobba vid datorn så har jag låtit det ta den tid det tar och börjat om uppladdningen om det behövts. Så nu har jag redigeringsprogrammet på fler datorer.


Att ta bilder på Steppa är för övrigt inte lätt, hon är bara stilla när hon sover. Hon och vapendragaren Yippie kör fullt ös medvetslös varje vaken minut och man hittar dem alltid tillsammans.

Eftersom det bara blev två valpar i kullen så har vi inte haft många besökare. Faktum är att jag kom på vid 6 veckor att de inte träffat någon utanför flocken. Så de fick börja följa med på kurserna och träffa massor med människor. Zting var helt klart mer öppen och tyckte det var toppen att få sitta i folks knä när vi fikade. Steppa påminde så mycket om pappa Skrutt och tyckte inte alls det var kul. Men så fort Zting flyttade så började det hända saker. För varje dag blev hon tuffare och kaxigare och alla som träffar henne ler och tycker att hon är en häftig valp. Hon har åsikter om det mesta och i Forsakar skördade hon hjärtan på löpande band. Jag ser fram emot att se vad hon kan åstadkomma på aglitybanan.


           

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se