Om vårt galna liv i Dårpippiland

Senaste inläggen

Av Linda - 23 juni 2015 15:35

Ja, vad ska man säga? Innan helgen hade jag stora planer på att lägga ner allt eget tävlande och bara instruera. Något rätt gör jag ju uppenbarligen eftersom eleverna är så duktiga.
Jag var inte jätteroad av att gå upp klockan fem på midsommardagen efter en trevlig kväll med god mat och dricka. Enda trösten var att vi skulle kunna åka hem ganska tidigt eftersom klasserna inte var stora. Bästa hundvakten tog hand om Yippie, Miza och Steppa, som roade sig kungligt tillsammans med tjocka släkten i dagarna två. Tack snälla Emma för att du var hundvakt!


Det var lätt och smidigt att ta båten över och vi fick med oss mycket gott kaffe. Från färjan till tävlingsplatsen tog det cirka 10 minuter. Planerna var fantastiska att springa på, tänk så lyxigt att arrangörsklubben tränar där. Organisationen var bra och speakern upplyste hela tiden om vad som hände på banorna. Resultat var de däremot sämre på. De gick pirincip inte att se några resultat innan prisutdelningen.

Prisutdelningen ja. Vi hade inte läst PM tillräckligt noga och fick veta att prisutdelningen inte ägde rum förrän sist på dagen. När vi tävlat klart för dagen så hade vi flera timmars väntan innan det var prisutdelning. Desstom blev de försenade. Så vi hann åka in till Hornbaek och äta kvällsmat. När vi kom tillbaka var de fortfarande inte klara och vi fick vänta lite till. Och prisutdelningen tog en evig tid. Men till slut kunde vi i alla fall packa in oss i bilen och åka hem. Vi var hemma ungefär 22.30, efter att ha behövt åka tillbaka till Emma för att hämta våra husnycklar.

På söndagen tävlade vi bara två klasser och de höll prisutdelningen löpande. Så vi kunde åka hem i tid.


Förutom den inledande agilityklassen så var mina hundar suveräna. De nollade 5 av 6 lopp! Loppen var långt ifrån perfekta, men de kändes så himla skönt inför SM att får spring felfritt.

Myzzli har gått riktigt, riktigt fint och blev 6:a som bäst.

Spice blev placerad i två klasser på söndagen, Skrutt blev placerad i fem klasser. Skrutt plockade hem ett hoppcert, två agilitycertoch ett CACIAG. Det innebär att han nu har titlarna Dansk och internationell agilitychampion. Nu spånar jag så smått på att åka till Norge för att bli nordisk champion. Men först ska vi tävla SM!


ANNONS
Av Linda - 19 juni 2015 11:45

Som traditionen bjuder så ösregnar det. Men vi hann ändå ut och fota hundarna, en midsommartradition som vi har. Till midsommar är min trädgård som allra vackrast och det passar bra att uppdatera flockfotot. Midsommarfirandet blir ganska stillsamt eftersom bilen rullar mot Danmark okristligt tidigt imorgon.


GLAD MIDSOMMAR!!


                 

ANNONS
Av Linda - 14 juni 2015 21:25

I helgen har vi varit i Råådalen och tävlat. Genrepat skulle man kunna säga, inför Danmark och SM. Det sägs ju att genrepet ska gå dåligt för att föreställning ska bli bra. Vilket borde betyda att båda min hundar blir danska champions OCH vinner SM, för så dåliga var vi.


Båda dagarna började vi med lagklass. Det var det enda vi lyckades med. Två och SM-pinne i agiliyklassen och trea utan pinne i hoppklass.

Men sedan började eländet. Båda hundarna fick lämna båda agilitybanorna efter hoppade kontaktfält på balansen. I hoppklasserna blev det skitfel eller diskningar. I en klass lämnade jag banan med Skrutt i tron om att han gjort sig illa. Men han var ju redan diskad. Så det är inte många lopp jag har kommit runt i helgen.


Dagens överraskning stod Myzzli för. I agilityklassen klämde hon till med i princip fläckfritt lopp, fick sin första SM-pinne och var 50 hundradelar från certet. Nu hoppas jag att husse har fått blodad tand och fortsätter köra offensiv agility med Super-Myzzlan.


Nästa helg drar vi över till Danmark för att jaga danska cert istället. Och helgen efter det är det dags för SM.
Av Linda - 31 maj 2015 19:33

Efter nästan fyra veckor med ryggskott och magsjuka så blev det äntligen dags för tävling. Jag kände mig galet taggad men en del av det försvann tyvärr med vinden. Bokstavligt talat. Vädret var verkligen ingen höjdare för att vara sista helgen i maj, snarare februari. Stormbyar, regnskurar, hagel blandat med strålande sol. På vägen hem kände jag mig helt sönderskavd i ansiktet, på grund av vinden trodde jag. Men det visade sig att jag fått en rejäl solbränna.


Träningen den senaste tiden har varit minimal. På grung av ryggskottet har jag bara vågat gör små enkla saker som inte kräver så mycket vridningar eller rörelse. Och nästan hela denna veckan har jag varit däckad av någon magbakterie. I torsdags vågade jag mig ut och var med på klubbtävlingen. Det gick alldeles lysande så det kändes ändå bra inför helgen.


12 lopp har jag sprungit i helgen och redan efter första loppet kunde jag konstatera att vila sig i form inte är något för mig. Benen var som gele efter bara några hinder och jag hann inte alls det jag hade tänkt mig. Banorna har varit offensiva med mycket hinder som ska tas bakifrån och det har varit svårt att hinna med bytena innan. Känner att jag har en hel del att träna på.

Inget av loppen har varit klockrena men jag är ändå nöjd med många bitar. Skrutt fick med sig 2 SM-pinnar hem, en 3:e och en 5:e plats. Han är nu klar i hoppklass och har en pinne i agility.

Spice och jag har hjälpts åt att diska oss. Sista hopploppet var dock felfritt men lite långsamt. Precis utanför pinnplats.


Steppa har varit med och minglat hela helgen. Hon är ett tufft litet knyte som lyckas charma en del.


 
Nästa helg är det tävlingsfritt men sedan tävlar vi två epå rad, bland annat ska vill Danmark och jaga cert.


Av Linda - 10 maj 2015 12:23

Jag har nog aldrig tagit eller lagt ut så lite bilder som jag har gjort på den här kullen. Anledningen är återigen den förbannade datorn. Redigeringsprogrammet ligger i den dator som inte tar emot minneskortet och programmetgår inte att ladda ner på den bärbara datorn eftersom internetgrunkan är så långsam. Men nu när jag sitter här med mitt ryggskott och inte får gjort så mycket annat än att jobba vid datorn så har jag låtit det ta den tid det tar och börjat om uppladdningen om det behövts. Så nu har jag redigeringsprogrammet på fler datorer.


Att ta bilder på Steppa är för övrigt inte lätt, hon är bara stilla när hon sover. Hon och vapendragaren Yippie kör fullt ös medvetslös varje vaken minut och man hittar dem alltid tillsammans.

Eftersom det bara blev två valpar i kullen så har vi inte haft många besökare. Faktum är att jag kom på vid 6 veckor att de inte träffat någon utanför flocken. Så de fick börja följa med på kurserna och träffa massor med människor. Zting var helt klart mer öppen och tyckte det var toppen att få sitta i folks knä när vi fikade. Steppa påminde så mycket om pappa Skrutt och tyckte inte alls det var kul. Men så fort Zting flyttade så började det hända saker. För varje dag blev hon tuffare och kaxigare och alla som träffar henne ler och tycker att hon är en häftig valp. Hon har åsikter om det mesta och i Forsakar skördade hon hjärtan på löpande band. Jag ser fram emot att se vad hon kan åstadkomma på aglitybanan.


           

Av Linda - 8 maj 2015 23:19

Det har varit tyst i bloggen ett tag och det beror på många saker, framför allt avsaknaden av datorer och internet. Det är helt otroligt vad jag är beroende av min dator och internet!

Det började med att mailen kraschade och försvann. Sedan tappade datorn internet helt och då hade de bärbara datorerna plötsligt inte heller något internet. Den trådlösa internetgrunkan är ungefär lika snabb som en skogssnigel och det är ibland stört omöjligt att ladda upp en del sidor på nätet. Dessutom vägrar den stationära datorn (där jag har alla banor, planering och annat) att koppla upp sig mot den bärbara internetgrunkan. Så nu får jag flytta med mig det jag behöver till min bärbara dator. Jag är en organiserad och strukturerad person även i datorn men nu har jag saker på alla möjliga ställen och det driver mig till vansinne. Hemsidan går inte heller att uppdatera men ny mail har jag dock lyckats skaffa. Så har ni skickat mail till adressen på hemsidan och inte fått svar så vet ni varför.


Valparna är nu 11 veckor och Zting bor numera i Norge. Han har det superbra och jag är så glad att jag hittade rätt hem. Inte nog med att han ska bli agilityhund så kommer han även att ställas ut och eventuellt gå i avel.

Steppa stannade inte helt otippat kvar på tillväxt och hon är en riktigt cool böna. Tuff som få med en böjelse för korv och frosting.


Kurserna börjar så sakteligen närma sig sluttampen men planeringen för sommarens och höstens kurser pågår för fullt. På jobbet är det som vanligt i maj månad – fullt ös medvetslös.


Förra helgen var det husvagnspremiär och första tävlingen på nya SM-året. Vädret var inte det bästa när vi åkte och vi grillade i regnet medan Steppa frös i sin stickekofta. Husvagnen är inte använd på ett år ungefär och var så inbitet kylslagen att elementet inte rådde på kylan. Jag sov hela natten under duntäcket fullt påklädd med fleecen på.

Dagen blev så sakteliga solig och skön och resultatmässigt blev den riktigt bra. Två andraplatser till Skrutt i hopp och en åttondeplats i hopp för Spice. Även laget fick en andraplats i hopp. På kvällen grillade vi med goda vänner men vi fick äta inomhus eftersom det var väldigt kallt på kvällen. På söndagen var det riktigt varmt och härligt och ljuvligt att äta frukost vid banan. Resultatmässigt blev det en sjätteplats för Skrutt i hopp och en andraplats för laget i agility.

Ni som är observanta noterar att placering är i hoppklass. Det är ingen slump för kontaktfälten var katastrof! Spice hoppade samtliga balanser och Skrutt hoppade alla utom söndagens lagklass, på lördagen var den inte med.

Trots problemen med balansbommen så är jag väldigt nöjd med helgens resultat. Jag sprang alla loppen med galet ont i ryggen och jag rörde mig som en kratta och hjälpte inte min tappra hundar något nämnvärt.

Jag överlevde arbetsveckan och tyckte det blev bättre, men i torsdags när jag stegade avståndet mellan två hinder så gjorde det bara jätteont. Envis som jag är så tränade jag efteråt och jag fick tränat på mina bakombytesskills eftersom jag knappt kunde röra mig. På fredag morgon tog det mig 45 minuter att komma ur sängen.

Tydligen kan man inte längre ringa och boka läkartid utan att först få telefontid.  Och sedan får man tydligen inte träffa läkare förrän man passerat distriktsköterskan. Efter 1 minuts samtal konstaterade hen att jag har ryggskott, gav mig telefonnumret till sjukgymnasten och skickade iväg mig till apoteket för att köpa receptfri smärtlindring. Det är tur att jag inte ska tävla på några veckor.


Idag går anmälan till SM ut och tre Stormstjärnor kommer till start. Så nu är det dags att börja ladda!

Av Linda - 10 april 2015 21:04

Supertrevliga Zting är till salu till rätt hem.

Zting är glad och framåt, har mycket energi, nyfiken, duktig på att kampa och har härlig av- och påknapp. Supertemperament! Han behöver komma till ett hem där man prioriterar träning och tävling.

Han är 7 veckor gammal och efter Stormstjärnans Look Tough (Skrutt) och Lundecock’s Frosty Socks (Myzzli). Skrutt är dubbelchampion, uttagen till WAO 2014 och har brons från lag-SM 2014. Även farmor och farmorsmor är champions. Mamma Myzzli tävlar klass 3.

Givetvis är han registrerad i SKK, ögonlyst UA, båda kulorna sitter där de ska och han ska såklart besiktigas innan leverans.

Mer om oss och vad det innebär att köpa valp av oss hittar ni på www.stormstjärnanskennel.se. Förfrågningar skickas till aktivagility@gmail.com. Vi nyttjar fri prövningsrätt.


   


 

 

Pappa Skrutt


    


 

Mamma Myzzli


 

Farmor Spice


 

Farmors mor Nova
  

Av Linda - 31 mars 2015 21:38

Skrev precis ett långt blogginlägg om utställningen men allt bara försvann. Vi har stora problem med vår dator och mail, och allting är bara SÅ frustrerande. Jag är väldigt beroende av min dator, utan den hade jag haft miljoner med pärmar fulla med dokument. När datorn inte funkar som den ska så blir det kaos.


Inte mindre än 8 Stormstjärnor var anmälda till Malmö Int. Dagen innan träffades vi för att ha fluffparty. Jag gillar verkligen att träffa alla, fika, prata hund och fluffa.

På utställningsdagen hann jag dock inte njuta så mycket eftersom det gick i ett.

Frost och Flash var först ut i hanarnas juniorklass. Både fick VG och Frost placerades sig som 4:a. Han skötte sig fint men svansen kunde göra en spets stolt.

Skrutt fick ett G i öppenklassen. Han ville verkligen inte visa sig och såg bedrövlig ut.

Yippie, Liv och Pytte tävlade i tikarnas juniorklass. Pytte fick G, Yippie fick VG och Liv G. Hon blev placerad på 3:e plats.

Sist ut var Sol och Spice i veteranklassen. Även Yippies farmor var med, vilket var kul. Sol är inte riktigt i form nu och fick VG. Spice har jag inte ställt på flera år, men hon var så fin och skötte sig bra. Hon har aldrig fått mer än VG så döm av min förvåning när hon fick Excellent, blev placerad 1:a och tilldelades CK. Jag frågade ringsekreteraren (ganska högt) om hon skämtade med mig, vilket fick alla runt ringen att skratta. Men det bjuder jag på! Jag blev så till mig att jag alldeles glömde bort att jag skulle in igen och tävla om bästa veteran. När jag blev inkallad satt Spice i buren och vi firade med kaka. Så jag fick slita ut den stackars hunden ur buren och gå in i ringen igen. Hunden vi tävlade mot är redan champion i flera länder, så det hela var egentligen bara en formalitet. Men att bli BIM-veteran är ju inte så dumt. Speciellt som mitt mål bara var att få ett Excellent.

Efertåt shoppade vi lite nödvändigheter, snackade lite och sedan åkte vi hem och vilade. Tack alla för en jättetrevlig dag! Tack även för all hundhållning, borsthandräckning och kaffehämtande.


Valparna ja, de börjar leka allt längre stunder och mer intensivt. NU ska det bitas och släpas på allt möjligt, och händer och fötter är inte längre fredade. Det är svårt att få bilder på dem i vaket tillstånd, men ibland händer det.


             

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Blogkeen
Följ Om vårt galna liv i Dårpippiland med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se